Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

eos değeri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42791
Tarih: 29 Nis 2025 Saat 17:14

Konu: eos değeri
Mesajı Yazan: merwe
Konu: eos değeri
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2014 Saat 23:19
Hocam oğlumun göz kkapaklarıkızarık kabarık ve pul pul, , çocuk druna gittik, göz druna yonlendirdi, birde geçen yıl ferritin değeri çok düşüktü, genel amaçlı bi kontrol istedim, hemogram da eos degerleri yuksek çıktı, laboratuvari arayıp birde ige istesemmi, alerjik bir durum olabilir mi?
Bu arada ferritin 6, demir 43e düşmüş, buna rağmen hgb 13.birde bunu yorumlarsaniz çok sevinirim hocam

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2014 Saat 19:11
HGB:13 oldugu icin, bu degerler dusuyor, zira cocukta gereksiz yere Demir yuklenmesi olmus. Vucut, kasten Ferritin ve demiri dusuruyor ve demir emilimini onluyor, yoksa, "Demir Zehirlenmesi" ( Hemochromatosis)olacak..
EO degeri; 3'den fazlami??? Barsak parazitlerinde, dis curugunde, IYE de de yukselir.
Sadece EO degerine bakarak, HICBIR SEY soylenemez... EO degeri; TALI (ikincil)bulgudur..

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2014 Saat 21:23
Eos% 5.79
Eos 0.504
Hemogram da bir tek bu degerler yüksek zaten. Klinik tablosundada gözler sis ve kızarık 10gundur.hocam siz ne dersiniz? 

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2014 Saat 07:02
Eo'nun bu kadarlik yuksekligi; manidar degildir.
GOZ'MU, GOZ KAPAKLARI MI KIZARIK??/

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2014 Saat 07:51
Göz alt ve üst kapakları, kasintili sis ve kızarık hocam

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2014 Saat 20:25
1-Grip veya burundaki sumuklerin uyarisi ile, gozlerini cok kasiyor. Burun temizligi yapin, Serum fiz damlatin.. Bilhassa, sokakta, ellerini gozune surmesin.
2- Goz doktoruna gittinizmi? Miyop da benzer sikayetlere sebep olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat