Kolda kızarıklık şişlik
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42954
Tarih: 19 Eki 2025 Saat 17:18
Konu: Kolda kızarıklık şişlik
Mesajı Yazan: Kzy12
Konu: Kolda kızarıklık şişlik
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 16:11
Hocam
dün 18 ay aşıları sonrası akşam kolunda aşı yeri değil alt tarafı koltuk altına doğru kızarıklık içten şişlik oluştu o bölge sıcak aşıdanmı olmuştur hocam Bişeymi ısırmıştır size danışmak istedim
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 21:35
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 21:43
hocam kızarıklık aşı yerinde olmadığı halde yinede aşıdan diyebilirmiyiz.daha önceki aşılarda böyle reaksiyon vermemişti.ilk kez oldu.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 22:23
Evet, "Asi reaksiyonu".. Adeleye yapilmasi gereken asi, "deri altina" yapilinca, yer cekimi ile bu sekilde o bolgeye kayarak, reaksiyon yapar... Biraz "Soguk tatbiki" iyi gelir. 3-5 gunde kaybolur.
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 22:30
Çok teşekkürler hocam peki aşı doğru yapılmadığı için tutmama durumu olurmu birde alkolle pansuman yapın dendi
|
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2014 Saat 18:29
DBT asisi yapildi ise, tutar...
|
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2014 Saat 20:37
hocam vaktinizi alıyorum ama hepatit a aşısı ve dbt oldu o kola hangisini yaptıklarıı bilmiyorum kendileride bilmiyo maalesef.hepatit a ise tutmasa tekrarı yeterli koruyuculuk sağlarmı çokteşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2014 Saat 18:14
Eger; Hepatit-A asisini; deri-altina yaptilar ise, kesinlikle tutmayacak...
30 sene olu, bu Hepatit asilarinin ozelliklerini ogrenemediler gitti... Ne yapacaksinizki, 3 gun evvelki gazetelerdeki gibi, "Teneke Tip Fakultelerinden" ancak bu kadar doktor cikiyor...
|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2014 Saat 22:08
hocam hangi birini anlatsamki; aşıyı sağlık ocağındaki hemşire yaptı. kolu kızarınca gittim hemşire doktora sorun dedi.oradaki doktor cevap veremedi yine hemşiresine soruyo niye böyle hangi aşı. aşı böyle yaparmı vs.. sıfır bilgi boş gözlerle bana bakıyor.asıl yapan hemşire orda değil erken çıkmış.diğeride dbt yapar böyle reaksiyonlar diyo.ısrarla ama aşı yeri değil diyorum siz yazana kadar sağlık ocağındakiler dahil hiç bi cevap alamadım.iyiki varsınız hocam gerçekten.sizin orda olduğunuzu ve er geç cevap yazacağınızı bilmek çok güzel tekrar tekrar teşekkürler.nasıl hareket etmeli hocam ikinci dozdan sonra koruyuculuğa kandamı baktırsam
|
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 02:59
DPT; oyle veya boyle bir sekilde tutar... Sadece "Cilt-alti" yapildiginda, reaksiyon fazla olur...Olan, sizin cocugunuza oldu, biraz sikinti cekti.
Bari bu kerizleri siz uyarinda, asinin nereden ve nasil yapilacagini; asinin kutusunu okuyarak ogrensinler.. Yoksa, ne Universitelerde, nede; Saglik bakanliginda, asilar hakkinda, calisanlara en ufak bir bilgi bile verilmiyor. Halbuki, "-Yaptiginiz asinin, kutusunu okuyun-" dese, bu bile egitim olur.
|
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 07:58
Bugün arıycam onları hocam çok teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 09:05
Hocam o kola dbt yapmışlar.hala kol altında beze gibi bir yumru var kızarıklık geçti o şişlik geçermi hocam
|
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 18:20
Gecer... Biraz zaman alir, kurcalamayin, cok minciklar-ellerseniz, "abselesebilir"...
|
|