Nedeni bilinmeyen enfeksiyon
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43607
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 20:24
Konu: Nedeni bilinmeyen enfeksiyon
Mesajı Yazan: serensag
Konu: Nedeni bilinmeyen enfeksiyon
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2014 Saat 11:18
Kadir Bey Merhaba, Bir konuda ilerlemeden önce fikrinizi almak istiyorum.2009 Ocak doğumlu oğlumun herhangi bir üst veya alt sonulum yolu enfeksiyonu bulgusu olmadan yapılan ultrasound incelemesinde önce kol altı lenflerinde 4-5 ayrı LAP tespit edildi.Bunun üzerine yapılan kan testi değelerini de ayrıca ekte yazıyorum.48 saattir Agumentin 400 mg kullanmasına rağmen ateşini 39 altına indirmek için dönüşümlü olarak ateş düşürücü vermek zorunda kalıyorum.Akciğerlerde ,kulak ve boğazda enfeksiyon lehine hiç bir bulgu yok.Lenfleri şişen kolu parmağında iltahaplı bir yara var,öncelikle bundan şüphe duyuyorum,bahçede yavru kedilerimiz de olduğundan Bartonella da düşünüldü.Her durumda 72 saat sonunda antibiyotiğe rağmen ateş kontrol altına alınamaz ise atipik başka enfeksiyonlar için de ileri tanı testleri yapılması gündemde.Hem gerçekten gereksiz yere hırpalanmasını istemiyorum hem de ağız yolu ile alınan antibiyotik yetersiz kalıyorsa vakit kaybetmekten endişe ediyorum.Ne dersiniz ? Sonuçlardaki referans üzeri değerler şöyle CRP 2.28 WBC 14,58 LYMP 5,20 MONO 1,23 EO 0,74 PDW 8,7 P-LCR 13,05 ESR 69
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2014 Saat 22:18
Kollardaki herhangi bir iltihabi hadise, koltuk altlarinda beze yapabilir...
Bartonella; olabilir, ama once kollarda, tirmik izleri ustunde, cerehatli yaralar olmasi gereklidir. Lenf bezleri agrilidir ve bazen uc vererek,cerahat akar. HER HANGI BIR TESTI YOKTUR. Eski ismi: (Cat Scratch Disease) "Kedi Tirmigi Hastaligi"dir... Antibiyotiklerle tedavisi YOKTUR....
WBC, bu yasa gore; NORMAL... 2-5 YAS ARALIGINDA; WBC:5.5-15.5 ARALIGINDADIR..
Belliki, ne doktorunuz, nede laboratuvar, bu konulari bilmiyor...
Viral bir enfeksyon geciriyorsunuz, bir ileri "tani test" filanda gerekmez...
KACIN oradan..
|
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 14:53
Kadir Bey cevabınız için çok teşekkür ederim,biz sahiden arkamıza bakmadan kaçtık :) Bu arada doktorumuz İstanbul Anadolu yakasında Çocuk enfeksiyon hastalıkları konusunda çok iyi bilinen bir Prof.den (isim vermeyeyim şimdi :) bizim için ayrıca görüş almış,kendisi toksoplazma da olabileceğinden şüphelenmiş ? Zira bizim durumuzda parmakta enfekte bir yara mevcut ancak bu bir kedi tarafından yapılmadı aslında,herhangi bir tırmalama durumu yok ,sadece yaşadığımız yer gereği çocukların çok fazla toprak ve kedilerle iç içe olduğu bir ortam var.
|
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2014 Saat 04:06
Bu sartlarda; Bartonella olmasina imkan yok... ZATEN; Cocuklarda; ister Bartonella olsun, ister Toxoplasma olsun, TEDAVILERI YOKTUR.... Ne sacmalayip, duruyor!!!
Toxoplasma oldu ise oldu...Kiz cocuk olsa idi bile; bu yasta dogum yapmayacakki, tedavi gereksin, birde ustune ustluk; ERKEK hasta... Yuh yani... Kiz cocuklari, genellikle, cocukluk devresinde, Toxoplasmayi alir ve BAGISIK hale gelirler... Zararli olan, bu mikrobun, ILK DEFA, hamilelik esnasinda alinmasidir...
Yok, zaten bu Prof.larin yetistirdikleri doktorlara bakinca bunlarin ne mal olduklari hemen anlasilir... Turk milleti olmus, aglayani yok... Yazik, cok yazik...Doktorluk, kimlerin eline kalmis..
|
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2014 Saat 08:36
Kadir Bey dün akşam bel sırt bölgesinde ağrılar başladı,belini bükemiyor.Günlerdir evde dinlendiği için ani harekete bağlı bir şey gibi de görünmüyor.Ateş öncekine göre geniş aralıklarla da olsa devam ediyor. Enfeksiyon veya viral yapmayı atladığımız ,ihmal ettiğimiz herhangi bir şey olmadığından emin olmak da istiyorum ,ne dersiniz ?
|
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2014 Saat 19:51
Yeniden bir "Kan sayimi" yaptirin...
|
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2014 Saat 11:12
Kadir Bey yeni kan sayımı değerlerinde bir değişiklik yok,sedim bakılmamış gerçi.Bunun yanında idrar ve karaciğer değerleri de gayet iyi.Lenflerde gerileme küçülme gözle görülüyor.Toxo ve CMV negatif,periferik yayma da normal dendi.Quntiferon Emv bartonella ve brucella sonuçları çıkmadı.Ateş iki grup antibiyotiğe rağmen yaklaşık 6 saatte bir 38,50 ları buluyor.Beraberinde lenfleri büyüyen kolunun kürek kemiği ve devamında sırtına doğru ağrılar başlıyor ve ibufenle hemen geçiyor.Pazartesi beklenen testlerden de sonuç alamazlarsa bir üniversite hastanesine yatırmayı öneriyorlar daha kapsamlı araştırma için.Bir haftadır hepimiz perişan olduk.Yedi gündür hem augumentin 72 saattir de zitromax kullanıyoruz ne dersiniz ,biz ne yapacagımızı şaşırdık
|
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2014 Saat 19:26
KACIN oradan, alt tarafi; VIRAL BIR HASTALIK GECIRMISSINIZ... Kendiliginden hepsi duzelir..
Verilen ilaclar da hicbir ise yaramaz, hepsini KESIN...
Goruyorsunuz, basit bir GRIP hastaligini bile teshis etmekten acizler, acizliklerini de; iste boyle isi "buyuterek" saklamaya calisiyorlar.. KACIN.
|
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 11:15
Kadir Bey,sizin yazdıklarınız olmasa belki de oğlumu bir dizi acılı/telaşlı araştırma için hastaneye yatıracaktık.Neyse ki 10 gün süren Azitromisin ve Agumentin kombine tedavisini kesince çocuktaki tüm döküntüler kayboldu,ağrıları ,LAP ve ateş de 11. günün sonunda azalarak yok oldu.Tüm bu sürede bakılan herşey negatif di biliyorsunuz.Sadece bugün elime geçen sonuçta Bartolella IgM negatif,Bartonella IgG pozitif diyor.Tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusu Bartonella mıydı sizce ? Yoksa sadece IgG pozitifliği bir tesadüf mü ? Bundan sonrasında bilmemiz,dikkat etmemiz gereken bir şey var mı sizce ?Herşey için samimiyetle teşekkür ederiz
|
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2014 Saat 20:13
Kedi ile oynamisligi varsa, "Bartonella" yi gecirmis ve bagisiklik kazanmis demektir: ( IgM:(-), IgG(+) olmasida bunu gosteriyor. Butun Antibiyotiklere, hassas oldugundan hic teshis edilmeyenler bile, baska sebeple verilen bir antibiyotik ile veya kendiliginden duzelirler..
Bosverin, gecmis olsun......
|
|