Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Burunda polip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44514
Tarih: 23 Kas 2025 Saat 23:51

Konu: Burunda polip
Mesajı Yazan: Tunajade
Konu: Burunda polip
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2014 Saat 12:50
Dr bey merhaba 1.5 ay sonra kızım 3 yasına girecek inş. 2 yasından beri yuvaya gidiyor malum hastalıklar peşpeşe ve artık öğrendik 3 gün iyi 5gün hasta olayını. Son 3 aydır yani Dr kayıtına göre geçmeyen öksürük burun akıntısı ama genize dogru akan bunun sonucunda horlama ağızdan nefes alıp verme akız kokusu kulaklarda hassaslık sonucu kızımın dru uzm kbb yönlerdi. Gittiğimiz ilk Dr burnunda polip oldugunu ufak bir operasyon önerdi ama yinede içimizin rahat etmesi için bu konuda asıl uzm olan başka bir dra yönlendirme yaptı. Bu durumda ameliyat gercekten şart mı?? Benim hatırladığım eskiden dogru Yada yanlış argyrol damla vardı bunun faydası olurmu bu durumda?? Ben yinede 2 drdan randevu yaptım sonucları kendi drumuza gösterip ona göre yol almak olacaktır. Ama sizinde fikrinizi almak bu konuda beni cok rahatlatıyor. Cok tesekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2014 Saat 17:14
Polip, local anestezi ile bile alinabilen bir olusumdur. Cocuk cok sikintili derseniz, alinabilir.

Argyrol, "Gumus nitrat" ihtiva eder ve dokuyu yakarak (kimyasal yanik) o an icin kucultur ama bu kimyasal yanik nedbesine karsi; sonradan reaksiyon, daha siddetli olur ve eskisinden de kotu olursunuz. Bu sebeple, artik kullanilmamaktadir.
Ciltteki yaranin kizgin demir ile daglanmasi gibidir.

Mesajı Yazan: Tunajade
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2014 Saat 17:28
Sürekli öksüren bir cocuk burnu tıkanık genizi sürekli dolu burnu akmadıgı için kulağında olusan hassaslık gece cok huzursuz uyku süreci sürekli kullanmak zorunda olduğumuz burun damlası bunları birlestirince sanırım alınması cok daha iyi olacak. Şimdilik cocuk drumuz ve kbb Dru alınsın dedi. Bu konuda drlarımıza güvenmek sanırım daha iyi olacak

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat