Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

4.ay sonrası(kaka)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42933
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 04:19

Konu: 4.ay sonrası(kaka)
Mesajı Yazan: Htc1
Konu: 4.ay sonrası(kaka)
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2014 Saat 23:35
Hocam merhabalar tekrar,

Geçen ay size ''Yeşil sulu ve köpüklü kaka'' başlığı altında yazmıştım.Bu şekilde ve mukuslu iplik şeklinde kanlı kaka yapan ve kilo alımı yarı yarıya yavaşlayan kızımla ilgili, allerji, idrar, gaita testleri üçgeninde doktor -hastane nasıl dolandığımızı.Sizle yazışmalarım sonucu rahatlayıp , sadece size güvenip bu durumu problem yapmayıp, emzirmeye devam ettim.Allerji riski nedeniyle süt ve süt ürünleri diyetini de keserek.Bugün kızım 4 aylık oldu ve sadece sağlık ocağına gittik.4. ay aşılarını oldu.ve bu ay da kızım 600 gr almış.4 cm uzamış.Şu an 6300 gr. 64 cm. Doğum kilosu ve boyu ; 3.120 gr. 50 cm idi.Değerlendirmenizi merakla bekliyorum. Kaka şekli aynen devam ediyor hocam ve ara ara iplik şeklinde kanla beraber.öyle çok fazla da emmiyor.Dediğiniz gibi beslenme aralarını minimum 3 saat tutmaya çalıştım hep.gece 4 saati de buldu. Değerlendirmeleriniz nedir hocam? Çünkü artık siz önermedikçe doktora gitmeyi düşünmüyorum.malum yaşadıklarımız!!...Bir de hocam bugün sağlık ocağında demir şurubu verildi kızıma.6 damla günlük kullanın dedi hemşire.Ben hemen bugün verdim 6 damlayı ve birkaç saat sonraki kakası koyu kahverengi ve kırmızı yoğunlukta garip bir şekildeydi.tabi yine sümüksü.karnında sertlik oluyor ara ara ve hala gaz sancıları yaşıyor.huzursuzlanıyor ara ara.Hocam çok kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden çokk teşekkür ediyorum.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2014 Saat 23:48
http://i.hizliresim.com/KZ6qbV.jpg

Hocam kakası böyle idi bugün aşı ve demir damlası sonrası!!

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2014 Saat 19:38
Demir ilacini hemen kesin. Barsaklar zaten, tahris olmus durumda, barsaklar kendilerini tamir edene kadar biraz sikintiniz olacak, merak etmeyin. 600gram almasida, bir hastalik durumunun olmadigini gosteriyor.

Mesaj Tarihi: 06 Mar 2014 Saat 19:42
Zaten bugün vermedim hocam, sizin cevabınızı bekledim. Bu tahrişin nedeni nedir peki hocam? çok merak ettim bu durumu? sadece anne sütü alıyor.yaklaşık 2 aydır böyle kakası.o halde 2 aydır geçmeyen bir tahriş mi var?:(  

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 02:30
Cok yedirmek, demir ilaci vermek, barsaklar icin tahris edicidir.

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 12:17
Hocam öncelikle zaman ayırıp yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.

Ama bu ''tahriş'' sözcüğü beni inanılmaz endişelendirdi .Çünkü kesinlikle çok emen aşırı beslenen bir bebek değil.Zaten kilo alımı da bunu gösteriyor.Bu nedenle kafamda bir sürü soru işareti oluşuyor istemesem de.Sizin başınızı ağrıtmama adına bazan araştırıyorum internette ve daha kötü bir ruh hali ve soru işaretleriyle baş başa kalıyorum.Ve dönüp dolaşıp ''allerji'' olayına takılıp kalıyor aklım.O kadar çok korkutulduk ki bununla sanırım bunun da etkisi var.

Ya allerji varsa gerçekten kızımda ve buna müdahale etmiyorsak, bu yüzden de bu barsaklardaki tahrişi daha da tetikliyorsak!! diye.Çünkü 2 aydır sabırla beklememe ve son bir aydır sizin önerilerinizi dikkatle uygulamama rağmen inatla geçmeyen bu kaka durumu devam ediyor.Kızım neredeyse çişten çok kaka yapar oldu.Gaz çıkardığında bile kakayla çıkarıyor.Günde yaklaşık 10 kez kaka yapıyor.

Ve sonuç olarak yine aynı inatçı pişik! Önerinizle Ultralan Pomat kullanıyorum.Çok iyi etkisi oluyor ama tam geçecekken birden tekrar kıpkırmızı pişik!!Ne kadar önemsememeye çalışsamda inanılmaz strese ve endişeye sokuyor beni bu durum.Kızımın barsaklarında veya sindirim sisteminde bir problem varsa ve buna müdahale etmiyorsak, geç kalıyorsak, falan filan bir sürü soru.Allerjiden çölyağa bir sürü şey okudum internette ve sonuç olarak darmadağın bir ruh halindeyim :((

Bir de hocam bu bir yığın idrar, gaita, allerji testlerini yaptırdığımız dönem yani geçen ay, doktor kızımda egzama belirtileri olduğunu ve bunun bir allerji göstergesi olduğunu söyledi.Kızımın kaşlarının göze yakın kısmında ara ara pullanmalar oluyor hafif de olsa.Burnunun üzeri ve yanakları da çok kuru.Her gün duş aldırıp nemlendiriyorum.Bu konudaki fikriniz nedir? Sizce de bu gerçekten egzaman ve allerji belirtisi mi?

Ve son olarak ayına göre kilo ve boy durumunu değerlendirmenizi rica edeceğim hocam.6300 gr ve 64 cm .ilk mesajımda da yazmıştım.
Gerçekten başınızı ağrıtıyorsam özür dilerim hocam ama bu kadar endişe ve soru işaretinin içinde beni rahatlatan tek şey buradan verdiğiniz cevapları okumak.İyi ki varsınız...

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 19:07
40 sene boyunca, Allerji hicbir zaman "ciddi" bir problem olarak karsima cikmadi..
O yapilan "Testlerin" 5 kurusluk faydasi olmadi, olmayacak..
2.5cm boyu uzun. 100gram eksigi var.
Pankreoflat toz deneyin... Sonucu 5 gun sonra yazin.
Birde, Zinco surup gunde 2x1/2 olcek verin.
"Acrodermatitis Enteropathica" olabilir. Cinko iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2014 Saat 22:42
Hocam çok teşekkürler cevabınız için ...Ama  Acrodermatitis Enteropathica kalıtsal döküntülü ciddi bir hastalık olarak görülüyor şimdi baktığım kadarıyla.Ve ürkütücü fotoğraflar görülüyor.Kızımda böyle bir durum yok.Şimdi yine tedirgin oldum bu ihtimali gördüğünüz için.Ailede falan hiç rastlamadığım bir durum.!!! Yeni bir endişe eklendi maalesef!! Hocam bu konuda biraz daha aydınlatabilirmisiniz rica etsem.

Ben yine söylediğiniz ilaçları kullanacağım.Dilerim gelişme olur.

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2014 Saat 17:18
Hocam tekrar merhabalar,

Önerdiğiniz ilaçları aldım fakat Pankreoflat ın prospektüsünde 12 yaş altı çocuklara önerilmemektedir diyor.Kapsül şeklinde ve ne şekilde, hangi dozda kullanmalıyım?

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2014 Saat 17:25
Çok özür dilerim hocam toz demişsiniz gözden kaçırmışım.Peki tozu ne ölçüde kullanmalıyım?

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2014 Saat 19:32
Bir ust dozu yok... Once, her ogunune ( icindeki olcek ile, 1 olcek) katin, iyilesme olduktan sonra, azaltarak, etkili olan en az dozu verirsiniz.

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2014 Saat 21:38
Hocam öğün derken, dört aylık şu an ve 7-8 kez emiyor günde yaklaşık.Sütümü sağıp karıştırıp öyle mi vermeliyim.Bir de her öğün bir ölçek çok olmaz mı?

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2014 Saat 18:29
3x1 olcek su icinde ertip verin...

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2014 Saat 23:29
Hocam tekrar merhaba,

Önerdiğiniz gibi Pankreoflat ve Zinco vermeye başladım kızıma 2 gün oldu.

Fakat Pankreoflat tan sonra kızımın genel hali aşırı derecede huzursuz ve ağlıyor sürekli çığlıklar atarak..İçerken de hiç istemeye istemeye zorla kaşıkla veriyorum zaten..Karnı çok sertleşiyor.Her gün 8 gibi akşam uykusuna geçerken, 2 gündür geç saatlere kadar hep böyle huzursuz.Ağlayarak uykuya dalıyor.Kakasında da henüz değişiklik yok,sayısında da azalma olmadı.2 gün çok mu erken etkisini anlamak için...Bu durumda kullanmaya devam edeyim mi hocam?

Çok teşekkür ederim şimdiden...

Mesaj Tarihi: 12 Mar 2014 Saat 03:36
3-5 GUN DAHA VERIN, SONUCU KONUSALIM. S IMDILIK BIRAZ ERKEN.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat