Viral enf. tekrar edermi?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44222
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 07:35
Konu: Viral enf. tekrar edermi?
Mesajı Yazan: memre111
Konu: Viral enf. tekrar edermi?
Mesaj Tarihi: 30 May 2014 Saat 23:10
Hocam oğlum 4 yaşında geçen hafta bugün başlayıp tam üç gün süre ile yüksek ateşli viral enfeksiyon geçirdi. Viral çünkü wbc ve crp düşük çıktı ama boğazı bembeyaz şişip kabardı. Bu gün tekrar iştahsızlık ve orta ateş başladı. Daha iyileşeli 3 gün olmuştu. Yine boğazım batıyor diyor ama beyazlık yok şişlik daha az. Birinci hastalığı çevreye direnerek antibiotiksiz geçirdim ama acaba şimdi sekonder bakteriyel enf mu başladı. Tekrar kan aldırmaya gerek var mı yoksa bu sefer antibiotiğe başlayımmı? Üst üste bu kadar çabuk ikinci viral enf nun başlayacağını tahmin etmiyorum? Sizin fikriniz nedir?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2014 Saat 12:23
Dilinde pas, agizda koku yoksa, Antibiyotik gerekmez. Eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 31 May 2014 Saat 15:29
Hocam şimdi dikkat ettim boğazı temiz lenf bezlerini tutuyor acıyor diye yine ateş başladı ve yine kulağım demeye başladı siz hep viral kaynaklı diyorsunuz ama ne yaptıysam antibiotiksiz geçmiyor. Ne yapalım
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2014 Saat 14:26
Hemen Iliadin ped, damlaya baslayin, eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2014 Saat 15:43
Bugün herşey ortaya çıktı hocam. Boğazı aft dolu. Yani herpangina olmuş ne yapıcaz hiç birşey yemiyor içmiyor 2 gündür ağzında da çıkmaya başladı semptomatik tedavi dışında yapabileceğimiz bir şey varmı ? Çocuk çok yoruldu bitkin...
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2014 Saat 16:20
Maalesef, tedavisi yok, semptomatik tedavi ile idare edeceksiniz. Ilk 4 gunu kotudur, ondan sonar hergun daha iyiye giderek, 1 haftada tamamiyle iyilesir.
|
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2014 Saat 21:48
Hocam ilk 4 gün kötü geçer demîşsiniz ya ateş başladıktan sonra mı aftlar oluşmaya başlayınca mı? Diğer sorum da 4 yaşında bir çocuk 16 kg bir günde sadece 2 küçük kutu sütle ve küçük donduma ile 1 gün idare edebilir mi? Bir günde minimum ne kadar yese idere edebilir. En azından 4 gün bu şekilde geçer mi?
|
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2014 Saat 11:05
Atesin ilk gununden sayin...
Ne yerse kardir, sakin zorlamayin. Az yedi diye olmez, merak etmeyin.
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2014 Saat 19:50
Hocam şimdi de 14 aylık oğluma bulaştı lanet virüs. Boğazında yine aft var. Farklı olarak vücudunda daha fazla ve daha şiş döküntüler oluştu. Sadece dolven ve andorez sprey kullanıyoruz. Andorex den çekiniyorum günde 4-5 kez 1 puff yapıyoruz bira rahatlıyor ancak bi problem olur mu? Bu yaş için extra yapabileceğimi birşey yada dikkat edeceğimiz birşey var mı? Bu arada çok şükür andorex sayesinde emebiliyor en azından. Büyük oğlum tam 4. Gün rahatlamaya başladı küçüğün 2.gün bitti sabrediyoruz artık...
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2014 Saat 22:41
Sprey'in bir zarari yok, kullanin. Ilk 4 gun problemlidir, zaten...Allahtan, havalar isiniyor, cabuk atlatirsiniz. SAKIN; Antibiyotik veya Soguk alginligi ilaclarindan kullanmayin.
|
|