Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tahlil Sonucu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42568
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 20:04

Konu: Tahlil Sonucu
Mesajı Yazan: tuba07
Konu: Tahlil Sonucu
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2014 Saat 11:08

Sayın Hocam, 27 aylık kızım var. Kilo 14,5 Boy 91. 4 gün süren 38 le başlayan 39,8 leri bulan ateşi oldu. Dün tahlil yaptırdık. CRP değeri 14,69 (üst limit 0,5) mg/dl Prokolsitonin değeri 0,802 ng/ml (üst limit 0,5) çıktı diğer bütün tahlilelir lab sonucunda üst sınırın altında sadece eritrosit 4 çıkmış idrar kültür testi steril. Dr. Antb başladı ama neden kaynaklandığını ne kadar süreceğini söylemedi. Yaptırmam gereken başka bir test varmıdır? Bana bilgi verebilirseniz sevinirim. Kolaylıklar diler saygılar sunarım.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2014 Saat 14:50
Sayın hocam birde kabızlık yaşıyor. Yaklaşık 5 gündür kaka yapmıyor. Antbiyotik alırken kabızlığı için bir şey yapabilirmiyim? Duphalac ile antbiyotik alabilir mi? Saygılarımla...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2014 Saat 21:06
Cahil bir Laboratuvar ile, cahil bir doktor, yan yana geldiginde; iste boyle bir sonuc cikar... VEYA, bunlari Domuz gibi biliyorla, isin SAHTEKARLIGINI yapiyorlar.

BELKI 100 DEFA ANLATTIM, GENE ANLATAYIM:

CRP'nin 2 kullanim yeri vardir:
1- Kalp krizlerinde, iskemi veya enfarktuslerde SINIR: 0-5 dir.
2- Enfeksiyonlarda sinir : 40-200 dur..
Bu yasta, boyle palavra testler sadece, Laboratuvardan komisyon alabilmek icin istenir... "Prokalsitonin" mis!! Yok yahu!!! Gebelik testi de istese idi!!..

Cocugunuz; Grip geciriyor, sakin daha baska "Ileri" tetkik yaptirmayin, sadece benim yazdiklarimi okuyun ve onlari uygulayin.. Cok okumaniz lazim, cok!! Yoksa daha cok kaziklar yersiniz.

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2014 Saat 21:43
Sayın Hocam, haklısınız çok okumam gerekiyor.. Sizi ve bu siteyi yeni buldum bütün makalelerinizi okuyacağım. İşte kızım hastalanınca bi çare size yazdım. 5 gündür kabız ateş yüksek ve doktor ileri tetkik isteyebilirim dedi. Bende size yazmak istedim. Sizden çare bulmak istedim. Hepsi bu kadar. Rahatsızlık verdimse özür dilerim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2014 Saat 22:31
Kan tahliline bir bakin, WBC(Lokosit) 15.5'dan dusuk ise, GRIP geciriyor demektir, sadece benim Grip icin anlattiklarimi yapin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat