Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kortizon(ateş)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43493
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 04:54

Konu: kortizon(ateş)
Mesajı Yazan: kimyaci58
Konu: kortizon(ateş)
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2014 Saat 21:01
iyiakşamlar hocam kızım 40 derece ateşle dr gitti.kan tahlili istedik wbc 20 boğazı kötü antibiyotik başlandı. en son iki ay önce kullanmıştı ve arada üç kerede viral geçirdi.dr bu kadar sık hastalanmasının normal olmadığını söylüyor kortizon konusunda ısrarcı biz hala direniyoruz.peryodik ateş diye bir şeyden bahsediyor biz ne yapacağımızı şaşırdık.tüm yaşadıklarımız normal mi niye bu kadar sık boğaz problemi yaşaması normal mi. ne zaman geçecek bu durum...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 16:23
hocam tekrar merhaba bugün kızım tuvaletini yaparken çok ağladığı için dr tekrar gittim ve a...n in den kaynaklıysa antibiyotiğimizi değiştirebilirmiyiz diye sordum çünkü ateşlendiğinde antibiyotik kullandığında daha önce de olmuştu  .dr idrar tahlili istedi nitrit negatif,12 lokosit ve 3-4 epitel hücre görülmüş dr antibiyotiği zimax ile değiştirdi fikrinizi almak istedim zimax kullanmamda sakınca varmı çünkü 2 gündür a......n içiyor.(kızım 33 aylık ve altı bezleniyor)şimdiden sağolun:)))

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 20:35
O WBC degerini kim soyledi?? Ayni hastanemi?
Baska bir yerde tekrar yaptirin, zira anlattiklariniz hic uymuyor..
ZIRA; Hakikaten, Antibiyotik gerekecek bir durum olsa idi, AUG..IN baslandiktan, ertesi gun cocugun iyilesmesini beklerdim...

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 20:52
aslında genel durumu iyiye gitti zaten ağızdaki koku ve dildeki pas da beni antibiyotiği kabul etmeye yönlendirdi tabi tahlil şartıyla ama bu sefer ağrılı çığlıklı idrar gündeme geldi.kafama takılanlar kortizon niye öneriliyor farklı bir durum mu var (biz hep reddediyoruz) ikincisi antibiyotik kullandığımız için mi idrar ağrılı yoksa iye olduğu içinmi.zaten kültür yapılmadı antibiyotik kullandığı için zimax şu süreçte bize yardımcı olurmu çünkü çok ağlıyor(.iyileşmeden kastınız tonsilit mi idrarmı anlamadım) teşekkürler

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2014 Saat 21:22
Idrar temiz... Kimse size;IYE var dedimi?? Dedi ise, sahtekarin tekidir, sakin inanmayin.
Kortizon artik herkeze oneriliyor, zira Griplere antibiyotik verildiginde, iyilesme olmuyor ve hastalar, doktorun canini sikiyorlar... Doktorda, "Kortizon"u dayiyor, vucudun bagisiklik sistemi baskilaniyor ve vucut mikroplara tepki gosteremedigi icin, burun akintisi, oksuruk, ates hersey, baskilaniyor. Yaratilan bu "Sahte" iyilik hali ile sizlerin ceneleri kapatiliyor... Tabii, kortizon etkisi ile basi-bos kalan mikroplar daha beter vucuda yayildiklarindan, kortizon kesildikten sonra, ilkinden daha beter bir hastalik tablosu ortaya cikiyor ve bu durumda o sahtekar doktorlarin kazanclarini, ikiye- uce katliyor... Yerseniz...
Idrarda, zaten basindan beri HICBIR SEY YOK.... Grip geciriyor...

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 12:20
evet hocam iye var dediler ama nitrit negatif malesef buralarda fazla dr seçeneğimiz yok olanların hepsini denedik hepsi aynı...kızım son zamanlarda ne zaman ateşlense ve antibiyotik,ateş düşürücü kullansa ağrılı idrar gündeme geliyor.çok antibiyotik kullanan kızlarda olur demişsiniz bende o yüzden iye den şüphelenmiştim.gece sabaha kadar ağrıyor diye ağladı çişini yapmamak için direndi kabus gibiydi tükendi çocuk.sabunlu su ile yıkadım ama ne çare..sizce ilaçlar yapıyor olabilirmi yada iye olmadığına göre sebep ne olabilir, yaptırmamızı önerdiğiniz bir tetkik varmı...sabrınız için teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2014 Saat 22:40
Idrar tahlilinde; Kan-Eritrosit fazla cikti ise, "TAS" dusuruyor olabilir.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 06:42
hocam kan yok ,eritrosite bakmamışlar.dün gece sadece bir kere ağladı yıkadık hemen sabunlu su ile dediğiniz gibi.ama ateş hala 40 lara dayanıyor.3 doz ag...n ve3 doz da  zimaksa rağmen, anlam veremiyorum bu sefer...kan tahlilini de yeniletemiyorum antibiyotik başlandığı için.zaten burada cocuktan kan alabilecek yer bulmak öyle zor ki....herşey için sağolun hocam......

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 18:32
Antibiyotige ragmen hala atesi dusmedigine gore; hastalik,VIRAL hastalik. Kesin o "Kan sayiminda" bir dumen dondu, dusuk WBC'yi yuksek yazdilar. Bunlardan her sey beklenir.
1- Antibiyotik alirken de; "Kan sayimi" yapilabilir, bunuda kim "yumurtladi" ????
2- Zaten gerek de YOK, zira, antibiyotik etki edecek olsa idi, ilk Aug..tin'den 12 saat sonra atesi duserdi...
3- Siz: Aug...tin ile Zi..ax'i BERABERMI veriyorsunuz???? SAKIN ha!!!!!
Butun ilaclari kesin, cocugunuz VIRAL bir enfeksiyon geciriyor, atesi;4-5 gun surecek...
4- SAKIN; Kortizon VERMEYIN..... Verdiniz ise, hemen kesin...
5- Gelismeleri yazin...

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 21:11
tekrar merhaba hocam,götürdüğüm iki dr da antibiyotik kullandığı için kan idrar olmaz dediler,iki antibiyotiği bir arada kullanmadık a...n ile başlayıp 3. dozdan sonra ağrılı idrar nedeniyle tahlil yapılıp iye teşhisi ile z....aks a geçildi.kortizonu ilk duyduğum günden beri kabul etmedim çünkü yazdıklarınızı okumuştum.yani kısacası dr dr gezdim mesajınız gelene kadar biri böbrek filmi ve prednol önerdi kızdım çıktım diğeri 5 tane penisilin iğne dedi almadım her ikisinide bu viral dedim kan sonuçları ortada dediler zaten o sonuçlar olmasaydı hayatta vermezdim.şimdi sadece ateş düşürücü veriyorum ama 4-5 saat etkisi sürüyor ve ateş tekrar 40 ları görüyor.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 21:23
bu arada eczacımızda ayrı bir teşhisle 6 gece hastalığı olabilir dedi.çevreme bakıyorum da dr marifetiyle ilaç bağımlısı çocuklar yaratmışlar başta benim kızım o kadar çok antibiyotik kullandı ki sizi tanıyana kadar. şimdi yine aynı hızda hastalanıyor ama en azından birçoğu viral olduğundan antibiyotik kullanmıyor du bu sefere kadar.insanlardan ne kadar cok hastalanıyor lafını duymak beni kahrediyor tek suçum  en ufak hastalığında dr götürmekti ama kızımı sevdiğimiz ve onu önemsediğimiz içindi...kimsenin çocuklarımıza bunları yapmaya hakkı yok,o yüzden çevremdeki herkese sizin makalalerinizi, sayfanızı öneriyorum öğrendiklerimi anlatıyorum..iyiki sizi tanımışım sağolun

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2014 Saat 21:10
merhaba hocam 5. gecede kızımın ateşi düştü..antibiyotiği kesmiştim.diğer dr un verdiği pensilin iğneleri de yaptırmadım. hiçbir bakteriyel enfeksiyon antibiyotiğe rağmen 5 gün ateş yapmaz demiştiniz eşim de belki antibiyotik uygun değildir veya yetersizdir diyor. inşallah bu son olur çünkü çok sık oluyor. 7 yaşına kadar sürerse diye çok korkuyorum....herşey için çok teşekkür ederim...

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2014 Saat 04:04
Hic merak etmeyin, "6 gece hastaligi" diye bir hartalik yok... K..larindan uyduruyorlar..
Gripler, zaten:4-5 gece ates yaparlar... 1 hafta suren;"Enfeksiyoz Mononukleoz" dur ve bu hastalikda viraldir.
Sadece; 2 kisiniz cok hastalikli gececek.. Obur ilac alan cocuklar, ilac aldiklari surece hasta olacaklar.. Ancak, hic umulmadik bir sey olurda, "Saglik bakanligi" o benim kullanmayin dedigim ilaclari yasaklarsa, onlarda kisa surede toparlarlar..Benim pek umudim yok..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat