Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük, hırıltı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44042
Tarih: 18 Ara 2025 Saat 15:45

Konu: öksürük, hırıltı
Mesajı Yazan: bucus
Konu: öksürük, hırıltı
Mesaj Tarihi: 19 May 2014 Saat 08:30
Merhaba hocam oğlum 14aylık cuma gününü hafif ateşli geçirdik(38 derece) ve ogünden beri sesi kısıkmış gibiydi.arada bikaç kere öksürüyor du.ballı limonlu su verdim. Fakat bgn sbh şiddetli kuru kuru öksürük,hırıltısı var.şuan uyuyor ve hır hır ses geliyor(horlama gibi).genel durumu iyi,halsizlik yok,gülüyor,oyun istiyor. 
Ne yapmamı önerirsiniz.teşkkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 May 2014 Saat 10:25
Ilk gunden sonra, bir daha ATES olmadi ise, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Ates devam ediyorsa, agizina bakin; pis bir koku ve dilinede kalin bir pas tabaksi yoksa, sakin antibiyotik veya baska ilac vermeyin.

Mesaj Tarihi: 19 May 2014 Saat 13:52
Ateş yok hocam. Ağızda koku yok. Ama kuru kuru öksürüyor.  Boğazı yırtılacakmış gibi.sabah öksürük,hırıltı uyutmadı. İnternette araştırıken bebeklerde krup hastalığını okudum bizim durumumuza benziyor sanki. Krup olabilir mi?
Sayenizde bu kış bütün griplerimizi ilaçsız atlattık. Teşekkür ederiz. 

Mesaj Tarihi: 19 May 2014 Saat 18:35
Hocam ateşimiz çıktı 38.5 dr.a gittik krup olmuş dedi. Serin yerde dursun solunumunu kontrol edin. Boğazları kötü olmuş bunun için peditus ve amoklavin verdi. Ateşi için calpol içirdim. Ne yapmalıyız. Teşekkürler. 

Mesaj Tarihi: 20 May 2014 Saat 12:51
SAKIN; Verilen ilaclarin, hicbirini kullanmayin... Eger hakikaten Krup ise; "Havlar" tarzda oksurukler olur ve bilhassa, geceleri sikisir..Sikistiginda, SOGUK HAVAYA cikarirsaniz, hemen rahatlar... Teshisden emin iseniz; SADECE, yarim ampul Decort, adeleden vurdurun. Baska bir ilac gerekmez, sadece Serum Fiz, Limonlu bal ve ColdMix ile devam edin.

Mesaj Tarihi: 20 May 2014 Saat 14:28
Hocam dün havlar tarzda öksürükleri vardı.  Akşam öksürük azaldı. Şuan öksürüğü normal, havlar tarzda değil. Ama akşam çok ateşliydi. Eller ayaklar buz gibiydi. Paranox fitil verdik ateş çok düşmesede rahatlattı biraz, 2saat sonra ateş yülseldi yine.ve antibiyotik verdik 1 kere.Şuan ateş yok öksürük dünkü gibi havlar tarz da değil, keyfi hiç yok. İlginize Teşekkürler. 

Mesaj Tarihi: 21 May 2014 Saat 10:21
SAKIN; Antibiyotik kullanmayin....Sadece: Limonlu bal. Serum Fiz. ve ColdMix yeterlidir. Sicak buhardan hoslanmaz, sikisirsa, soguk havaya cikarin.

Mesaj Tarihi: 23 May 2014 Saat 09:03
İlaç vermiyorum hocam ama öksürüyor ve boğazı acıyor sanırım. Burun akıntısı var . sbh burnunu temizle dim.koyu kıvamlı ve hafif kanlıydı. Kan olunca korktum neden olabilir.tşk.

Mesaj Tarihi: 23 May 2014 Saat 09:40
Kanama; tahristen olmustur, onemli bir durum degildir. Grip geciriyor, sakin Antibiyotik vermeyin. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Zaten Gribin sonuna gelmissiniz.

Mesaj Tarihi: 25 May 2014 Saat 01:20
Hocam Merhaba.oğlumda öksürük devam ediyor dediklerinizi yapıyorum çevremde ilaç ndn vermiyorsun ciğere iner biliyor musun diyen kişiler var. İnş. Ciğerlerine inmeden geçer gider.
Oğlumdan bana geçti hastalık. Sesim hiç çıkmıyor,boğazım kıpkırmızı ve yer yer beyazlıklar var, kulaklarım alt tarafına doğru hafif ağrılı ufam bezeler oluştu,bütün kemiklerim ağrıyor... ne yapmamı önerirsiniz .

Mesaj Tarihi: 25 May 2014 Saat 11:36
Ayni seyleri uygulayin.. Farkli olarak; siz "Limonlu bali", kaynar Ihlamur icine; Bal, Limon ve Zencefil koyarak uygulayin.
Bol Serum fiz kullanin, yedeginizde, Iliadin bulunsun.. Kulak agrisi olursa, cocuklar icin olan Iliadin ped, damla, spreylerden bin kat daha iyidir. Sadece; gunde 2x4 damla yapin.
Cold-MIx'de faydalidir, 2 damla damlatin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat