Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip,Tahlil ve İlaç kullanımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44148
Tarih: 05 Kas 2025 Saat 11:54

Konu: Grip,Tahlil ve İlaç kullanımı
Mesajı Yazan: Burjum21
Konu: Grip,Tahlil ve İlaç kullanımı
Mesaj Tarihi: 25 May 2014 Saat 18:45
Kadir Bey Merhabalar,

Sizi yeni takip etmeye başladım,yazılarınızı severek okuyorum..size bir konuda danışmak istiyordum..Kızım 21 aylık ve 18 aylık olana kadar ateş düşürücü dahil kullanmak zorunda kalmadık ama 19 aylık kreşe başlatınca malesef hastalıklardan kurtulamadık..1-2 kere grip geçirdi ama doktorun yanlış teşhisiyle düzelemeden 2 hafta arayla hep tekrarladı..Sizi de o zaman tanımadığım için peditus,ventolin,umca gibi ilaçlar kullanmak zorunda kaldım..sık enfeksiyona yakalanınca doktor ige total e bakalım dedi ve referans değeri 0-60 iken bizde 262 çıktı..alerjik bünyeli dendi ve birtakım solunum yoluyla alınan ilaçlar yazı(ventolin ampul ve pulmicort)ama ben hiçbirini kullanmadım.

2 hafta önce tekrar burun akıntısı başladı sonra sesi kısıldı ve öksürüğe çevirdi..bu sefer hiçilaç vermeden sizin grip için söylediklerinizi uyguladım..2 hafta geçti öksürük azaldı derken bir gece ateşi çıkmaya başladı 37 lerde olan ateş ertesi gün 39'a kadar çıktı ve öncelikle el-ayaklarda olmak üzere gövdeye yayılan kırmızı döküntüler oldu..dilinde de çıktı sanırım çünkü birşey yiyemedi ve hep dilini gösterdi..kan tahlili yaptırdık lökosit 19.59(referans değer 6.5-13),nötrofil 70.9 (20.7-61.8) ,CRP 1.15 (referans değer 0.28>-)çıktı.Boğaz kültürü temiz çıktı..doktor bakteriyel bir durum var dedi ve 3 gün nevosef iğne yedi,ardından da 10 günlük zinnat tedavisi verdi..bir de 3 ay boyunca akşamları bir ölçek zyrtec şurup verdi alerji için.iğneleri yaptırdık ve zinnata da başladım..doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ama size danışmak istedim...bilgilendirirseniz çok sevinirim..yanlışbile yaptıysam bundan sonra doğruyu yapmak için sizin fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 May 2014 Saat 21:53
3 gün nevosef iğne olduğumuz sürece ara ara ateşi yükseldi dönüşümlü olarak calpol ve pedifen verdim..bugün de zinnata başladım tek doz verdim..döküntüler azaldı ve ateş de çıkmıyor..ancak burnu tıkalı halen..antibiyotiğe devam edeyim mi yoksa kesmem de br sakınca var mı?o döküntüler neden olmuştur acaba boşuna mı 3 gün iğne olduk:(..bir de ige totale bakılarak zyrtec şurubu 3 ay kullanmak ne kadar doğrudur??şimdiden çok teşekkür ederim..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 May 2014 Saat 13:13
Referans degeri YANLIS... 21 aylik icin: WBC:6.0-17.0 dir. Buna ragmen, genede, WBC degeriniz yuksek, sadece agizdan antibiyotik yeterli olurdu.
Tek aklimin yatmadigi husus: Niye ilk igneden sonra gene atesi devam etti.. VE O DOKUNTULER NE IDI?? Acaba, "El,Ayak ve Agiz Hastaligimi gecirdi? Neyse, antibiyotigi bitirin..

Zyrtec vermesi, cok sacma.. Allerji ilaci ile, antikor dusurebilecegini saniyor ha!!!! Allah; akil-fikir versin.

Mesaj Tarihi: 26 May 2014 Saat 14:14
Kadir Bey cevabınız için çok teşekkür ederim...elinde ayağında ve dilinde kırmızı lekeler olması sanırım dediğiniz hastalığı çağrıştırıyor..el-ayak-ağız hastalığı için de antibiyotik gereksiz diyorlar ama biz iğneleri yedikten sonra o döküntülerin çoğu kayboldu.. şimdi de 3 kez zinnat verdim ağızdan,ateş yok keyfi yerinde ama halen birşey yemiyor sanırım dilindeki lekelerden dolayı..hep yazıyorsunuz biliyorum ama gene de sormak istiyorum antibiyotiği yarıda bırakmamın bir sakıncası var mı,yoksa wbc değeri yüksek olduğu için başka bir bakteriyel durum da söz konusu olabilr mi??

Mesaj Tarihi: 26 May 2014 Saat 14:19
Direnc kazanacak bir bakteri yokki, direnc kazanip sakinca yaratsin.. Kesin. WBC bu hastalikta yuksek olabiliyor.. Enfeksiyoz Mononukleoz'dada yuksek olabiliyor.

Mesaj Tarihi: 26 May 2014 Saat 14:45
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Referans degeri YANLIS... 21 aylik icin: WBC:6.0-17.0 dir. Buna ragmen, genede, WBC degeriniz yuksek, sadece agizdan antibiyotik yeterli olurdu.
Tek aklimin yatmadigi husus: Niye ilk igneden sonra gene atesi devam etti.. VE O DOKUNTULER NE IDI?? Acaba, "El,Ayak ve Agiz Hastaligimi gecirdi? Neyse, antibiyotigi bitirin..

Zyrtec vermesi, cok sacma.. Allerji ilaci ile, antikor dusurebilecegini saniyor ha!!!! Allah; akil-fikir versin.

Kadir Bey uykusuzluğuma verin ama üstteki mailinizde antibiyotiği bitirin derken sonuna kadar kullan manasında mı söylediniz yoksa yarıda kesin anlamında mı ...son birşey soracaktım kan tahlilimizde nötrofil de yüksek çıkmıştı 70.9(referans değer:20.7-61.8)..okuduğum kadarıyla yüksekliği bakteri kaynaklı enfeksiyonlar sonrası oluyormuş..bu durumda antibiyotik gerekli mi..Teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 26 May 2014 Saat 22:45
Emin olamadigim icin, vermekte oldugunuz antibiyotigi bitirin..

Mesaj Tarihi: 27 May 2014 Saat 00:14
Teşekkür ederim Kadir Bey yardımlarınız için..

Mesaj Tarihi: 27 May 2014 Saat 00:40
Kadir Bey tek başına ige total yüksekliği çocuğun alerjik olduğunu gösterir mi?ya da grip teşhisi dahi koyamayan doktorların genelde verdiği ilaçlar (peditus,umca,ventolin,zyrtec vb.) alerjik bünyeli çocuklarda alerjiyi tetikler mi..

Mesaj Tarihi: 27 May 2014 Saat 10:29
IgE sadece Allerji durumlarini gostermez.. Barsak kurtlari bile bunlari yukseltir.
Bu saydiginiz ilaclarin tamami Griplerde; sahtekar doktorlar tarafindan kullanilirlar.
1- Peditus, hem oksurugu keserek, Gribin akcigerlere inmesine sebep olur, hemde icindeki, Parasetamol nedeni ile, Calpol, Aferin, ParaNox gibi, Parasetamol ihtiva eden, 64 ilacdan biri veya birkaci ile beraber verildiginde, karacigerde; "Toksik Hepatit" yaparak, cocuklarin olumune sebep olur.
2-UMCA: Saf Alkol(Etanol) olup, alkol etkisi ile sahte bir "Iyilik hissi" yaratarak hastayi aldatir..
3- Ventolin: Grip hastalarina verildiginde, akcigerlerin savunma kasti ile daralttigi bronslari genisleterek, hastaligin goguse inmesine sebep olur.
4- Zyrtec: Solunum yollarindaki ifrazati-akintiyi koyulastirir, hastaligin cigerlere inmesine sebep olur, ayricada dogrudan hiriltilara sebep olur.
Hele birde bu 4 ilac yanyana verildiginde, hastalarin, gece yarilari acilen, Ambulanslarla hastanelere yetistirilip, "HAVA" almalari kacinilmazdir..
Bu duruma gelmis bir hastaya: Sahtekarligin ikinci safhasi olan, Flixotide veya Nasonex gibi Kortizonlu spreyler baslanarak, vucudun tepkileri bastirilir, hasta sanki iyilesmis gibi gorulur.. Bundan sonrada bu spreyler her kesildiginde, cocuk kendisini hastanede bulur, ayni rezillikler tekrarlanir, doktor, "hayir dualari" alir, aile cok memnun bir sekilde, yedigi kaziklarin farkina bile varmadan evine doner.. Artik, boyle bir aileyi, benim bile ikna edebilmem cok zordur... Takii, yaz gelip de cocuk denize girene kadar bu surec devam eder.. Ondan sonrada. "-Cocugun Astimini tedavi ettik-" diye sacmalarlar...Halbuki; Hakiki astimin tedavisi yoktur, hayat boyu surer..

Mesaj Tarihi: 27 May 2014 Saat 21:47
Kadir Bey sayenizde bu ilaçları evde barındırmıyorum bile..Allahtan çok az kullandık da içim rahatladı..

Size birşey daha danışmak istiyordum kızım 3 gün nevosef iğne yedi ve 3 gündür de zinnat alıyor ..Ne ateşi var ne de başka şikayeti şu anda,vücutundaki döküntüler de gitti,iştahı yerine geldi,sadece dilindekiler iyileşme sürecinde daha...

Acaba 6 günlük(3 gün iğne ve 3 gün zinnat) antibiyotik kullanıp yarıda bıraksam sorun olur mu ..yoksa zinnatı 7 güne tamamlıyım mı..sizin daha önceki maillerinizde verem,frengi vb hastalıklar hariç ateş olmadığı durumda antibiyotiği ertesi gün kesebilirsiniz diye birşey okumuştum yanlış hatırlamıyorsam..sizce napmalıyım??

Mesaj Tarihi: 28 May 2014 Saat 11:49
Atesi dustugu gunden beri Antibiyotigi kesebilirdiniz..

Mesaj Tarihi: 28 May 2014 Saat 12:05
Peki Kadir Bey, neden bu doktorlar şu antibiyotiği yok 7 gün yok 10 gün kullanın diyorlar..çocuğun vücuduna boşuna antibiyortk yüklemesi olmuyor mu..

Mesaj Tarihi: 28 May 2014 Saat 13:34
Lafi uzatmak istemiyorlar.. Ayrintilara da, o yuzden hic girmiyorlar,
   "-Al ilacini, git-" demek istiyorlar.. Bu yuzdende, her sikayetinize, ayri bir ilac yaziyorlar. Iylesmedi diye kontrole giderseniz de; hemen 10 tane igne yazarlarki, 10 gun sure ile, bir daha agizinizi acmayasiniz.. Griplerde, zaten 10 gun icinde duzeliyor..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat