Merhaba Hocam Oglum 1 yasından once atopik dermatit gecirdi ve 3 yasına kadar sık sık tekrarladı.bu dönemde ayrıca kısları sık sık (doktorların teshisiyle) bronsit bronsilit gibi hastalılarda gecirdi.3 yasına kadar asla verilen surupları agzına surmedi,nefes kesilmesi hırıltı cok oldugunda ilac icmedigi icin penisilin gibi igneler verildi,ventolin ve pulmicord da nebulizatorle kullandık .bir cok doktora goturduk egzama goruldugu ve bronsiti sık tekrarladıgı icin alerjik olmasından suphelendiler. hemogram testinde total IgE 165.00 cıktı. solunum testi,gıda testi sonucu temiz cıktı. astımdan korunması icin Singulair Pediyatrik 4 mg oral granül verdiler fakat onu da kullanmadık. acıkcası tam bir teshis konmadan astım ilacı vermelerinden dolayı ordaki tedaviyi yarım bıraktık. Oglum suan 4 yasında,bu kıs da 1 ayı gecti balgam öksürük olayını atlatamadı.hafif ates gözlerde sulanmayla basladı sonrasında geniz akıntısı öksürükle devam etti doktora gittik antibiyotik ve surup verdi onları kullandık öksürük bi sure sonra gecti geniz akıntısı hic gecmedi tekrar aynı sekilde hastalık basladı tekrar antibiyotik surup onları da kullandık,geniz akıntısı balgam yine devam etti öksürük de basladı simdi 1 haftadır. bu sefer doktora goturmedim. hic bi faydasını gormedim cunku. bu arada zencefil ıhlamur limon bal karısımı cay veriyorum 1 haftadır. acaba hastalıgı alerjik olabilir mi tekrar bi alerji uzmanına mı gotursek sizin fikrinizi almak istedim.
|