Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tatilde bebegin uyku duzeni ve gunes kremi seçimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44655
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 11:00

Konu: tatilde bebegin uyku duzeni ve gunes kremi seçimi
Mesajı Yazan: pnkllr
Konu: tatilde bebegin uyku duzeni ve gunes kremi seçimi
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2014 Saat 10:58
hocam iyi gunler biz tatile gidecegiz 4 aylik bebegimin uyku duzeni su an cok guzel aksam9da uyuyor sabah 9da uyaniyor ben onu uyandirmadan biberon ile besliyorun geceleri. gunduzleri de hep ayni saatlerde uyuyor..sorularim sunlar
1- bu uyku duzeni tatile gidince ve donunce bozulur mu istemsiz olarak? biz ayni saatlerde uyutmaya calissak da ortam farkliligindan etkileniyor mu bebekler?
2- gunes kremi ne kullanmaliyim  bir yandsn gunrsten faydalansin istyorm bir yandan da cildi zarar gormesn istiyorum
3- kac dakika gunese cikarmak iyi olur ? ve saat 11den once 4ten sonra mi cikarayim?
Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2014 Saat 12:08
1- Boyle luzumsuz islerle ugrasmayin.Okul zamanina kadar, cocugun kacta uydugu-uyandigi onemli degildir. Tatilinize gidin, keyfinize bakin.
2- SPF ihtiva eden, en dusuk krem bile olur.
3- Kumun ustune havlu sepip, bebegi gunes altinda birakmiyoruz. Devamli semsiye altinda kalsin. Denize (veya havuza) girip-cikarken, yururken aldigi gunes ona yeter.. Zaten, semsiye altinda kalacagi icin, saat onemli degil.

Mesajı Yazan: pnkllr
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2014 Saat 12:23
Hocam tesekkurler. kac fator olmali 50 faktor mu 15 faktor gibi mi? en dusukten kastiniz faktor mu parasal olarak dusuk mu onu anlayamadim ondan sordum teşekkür ederim. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2014 Saat 10:27
Eger, sik sik suya girecekse, yuksek faktor sart degildir.. Faktor, koruyuculugu arttiran bir sayi degildir, etkili oldugu sureyi uzatan bir degerdir.
1SPF= Cilteki gunes etkisinin suresini bir misli uzatan miktar dir..
MISAL: 20 dakikada olusan renk degisikligini, 40 dakikaya uzatan factor, 1 faktordur.
Zirt-pirt denize-havuza girenlerde,yuksek faktore hic gerek yoktur.
Ben bunlari her yaz yaziyorum ama, okuyan yok maalesef. Halk bilincsiz oluncada, ilac ve kozmetik sanayii, bu sekilde isin cilkini cikarir ve size soyarlar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat