Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ASO YÜKSEK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42677
Tarih: 23 Eki 2025 Saat 21:12

Konu: ASO YÜKSEK
Mesajı Yazan: meltem
Konu: ASO YÜKSEK
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 12:00
MERHABA KADİR BEY
 BENİM OĞLUM 5 YAŞ 2 AYLIK RUTİN KONTROLDE KAN TAHLİLİ YAPTIRDIM

Ad :

MERT

Soyad :

ERKEK

Doğum Yılı :

2008

TETKİK ADI

SONUÇ

BİRİMİ

REFERANS ARALIĞI

AÇIKLAMA

WBC

▲14.3

K/µ

3.0 - 12.0

NE%

58.2

%

35 - 80

NE#

8.3

K/µ

1.1 - 9.6

LYM%

34.8

%

15 - 50

LYM#

5

K/µ

0.5 - 6.0

MONO%

5

%

2 - 12

MONO#

0.7

K/µ

0.1 - 1.4

EOS%

1.6

%

0 - 6

EOS#

0.2

K/µ

0 - 0.4

BASO%

0.4

%

0 - 2

BASO#

0.1

K/µ

0.0 - 0.3

RBC

4.9

M/uL

3.2 - 6.0

HGB

12.8

g/dL

10 - 18

HCT

40.2

%

30 - 55

MCV

82.6

fL

78 - 105

MCH

26.4

pg

25 - 33

MCHC

31.9

g/dL

30 - 36

RDW

15.3

%

9 - 18

PLT

405

K/µ

150 - 500

MPV

8

fL

0 - 15

Demir (serum)

110

ug/dL

50 - 120

Demir bağlama kapasitesi

250

ug/dL

155 - 355

Ferritin

▼20.0

ng/mL

23.9 - 336.2

Vitamin B12

388

pg/mL

126.5 - 505

Alanin aminotransferaz (ALT)

13

U/L

0 - 50

Aspartat transaminaz (AST)

30

IU/L

0 - 50

Glukoz

75

mg/dL

60 - 100

Serbest T4

0.92

ng/dL

0.7 - 1.2

TSH

2.66

mU/mL

1.0 - 3.7

Kan üre azotu (BUN)

15

mg/dL

5 - 17.94

Kreatinin

0.35

mg/dL

0.26 - 0.77

Kalsiyum (Ca)

10.2

mg/dL

8.4 - 10.5

Fosfor (P)

4.5

mg/dL

2.5 - 4.5

Magnezyum

2.1

mg/dL

1.5 - 2.3

Sodyum (Na)

139

mmol/L

136 - 145

Romatoid faktör (RF)

<10

IU/L

0 - 14

CRP

0.07

mg/dL

0 - 5

ASO

▲363

mg/dL

0 - 150

HBsAg

0.25 NEGATİF

S/CO

0.00 - 0.99

Anti HCV

0.39 NEGATİF

S/CO

0 - 0.99

Anti HBs

5.7 NEGATİF

mIU/ml

0 - 10

ANTİBİYOTİK KULLANMAM KESİN GEREKLİMİ ŞUAN SADECE BURUN AKINTISI VAR.ARADA HAFİF ÖKSÜRÜK.

CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

-------------
mert

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 19:33
Sahtekar Laboratuvar+ Sarlatan doktor= MAGDUR HASTA....
1- O SAHTEKAR Laboratuvar, 5 yas cocugunun kan degerleri yanina; Eriskin"Referans Degerleri" ni yazdigi icin, SANKI antibiyotik gerektiren bir hastalik varmis gibi bir tablo ortaya cikiyor...
5yas icin:
    WBC: 5.5- 15.5 dir. Kesinlikle, antibiyotik gerektirecek bir durum yoktur.

2- EGER;
        Anti HBs    5.7 NEGATİF ;
Dogru ise; HepatitB asisi ya yapilmadi, yada yanlis yapildi , cocugunuzun, HepatitB'ye karsi bagisikligi YOK..
HepatitB asilarinin, mutlaka kucuk adeleye, omuz adelesine yapilmasi gereklidir (kalca veya bacak olmuyor) ve adele icine yapilmasi SARTTIR. Cilt alti yapilanlar, TUTMAZ...
3- TURKIYE DE, butun fERRITIN DEGERLERININ DUSUK CIKMASI, GENEL BIR hatanin yapildigini gosterir. HGB degeride bu yas icin normal, gerisi onemli degildir. ANEMISI FILANDA YOK... Bunlarin butun isleri madrabazlik.
4- ASO, sadece, gecirilmis, Streptokok enfeksiyonunu gosteren bir ANTIKORDUR... Yuksek olmasi (tek basina) tedavi gerektirmez...Dunya da bir tek; Turk doktorlari ASO yuksek diye Romatizma teshisi koyarlar. Bu cahillikleri dunyaca meshur ve alay konusudur....
Siz once bu asi isini halledin...
Yeniden, usulune uygun 3 asi yapilacak...

Mesajı Yazan: semuna
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 20:38
Hocam antihbs normalde kac olmalı. Benim bebeğim 3 aylık onada dogdugunda bacaktan yapılmıştı hepb aşısı . Sımdı hastaneyi aradım. Onlarda yenıdoganlarda kol kası gelışmedıgı ıcın bacaktan yapıyoruz denıldı .

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 21:17
Pozitif olmasi gerekiyor... Ben ilk Hepatit-B asisi ciktigi tarihten beri ( 20 seneyi geckin) HER bebege, omuz adelesinden yaptim.. Hicbirinde de bir olumsuz durum olmadi. Resmen atiyorlar... Bebeklerde, bacak adalesi ne kadar gelismisse, kol adaleleride o kadar gelismistir...
Kucuk atsinlarda, civcivlerde yesin... O kerizler, bu asinin diger butun asilardan farkli oldugunu ve SADECE: DNA ihtiva ettigini, bu sebeplede kucuk adeleden yapilma mecburiyeti oldugunu bilmezler. Bilmelerinede imkan yoktur.. Bunun icin; "DNA asilari " diye kitap okumalari SARTTIR...

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2014 Saat 21:21
Hocam napıcam sımdı doğduğunda bacaktan yapılmış 2. Ayında saglık ocağında koldan yapıldı heralde sımdı işe 3 aylık ne yapmalıyım sımdı ası tutmamısmıdır.

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2014 Saat 03:11
6 aydakini hic olmazsa, omuz adelesinden yaptirin.. 5 seneyi gecti, ben bu konuyu yaziyorum, hala isin dogrusunu ogrenemediler..

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2014 Saat 05:46
1-)Hocam 2.sıde bacağa yapılmış . Türkiye'deki bütün hastaneler bacağa yapıyor . Profesörler bile bacağa yapmış. Niye bunu hala ögrenememişler.
2-) 4 yasında bır cocuğum daha var onunkide hep bacağa yapılmış.napıcaz tutmamısmı oluyor bacağa yapılan .
3-)28 yasındayım .gebelikte yaptırdığım anti hbs ye baktırdım benımkıde 7.3 negatıf ben ne yapmalıyım hocam (emzırıyorum bu arada)siz olmasanız biz hiç birşey ogrenemeyecegız .Allah bizi cahil drların elinden kurtarsın .

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2014 Saat 19:19
Dedigim gibi, Hepatit-B asisi, diger HICBIR asiya benzemez..
1- Sadece DNA partikulu ihtiva eder. Canli hicbir sey yoktur, bu yuzden de, "soguk zincir" gerekmez...
2- DNA asisi oldugundan, etki edebilmesi icin, herbir hucre icine, belirli sayida DNA parcaciginin girmesi SARTTIR...Bu sebeple; buyuk adeleye yapildiginda, her bir hucreye isabet eden DNA parcacigi yeterli sayida olmadiginda, "asi reaksiyonu" olusmaz..
3- Hele birde, asi "Cilt altina" yapildi ise, asinin tutma sansi "sifir" dir..
4- Turkiye deki BIRAKIN, Universiteleri, Saglik bakanliginin bile bu bilgilerden haberi yoktur...
Onlar hala butun asilari, Hifsissihha zamaninda yapilan, "DPT asisi" gibi deriyi tutup, kaldirarak uygularlar... '40 li yillarda, bir kere o sekilde ogretilmis, ASLA yeni bir bilgiyi ogrenemezler..
5- Bu asi, DNA asisi oldugundan ve canli olmadigindan, Her turlu yasta, her turlu hastalikta ve gebelikte yapilabilir...
6- Ben acaba niye, bu asi ciktiginda, "DNA Vaccines" diye bir kitabi disardan getirtip okuma zahmetine katlandim ki???

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2014 Saat 20:17
hocam merhabalar allah razı olsun sadece sizin yazılarınızı okusalar sağlık sistemimiz düzelirde maksat başka
neyse o zaman bizim çocukların çoğunun aşısı sallantıda oluyor çünkü sanırım bir yaşından sonra falan omuzdan aşı yapıyorlar ondan öncekilerin hepsi bacaktan oluyor bu en lüks yerde bile aynı şimdi hocam aşınnın tutup tutmadığına baktırmamız şartmı birde hangilerine baktırmamız lazım hepatit b den başka tutmama ihtimali olan olabilirmi birde tek bir testle hepsine bakılabiliyormu
teşekkürler
iyiki varsınız sağlıkla kalın

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2014 Saat 01:51
HepatitB icin, tahlil yaptirin, digerlerine gerekmez..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat