Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşıyla ilgili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42827
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 01:55

Konu: aşıyla ilgili
Mesajı Yazan: nazlıgüneş
Konu: aşıyla ilgili
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2014 Saat 13:46
Hocam merhaba bugün 6 aylık kızıma karma aşı ve hepatit B aşısı oldu bir bacağa 2 aşı diğerine tek aşı ve ağızdan çocuk felci aşısı oldu yalnız evde aşı yerine baktım 2 aşı arasındaki mesafe az geldi araştırdım en az 2 cm. olmalı diyor bizimki 1.4 cm. aşının tutmama ihtimali olabilirmi sağlık ocağında yaptırdık.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2014 Saat 21:17
"- En az 2cm olmali-" diye dahi bir sey YOKTUR, Ayni kol veya bacaga; 2 ASI ASLA YAPILMAZ...
Ondan sonrada merak ediyorlar; "- Bu Hepatit-B asilari niye tutmuyor -" diye.. Bilhassa; Saglik ocakalrinin, ASI hakkinda en ufak dogru bilgileri yoktur.. BAKIN ILERDE DAHA NE AKSILIKLER CIKACAK.
Simdiden soyleyeyim; Hepatit-B asisi tutmayacak..

Mesajı Yazan: didemipek
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2014 Saat 17:57
hocam benim kızımada aynı işlem uygulandı, aynı bacağa iki aşı oldu. hepatitb ve sanırım zatürre aşısıydı. şimdi bu iki aşı tutmayacak mı? Nasıl anlarız, tahlil mi yaptırmak gerekiyor? tutmadıysa aşıyı tekrarlama şansımız olacak mı?

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2014 Saat 18:56
Zaturre tutar, ama Hepatit-B asisi tutmayacak... 1-2 sene sonra tahlil yaptirin, goreceksiniz.

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2014 Saat 20:39
hocam teşekkür ederiz peki biz bu tahlili yaptırmassak ne olabilir hepatit b olabilir diyeceksiniz ama yani çok şart olduğunu düşünüyorsanız hemen yaptıracağım iki çocuğum var ikisinede bacaktan yapıldı arkadaş doğru söylüyor şimdi hatırladım hatta bir tanesinde aynı bacağa iki aşı yapıldı

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2014 Saat 22:49
Once bir; AntiHbS baktirin, dusuk veya Negatif gelirse, yeniden yaptirin.

Mesajı Yazan: Arelinko
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2014 Saat 22:41
Hocam oğumuz 5 aylık ve bu konuyu okuduktan sonra kafamız karıştı. Yanlış anlamadıysm 6. Ayda 4 aşının biri ağızdan diğer üçü enjeksiyon.. Ve enjeksiyon şeklinde olanların 2 si bi bacağa 1 i diğer bacağa yapılacak.. Neden bi tanesi kola yapılamıor mu?? Ya da hepatit in 3 . Dozunu 1 ay sonra yaptırabilirmiyiz.

-------------
Rahat bırakın büyüsün

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2014 Saat 00:35
Eski mailleri okuyun. Hepatit-B asisinin zaten, "kucuk adeleye" yapilma mecburiyeti vardir. Ben 1 aylik bebeklere bile 30 sene boyunca, bu asiyi omuzdan yaptim..

Mesajı Yazan: nazlıgüneş
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2014 Saat 13:03
hocam ben bunu aşı olmadan önce hem doktora hem hemşireye söyledim doktor yuvarlak cevaplar verdi hemşirede biz 10 yıldır böyle yapıyoruz deltoit kası filan dedi yani maalesef buralarda bu aşıyı omuzdan yapmıyorlar ben de ya aşı tutmazsa dedim türkiyede bütün çocuklar hepatitli olurdu dedi bende 1 yaşında tekrar yaptırıcam maalesef burası türkiye.

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2014 Saat 19:35
Emin olun, Turkiye de, doktorlar ASILAR hakkinda hicbir sey bilmezler.. Ne asilarin nasil calistigini bilirler, nede asilarin ozellikleri ve yapilis sekillerini... Eger bu doktorlarda, en ufak bir "vicdan" kirintisi olsa, asinin prospektusu, hadi ondan da vazgectim, bari kutunun ustunde yazilanlari okusalar, bu cocuklara bu eziyetleri yapmazlar..
Maalesef, dunyada bir tek; Turk Tip fakultelerinde, "ASI DERSI" diye bir ders yoktur. Tibbiyeler de okutulmadigindan, doktorlar da zahmet edip, asilarla ilgili tek bir satir okumazlar..Son surat, doktor sayisini cogaltacagiz diyen bir hukumetin de iste boyle olur, doktorlari. ..
Size; bol miktarda, "ucuz" doktor temin edecegiz dedikleri durum iste aynen budur, millete hayirli olsun.

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2014 Saat 09:08
hocam kan aldırmadan tek doz koldan yeniden aşı yaptırsak bir sorun olurmu 5.5 ve 2 yaşlarında iki çocuğum var şimdi test için önce kan alacaklar canı yanacak pozitifte gelebilir negatifte gelebilir ama en azından sadece aşıyı alıp yaptırsak bir kere canı yanar
teşekkürler

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2014 Saat 19:02
Eger, bagisikligi hic yoksa, 3 defa asi gerekebilir. O zaman, kafadan 3 asi yaptirin.
0,1 ve 6. aylarda.

Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2014 Saat 20:53
HBs Ag(ELISA)       0,19               S/CO          Negatif0,9

Hocam bunu hamileyken 7-8 ay önce yaptırmıştım. Hepatit tahlili bu mudur? Çarşamba tahlilim var da hepatit bağışıklığına da baktıracaktım.

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2014 Saat 21:09
Hayir... Bu test; sizde Hepatit-B hastaligi olmadigini gosterir...
BAGISIKLIK ICIN; Anti-HBs baktiracaksiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat