ama o daha çok küçük :( (grip)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43222
Tarih: 16 Nis 2025 Saat 11:35
Konu: ama o daha çok küçük :( (grip)
Mesajı Yazan: dhurnali
Konu: ama o daha çok küçük :( (grip)
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2014 Saat 06:35
Merhabalar Kadir bey,33 günlük bir oğlumuz var ve 5 kg..... , iki gündür nefes alıp verirken hırıltılı nefes alıp veriyor....uyurken hiç rahat değil sanki geniz akıntısı da var gibi...burun akıntısı ve öksürük de var....ateşi yok gibi....ablaları da sıra ile grip olmuştu,onada bulaşmış olabilir mi,ne yapmalıyız....
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2014 Saat 08:21
Kadir bey merhabalar, oğlumuzun öksürüğü daha da arttı ve hırıltısı da arttı, gece uyuyamadı hırıltı ve öksürük yüzünden... Bir de nefes alıp verirken çok zorlanıyor, sanki bir insanın boğazını sakınca zor nefes alıp verir ya , aynı bu da zor nefes alıp veriyor, ne yapalım bilemedik, doktora da götürmek istemiyoruz, daha 34 günlük bebek, şimdi götürsek bir sürü ilaç dayayacak ....
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2014 Saat 03:49
Pazartesi'ye kadar yokum diye yazmistim...
Banyo yaptirin..Veya "sicak buhar" yaptirin, burun deliklerine; 10'ar damla Serum fiz damlatin. SAKIN, bir yere gitmeyin...Durumunu yazin..Ben yokken, 6 sayfa sual birikmis, cevaplar biraz zaman alacak..
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2014 Saat 08:52
Kadir bey merhabalar, dediklerinizi uyguluyoruz , fakat hırıltı , öksürük, ve zor nefes alıp verme halen devam ediyor , aslında uslu bir bebek, fakat öksürdükçe , esnedikçe, hep ağlıyor, yüzünde hep bir acı ifadesi var..:( bir de geceden itibaren emmesi çok azaldı, emmek istemiyor... Ne yapalım, emmek istemeyince de daha da korktuk...
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2014 Saat 09:51
Kadir bey bir de yazmayı unutmuştum, sabah bi ara uyandığında birden bir ter bastı, kafası ve vücudu terledi...
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2014 Saat 22:50
Tarif ettiginiz terleme, hastaliginin sonuna geldiginizi gosterir... GECMIS OLSUN..
SAKIN; bu tip hastaliklarda; ilac-antibiyotik kullanmayin.
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2014 Saat 23:14
kadir bey,yuzunde cok fena aci ifadesi vardi,bizde dayanamadik,hastaneye getirdlk,suan hastaneden yaziyorum,antibiyotik tedavlsine basladilar,ablalari sira ile laranjit gecirmisti,demistik,bunun da buronsiolit oldugunu soylediler ,ve yatis yaptilar,en az 3-4 gun burda oldugumuzu soylediler,kolunda serum oldugu icin emzirmeme izin vermiyorlarda,ve ayni zamanda cigerlerine sut de kacabilirmis,zira solunumu normalden fazlaymis.bir de eve gitmek istedik,fakat evde oksijen veremeyeceimiz icin beyni oksijensiz kalabilir dediler...ne yapalim bilemedik:(
|
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2014 Saat 00:15
Bronsiolit, viral bir hastaliktir, antibiyotik gerekmez.. Kan sayiminda; WBC degerine bakin. WBC:20'den kucuk ise, sizi dolandiriyorlar demektir, hemen o batakhaneden kacin... 30 sene Muayenehanem de hic kimseye oksijen vermedim... KACIN....
|
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2014 Saat 06:48
kadir bey,wbc degeri 8,5 burada ventolin diye bisey veriuolar o cok rahatlatiyor,aslinda biz de cikarmakistiyoruz fakat, cevredekiler zaten cocugu hata ettiniz diye kiziyorlar,bir de cikartsak ve durumu daha da kotuye giderse kim bilir neler derler,,bir dr doktorlar da cok korkuttu,zaturrye cevirebilecegini soylediler,ne yapacagimizi bilrmedik,12 saatte bir macrol 40 mg agizdan veriyirlar, serum surekli kolunda,egerki onlar cikartmaz da biz kendimiz cikarsak,nasil bir tedavi uygulamamiz lazim,,, 4 gozle cevabinizi bekliyoruz
|
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2014 Saat 18:11
Merhaba Kadir Bey, makrol antibiyotigin yaninda bir de sentofer diye bir antibiyotik daha basladilar. ileride tamiri imkansiz hasarlara yol acmasin gerekcesiyle birakmiyorlar da aslinda tamam biraz emmesi yine biraz zayif fakat hiriltisi da oksurugude azalmisti. Esim de ben de cok endiseleniyoruz, cocugumuzun genel durumu iyi gibi fakat sanirim zature teshisi koydular. Yukarida ki mesajimda dayazdigim gibi gitsek bir dert kalsak bir dert, herkes bizim eski kafali olsugumuzu ve ablalarinda antibiyotik kullanmadifimiz icin cocugu bu hale bizim getirdigimizi soyleyip duruyorlar. Ne olrsunuz Kadir bey bize bir akil verin :(
|
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2014 Saat 22:31
Yani bir doktor nasil olurda bu kadar SALAK OLABILIYOR, HAYRET...
1- WBC:8.5 ve bu aptal hala; yok zaturre olabilir, yok su olabilir diye habire ANTIBIYOTIK VERIYOR... Boyle bir gerekce varsa, o zaman doktorlara ne gerek varki!!! Atesi olan herkez, gitsin eczaneden antibiyotigi alsin kullansin...
2- Esas, Zaturre'ye cevirme isi, o sahtekarlarin verdikleri: Aferin Peditus, Asist, Umca, Sudafed gibi ilaclarla oluyor.
3- Cocugunuz Grip geciriyor; sadece, Serum Fiz. Limonlu bal ve ColdMix yeterlidir. 1-2 hafta surecek, merak etmeyin...
O etrafinizdakiler; daha evvel bu doktorlarin kaziklarini yemis ve hala isin aslini ogrenememis aptallardir. sakin onlarin etkileri altinda kalmayin.
4- Gozleri ile etrafi inceleyen, meme emebilen cocugun, hastanede kalmasina gerek yoktur.
|
|