iştahsızlık
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43164
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 10:04
Konu: iştahsızlık
Mesajı Yazan: zeyneparas
Konu: iştahsızlık
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2014 Saat 23:05
sayın hocam oğlum tam 9 aylık 8.600 gr boyu 76 cm doğum kilosu 3.500 gr sorunumuz iştahsızlık anne sütünü sadece 6 ay aldı sonrasında emmek istemedi formül mamalarıda gece 250 ml içiyor gündüz kabul etmiyor 3 öğün zor yediriyorum verdiğim her şeyi ağzında tutuyor yutmak istemiyor.15 gün önce bir hastalık geçirdik kandaki enfeksiyon değeri 19000 dediler ve antibiyotik verdi 5 gün doktorum ağrıca kansızlığı ve iştahı içinde ferisita adında bir kan ilacı ve möllers adında balık yağı verdi içmek istemiyor tiksiniyor resmen savaşıyoruz vermek için ne yapmalıyım şaşırdım ilaçları vereyim mi iştahsızlığı için ne yapabilirim.gelişimi geri mi?şimdiden teşekkürler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2014 Saat 23:42
4 aydan sonra, "Formul mamalara" ihtiyac kalmaz, bosuna kaziklaniyorsunuz, Kutu sutlerinden kullanin...
Kan sayimina tekrar bakin; WBC:17000 den fazla ise, antibiyotik gerekiyormus demektir.
HGB:10g/dL den az ise, demir gerekiyor demektir... Dikkatli olun, bazi sahtekar laboratuvarlar, cocugun kan degerleri yanina; Eriskin "referans" degerlerini yaziyorlar. Eski mailleri okuyun. Balik yagi son derecede gereksiz.
|
Mesajı Yazan: zeyneparas
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2014 Saat 23:52
çok sağ olun hocam gelişimi normal mı peki iştahsızlık için ne yapabilirim sağlık ocağındaki hemşirelerimiz 1 yaşından önce inek sütü vermeyin dediği için vermek istemedim 1 kere denedim çok gaz yaptı korktum şimdi süte başlayabilir demi
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2014 Saat 07:14
6cm boy fazlasi, 200gram kilo eksigi var... Olcumler pek bir-birini tutmuyor, acaba biri yanlismi olculdu?
4 ayindan itibaren, kutu sutlerinden, "deneyebilirsiniz", dokunmazsa, devam edersiniz.
|
|