Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hırıltıda şurup kullanımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44589
Tarih: 21 Eki 2025 Saat 17:00


Konu: hırıltıda şurup kullanımı
Mesajı Yazan: MEHTAP BOSTANCI
Konu: hırıltıda şurup kullanımı
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2014 Saat 11:57
merhaba,
3,5 yaşındaki kızımın yüzünde kızarıklık oldu ve sonra kollarına yayıldı.
5. hastalık olduğunu ve dokuntuye gectiğinden sıkıntı olmayacağını düşündüm ama kaşıntı olunca krem alırız diye doktora gittim.
bu arada biraz gripti ve ben pek üstünde durmadım. sizin yazılarınızı takip edip ıhlamur, serum fiz. vs. ile geçiriyorduk ve bu zamana kadar hep oyle oldu.
doktora gittiğimde hırıltı - cızırtı var pek beğenmedim dedi. 2 doz hava verelim dedi, kızım 2. dozu almadı zaten.
sonra tekrar dinledi, fena değil dedi asist şurup ve ventolin verdi. birde kaşıntı için zyrtec verdi.
bu gün 1,5 gün oldu ve kontrolde, iyiye gidiyor, antibiyotik'e gerek yok dedi. asiste ve ventolini kullansan salı günü gorelim dedi.
ben kararsız kaldım, bu doğru bir tedavimidir.
bu arada akşam bende dinledim tam emin değilim ama nesef verirken cızırtı var ama ara ra aoluyor, bu gün doktroda çok az duydum zaten dedi.
asist verirken ben de doktora sordum daha kötü olur diye korkuyorum kullanmak istemiyorum dedim. doktor da  bu ilaç spazm yaparak onu öksürtecek, balgamı atmasnı sağlayacak dedi?
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


diğer bir sorumda bu halde denize sokmamız iyi olur mu? yazılarınızdan okuduğuma göre tuzlu su iyi gelir gibi ama :)



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2014 Saat 10:45
Tam; uckagitcinin onde gideni... Asist'in bronslarda spazm yapacagini nihayet ogrenmisler ve bunun iyilestirici etkisi oldugu masalini size okuyor. Sahtekarligin bu kadarina pes dogrusu..Adamin suratina tukurseniz, Ya Rabbi, sukur diyecek..
Atin denize, 1 gunde duzelir.
SAKIN; verdigi hicbir ilaci kullanmayin... Maksadi sizi abone etmek. Artik benim yazilarimi okuyarak, bu sahtekarlik tezgahlarinin nasil kuruldugunu hemen anliyorsunuz. Bu namussuzlarla benim tek basina mucadelem yetersizidir. Sizlerde gayret gosterin.bu doktorlari ya uyarin, veya semtlerine bile ugramayin.


Mesajı Yazan: MEHTAP BOSTANCI
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2014 Saat 08:55
hocam çok teşekkürler,

kızıma verdiği ilaçları kullanmadık, bal ve limon ile devam ettik.

burnu akmaya başladı, dinlediğimde pek hırıltıda duymuyorum. kontrole çağırmıştı, götürsem mi bilemiyorum.
yani bir sorun olup olmadığını nasıl anlayacağımı bilmiyorum.
sırtını dinliyorum pek ses yok gibi çok nadir bir defa duyduma ma o da çok ince idi.
zaten asisti kullandığımız gece çocuk hırlıyordu.

bu arada aynı gün oğlumu kontrol etti, bunun bişeyi yok korumak için kongest verdi. 1 ya da 2 gün kullandım ama kestim sonra, çünkü dediğiniz gibi bağam koyulaştı sanırım.
çocuk şimdi daha fazla öksürmeye başladı :)

yardımlarınız için teşekkürler.

kontrolleri için bize burada, önerebileceğiniz bir doktor var mıdır?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2014 Saat 09:38
Isterseniz, bir kontrola gidin... Verdigi ilaclarla daha kotu olmus bir hasta bekliyor olacak...


Mesajı Yazan: MEHTAP BOSTANCI
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2014 Saat 12:04
Biz de aynı şekilde düşünüyoruz :)
teşekkürler.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat