Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ÇARESİZİM

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43662
Tarih: 23 Nis 2025 Saat 07:36

Konu: ÇARESİZİM
Mesajı Yazan: sfytrchn
Konu: ÇARESİZİM
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2014 Saat 11:14

Merhabalar Dr. Kadir Bey

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine size yazmaya karar verdim. Çocuk doktoru olduğunuzu biliyorum ama arkadaşım sizden okadar övgüyle bahsetti ki bana yardım edebileceğinizi söyledi.Size adeta hayran

Çok çaresizim :( Hikayem geçen yıl (2013) şuabt ayında başladı. Vücudumda bir kaşıntı geçmek bilmeyen :( İLk zamanlar önemsemedim geçici oldğunu düşündüm ama buzamana kadar geçmedi ve  her geçen gün şiddeti artmaya başladı. Yaklaşık 1,5 yıldır gitmediğim dr kalmadı 8-9 kere doktora gittim. Özel kremler hazırladır , ilaçlar verdiler ama hiç biri bir işe yaramadı. Karaciğer ve kanımdan kaynaklı hastalık olabileceği düşüncesiyle çeşitli testler yaptılar kan testlerim, idrar ve gaita testlerim temiz cıktı son olarakta birkac hafta önce alerji testi yaptırdım oda temiz cıktı. bazı hekimler bu durumun psikolojik olabileceğini söyleyip sakinleştirici ilaçlar verdiler (atarax gibi) ama hiç bir faydası olmadı. Kendimce saglıklı beslendiğimi düşünüyorum . kan grubuma (ARH+) göre beslenmeye çalışıyorum. Zararlı olabileceğini düşündüğüm hiç birşey neredeyse yemiyorum. Siyah cay yerine yeşil çay, yasemin cayı tercih ediyorum ama faydasız !! denediğim hiç birşey bzamana kadar fayda etmedi. Yarın gıda intoleransı testi yaptıracağım ama sonuc bulabilecekler mi bilmiyorum. Size bacağımın bir resmini gönderiyorum ki kollarım, sırtım , ve vücudumun bir cok yeri bu şekilde :(
 :(Lütfen bana yardım edin

-------------
Saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2014 Saat 19:34
Uyuz olmussunuz.... ECZANEDEN, bir "Uyuz sampuani" veya kremi (hangisi varsa) onu alip, kullanin... Muhtemelen, (evli iseniz) esinizde de, benzer kasintilar baslamistir...
YANLIZ: Tedaviden evvel, tedavi sonrasinda kullanacaginiz, butun: ic camasirlariniz, carsaf, nevresim, yastik kilifi gibi teninize degen her esyayi, "kaynar sicak su" da yikayin ve kizgin utu ile utuleyerek hazirlayin. Tedaviden sonra, bu esyalari kullanin, ve cikanlari da ayni sekilde, yikayip, utuleyin..
O gittiginiz; 8-9 doktora da benim "selamimi" soyleyin..

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2014 Saat 23:21
Bilgilendirme icin cok tesekkurederim hocam ama evli degilim ailemls yasiyorum ve ortak kullandigimiz esyalar ve 1,5 yildir ne annem nede ablamda bir kasinti söz konusu degil. Yani uyuz olsa onlarada gecmesi gerekmiyor muydu simdiye kadar ? Yinede yarin ilk isim bu dediklerinizi yapmak olacak. Tekrar tesekkurederim.

-------------
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2014 Saat 04:59
Nereden bulasti, bilemem ama, kesin ya bir yere misafirlige gittiniz, yada, elbisenizi biraktiginiz bir yerden bulasti..
Sonucu yazin.
Uyuz paraziti, bu tedavi ile olur ama deri icine kazdigi tunellerdeki kalintilari, bir muddet daha kasinti yapmaya devam eder.. Tedaviden sonra,kasinma olan yerlere, kasinti oldugu surece; "Ultralan pomat" gunde:2x1 surun..

Mesajı Yazan: cennettekus
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2014 Saat 14:55
Annemdede ayni kasinti mevcut ozellikle geceleri cogaliyor diyor annemde butun tetkikleri yapti karaciger bobrek bakildi hep hicbisey bulamiyorlar kremler neler neler son care alerji hapi icince geciyormus onu icinde ayakta uyuyor kadir bey size sormustum sizde ultralan pomad sursun demistiniz surdu ama sonra yine kasindi surmeyince demekki annemde uyuz olmus :)

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2014 Saat 15:03
Kadir bey uyuz bulasici degilmidir peki? Annem uyyzsa babama bulasmazmiydi evde annemden baska kimsede yok bu durum ?

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2014 Saat 19:34
Annenizde uyuz.. Babaniza gecebilmesi icin, "yakin temas" gerekir.. Yas icabi; "o defteri" kapadilar ise, bulasmayabilir.
Misafirlige gidilen evden veya eve gelen bir misafirden, kalinan otellerden, ilk kisi almis olabilir.

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2014 Saat 23:41
Kadir bey annem doktorun soyledigine gore bulasmasi gerekiyor babana dedi ama bulasmamis yinede uyuz degilmi simdi degilse ne kimse bulamiyor :(

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 08:18
Annen isterse, tedavi olmasin... Keyfi bilir. Doktor, "Uyuz degil" mi demis??
Siz nasil oldunuz? Dediklerimi uyguladinizmi??

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 10:48

Kadir Hocam selamlar

Uygulamaz olurmuyum sizin mailinizden hemen sonra gittim bir uyuz losyonu (Kwellada)  ve dediğiniz ilacı aldım. Pazar günü  önce bütün odamı dezenfekte ettim her seyi 95 derecede yıkadık ve o gününden beri hiç bir şeyi ütülemeden giymiyorum sonra vücudumu losyonladım ve o aksam öyle uyudum gece yine şiddetli bir kaşıntı oldu yaklaşık 1,5 saat sürdü ve sabah kalkar kalkmaz da duşumu aldım. dün hafif ensemde oldu bir kasıntı ve dün aksamda sizin önerdiğiniz kremi kullanmaya başladım akşam bacaklarım ve kollarım cok kasındı yine. Prospektüse göre 2-4 hafta arası kaşınmasının normal oldugunu belirtmişler. eger devam ederse losyonu 7 gün aralıklarla kullanmalıymışım. Ama diyebilirinm ki uzun zamandan sonra ilk defa gece kaşıntı nöbeti olmadı hocam. Rahat bir uyku uyudum ve şimdi düşünüyorum yani gerçekten ben dediğiniz gibi uyuz olmuşsam onca gittiğim o doktorlar yapılan o testler bu kadar basit bir hastalığı nasıl bilemediler !! 

-------------
Saygılarımla

Mesajı Yazan: CeydaK
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 11:12

sevgili Kadir Hocam,
arkadasimin bahsettigi size hayran olan okuyucunuz benim:) 5.5 yasindaki cocugumu son 3 yildir doktora goturmeden sayenizde buyuttum, herzaman duacinizim

arkadasim cidden kotu durumda insallah kurtulur, cok uzuluyoruz
bu arada bende ayni sekilde kasiniyorum:) fakat benimki arkadasiminki kadar vahim degil..
ve farkli olan bana alerji ilaclari airus, zrytec yariyor, 3 gun kasinmiyorum, arti ben geceleri kasinmaktan uyanmiyorum
ben bir kere cilt doktoruna gittim, doktor koluma kalem ile adimi yazdi , cizdigi yerler kipkirmizi kabardi..
bu bir cesit alerjik olan deri hastaligi dedi, deride yazi gibi ingilizce writenskin mi oyle birsey demisti, derime dokunan hersey kabartip kasindirabilirmis..

arkadasimla birbirimizde kaliriz, pijamalarimizi kullaniriz..

simdi bende alerji ilaclari yariyor, onda yaramiyor
uyuz hastaliginda cildine cizik attiginda attigin yerler kabarir mi?
bir uyuzun seviyeleri mi var, benimki neden bukadar ilerlemis boyutta degil?
yani bendeki farkli bir hastalik olabilir mi? yoksa ayni mi?

size sonsuz sevgilerimi ve saygilarimi gonderiyorum, keske Turkiye' de olsaydiniz:)

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 19:25
- CeydaK:   Sizde, kesinlikle uyuz olmussunuz, hemen yikanmaniz gerekir. Ayni sekilde hazirliginizi yapin ve ilaclari kullanin...
O Cildiyecinin soyledigi: " deride yazi gibi ingilizce writenskin mi oyle birsey demisti " oyle degil.. Ona, "Dermographism" denir ve mevcut durumunuz ile en ufak bir alakasi bile yoktur... Size sadece "Show" yapilmis.. Uyuz hastaligi tedavi ile gecer. Dermographism, hayat boyu devam eder ve hicbir ONEMI YOKTUR...Allerji ilaclari hicbir ise yaramaz.

- sfytrchn :Kesinlikle teshis: Uyuz'dur... Simdiki doktorlar; degil Uyuz teshis etmek, "Bit"i tanimiyorlar...

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 23:08
Hayir kadir bey annem dediklerinizi harfiyen uyguluyir siz dedinizya babanizada gecer yakin temasta bulunursa diye ama gecmemis iste oyle oldugu halde bu durumda uyuz degilmi? Bazen bulasmayadabilirmi uyuz olsa bile 

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2014 Saat 04:20
Bazi yasli kimselerde, zamanla; "Doga direnci" denilen bir direnc olusabiliyor...
Ben babanizin yerinde olsam,genede, ilacli banyodan 1 defa uygularim..

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2014 Saat 12:26
Annem 49 yasinda peki cok tsk..

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2014 Saat 18:11
Pardon, eksik soylemisim, "Doga Direnci" icin, yas ve daha evvel uyuz veya benzeri bir hastalik gecirme sarti var..

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2014 Saat 18:35
Kadir Hocam merhabalar
Gecen haftadan beri uyuz tedavisi uyguluyorum kendime. 3 gundur de uyuz kremi (wilkinson pomad) kullaniyorum. Bugun son kez surmek icin dusumu aldim ve sürerken cocuklar gibi agladim cok canim yandi yaralarim cok aciyor :( bu normal mi ? Yanlis birsey yapip daha kötū olmasindan korkuyorum. Sirtimda ve karin bolgemde kasinti durdu ama bacaklarimda ve kollarimda devam ediyor ve cok aciyor hocam :(

-------------
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2014 Saat 18:50
Hayret.... Bu asirda, hala o pis kokulu; "Pomat Wilkinson" yapiliyormu?
Bir tek, "Kwellada" sampuan ile yikanmaniz yeterlidir.
Pomat Wilkinson'u kullanmak cok muskulatlidir.. Krem;3gun devamli surulecek ve camasirlar degistirilmeyecek, 3. gun banyo yapilacak ve temiz camasirlar giyilip, temiz carsafta yatilacak.. Sacmalik, kim verdiki??? Doktormu, eczacimi?? Hala; dunyada, ne aptallar varmis.
Bu ilacli sampuani kullanmadi iseniz, birakin herseyi, bu sampuani kullanin...

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2014 Saat 09:59
Hocam 3 gundur kullaniyordm ve mailinizden sonra cope attim kremi ama is isten gecti sanirim. Ben aksina sabah aksam dus alip kremi aksamlari temiz vucuduma surdum. Suan bacagimdaki yaralar size gonderdigim resimden cok daha vahim durumda ve cok aciyor yaralarim. Bu kalici bir hasara sebep olmaz degil mi gecico birseydir ? Eczaci verdi kwellada losyon kullandm ama sadece 2 gece kasinmadim sonrasi tekrar kasintilar basladi krem kullanmak istedim eczaci bunu verdi . Simdi ne yapmaliyim yaralarimin iyilesmesi icin ? 

-------------
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2014 Saat 18:37
Ilk mailimi okusa idiniz, orada anlattim... Ilacli sampuan ile "Uyuz bocekleri" ( Sarcoptes Scabei) oluyor ama, deri icinde kazdiklari tuneller icinde, olen boceklerin cesetleri, yumurtalari, artiklari; Allerjik reaksiyon yapip, 2-3 gun daha kasinti yapabiliyor. Bunun icinde; kasinan bolgelere, "Ultralan Pomat" surmeniz yeterli olurdu...
Pomat Wilkinson'u Eczaci verdi ha!!! Terkibini dogru-durust bilmiyordu ise, verdigi krem; cildinizi yakabilir...
Sadece; Ultralan pomat surun, 2-3 gunde duzelir.. Bir daha da bana sormadan boyle islere girismeyin.

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2014 Saat 21:29
Hocam sürmez olurmuyum losyondan hemen sonra ultralan pomata basladim ama ona ragmen devam etti kasintim yani pazar aksami losyon surdum persembeye kadar ultralan pomat kullandm ama kasintilarim gecmedi bende kremde aradim careyi. Bugun ultralan pomata basladim yeniden ama hocam kasintilarim cok azdi bugun neredeyse butun gun kasindim :( 

-------------
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 18:42
Acele etmeyin, Ilacli Sampuani; ( eger tekrar kullanacaksaniz)1 haftadan evvel tekrarlamayin. Kolay degil, nerede ise; 1.5 senelik Uyuz..

Mesaj Tarihi: 06 May 2014 Saat 17:05
Hocam tekrardan merhabalar,
Size birşey danışmak istiyorum. Bir haftadır uyuz şampuanı ile yıkanıyorum dün bıraktım ve şuan sadece ultralan pomat kullanıyorum. Kaşıntılarım ciddi oranda azaldı yaralarım geçmeye başladı ki dün aksam normal duş jeli ile duşumu aldım kremlendim ama gece yine kaşıntı ile uyandm şimdide kaşıntım başladı yine. Yıkanmada yanlış bir şey mi yapıyorum merak ettim. Uyuz tedavisi gören biri nasıl yıkanmalı ilaç tedavisinden sonra nasıl bir sabun ya da şampuan kullanmalı ? Ben dayanabildiğim en sıcak su ile kese yaparak yıkanıyorum . Duş sonrası giyeceğim eşyaları sıcak ütü ile ütülüyorum şuan yapabildiğim en özenli temizliği yapıyorum ama yine başladı kaşıntılarım :(

-------------
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 06 May 2014 Saat 18:46
1 hafta sure ile HERGUN, yikanirsaniz, zehirlenirsiniz... EN AZ, 1 HAFTA ARA OLACAK!!! Sizin "yikanma suyunun sicakligi" ile Uyuz bocegini olduremezsiniz.. Bosuna kendinizi "haslamayin".. Normal sicaklikta yikanin.
1-Yatak carsaflari veya ic giysilerinizi iyi temizlemedi iseniz, tekrar bulasma olabilir.. Bunlar mutlaka; kaynar suda yikanacak ve kizgin utu ile utulenecek.
2- Evde, 1 kiside dahi varsa, hepinize bulastirir... Bana kalirsa, isi garantiye almak icin, EV HALKININ TAMAMI, ayni gunde, yikanin.. Ve anlattigim tarzda hazirlanmis giysileri giyip temiz carsaflarda yatin.
Eve gelen misafirlere de dikkat edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat