infatrini süt ve kaşık mamaları
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43554
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 22:31
Konu: infatrini süt ve kaşık mamaları
Mesajı Yazan: esila_nurum
Konu: infatrini süt ve kaşık mamaları
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 19:22
Kadir bey merhabalar, infatrini süt kullanıyoruz ve dr umuz bize sütlü kaşık mamalarını da infatriniyle yapabileceğimi söyledi. Sorum şu ki ; kaşık mamasinin üzerinde zaten sütlü yazıyo ben infatrini süt veya devam sütüyle hazirlarsam bebeğimin böbreklerine ağır gelmezmi bu konuda içim hiç rahat değil
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 22:44
Dogru, agir gelir... Bilhassa 6. aydan kucuklerde, zararli bile olur.
EGER; cocugunuz, 4. ayi gecti ise, bu sacmaliklarin hicbirine ihtiyaciniz yok demektir, dogrudan "Kutu sutleri"nden kullanabilirsiniz..
Kasik mamasi sart degil, ama vermek isterseniz, kutu ustunu okuyun, ne ile hazirlanmasi gerekiyor ise, onunla sulandirin... Bazisi; su ile, bazisi sut ile hazirlanir..
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 23:31
Çok teşekkür ediyorum kadir bey.. şüphelerimde haklıymışım demekki.. bebeğim 2 eylül doğumlu 7300 ve 70 cm.. kilo alsın diye çocuğumun organlarında hasar olsun istemem inek sütünü sulandirip mi vermem gerekir tekrar çok teşekkürler, iyi ki varsınız
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 23:36
Birde benim kızımın devam sütü icmeme gibi bi huyu var günlük 500 cc İçmesi gerekirmi gerçekten yoksa ticari amaçlı mı söyleniyo ?? Birde keçi sütü hakkında ne düşünüyorsunuz
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2014 Saat 00:28
GUNLUK SUT MIKTARI; en az; 500ml olmali...
Sut nerede ise, sise suyu ile ayni fiyatta, hicbir "Sut Firmasi", "Mama firmalari" gibi "ticari amacli" isler yapamaz ve yapmaz.
inek sutunu icebilen bir cocugun, inek sutu yerine, "keci sutu" icmesi sacmaliktir.
Tabii; bu EN AZ 500ml sutun icinde, butun sutlu gidalar(yogurt, dondurma, peynir)da, dahildir.
400gram eksigi var, boyu iyi. 3cm fazlasi var.
|
|