su çiçeği aşısı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42421
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 08:22
Konu: su çiçeği aşısı
Mesajı Yazan: ilgetuna
Konu: su çiçeği aşısı
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2014 Saat 23:28
sorularımızı cevapladığınız için şimdiden teşekkürler. kızım 5,5 yaşında su çiçeği aşısını yaptırmamıştım bu yıl çok ağır bir kızıl geçirdi aşıyı şimdi yaptırabilirmiyim 6 yaşından sonra iki doz yapılıyormuş siz ne önerirsiniz. birde hocam ferritini düşük çıkınca ferrozinco günde 1 ölçek verdi doktor 6 ay kullanacakmışım sizin görüşünüz nedir.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2014 Saat 01:11
1- Sucicegi asisini her yasta yaptirabilirsiniz, TEK DOZ yeterlidir.
2- Kizil nasil agir gecer???? Yapilmasi gereken, ilk doz Penisilin'den 12 saat sonra, HICBIR sey kalmaz...
3- Hastalik esnasinda; Ferritin DAIMA dustugu icin, atesli her hastalikta, ASLA Ferritin degerlendirilmesi yapilmaz. HGB:11.5g/dL den az ise, Demir eksikliginden suphe edilebilir. Kaldiki, atesli her hastalikta HGB degeri de duser. SAKIN demir ilacini ben soylemeden kullanmayin.
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2014 Saat 07:51
Kızıl olduğundada yazmıştım size 3 defa aynı şekilde döküntü ateş pullanma soyulma şeklinde geçirdik kızılı siz bir defa kızıl olur demiştiniz biliyorum ama bizde bunlar 3 kez tekrarladı hala daha kafasında soyulmaları var ve vücudu tamamen yumuşamadı ben kan değerlerini ölçtürdüğümde bir rahatsızlığı yoktu ama hastalığı biteli 1ay olmuştu kontrole gittiğimizde yaptırdım hgb si de 11 çıkmıştı teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2014 Saat 18:58
KESIN, bir hata var.. Hatta bir degil birkac hata birden var.. Bu 3 Kizil esnasinda yapilmis, "StrepA" testi varsa onlara bakin, StrepA Testi:(-) olanlar kesinlikle Kizil degildir.
Sakin; Kawasaki hastaligi gecirmis olmasin!!! Hos, bu saatten sonra ne yapilacakki!! O doktor, acaba bu hastaligin ismini duymusmu!!!
|
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2014 Saat 13:30
hocam onuda düşündüler ama dudaklarda yara gözlerde sulanma gbi başka şeyler olmadığından elediler ne kültürde ne streap a da nede püy testinde bir şey çıkmadı ama hastalığının seyri aynı kızıl gibiydi 3 gün yüksek ateş önce toplu iğne başı gibi sonra birleşen döküntüler vücudu güneş yanığı gibi kırmızı derisi aşırı sertleşti ve pullandı eklemleri şişti hatta yere basamadı el ve ayaklarında soyulma aslında doktorlarda tam bişey diyemediler inşllah bir daha yaşamayız çok korkuyoruz allah esirgesin tüm çocukları eğer doktorların anlayamadığını ve kawasaki geçirdiğini düşünürsek tedaviyide olmadı demektir şimdi ne yapabilirim ekg çektirmelimiyim çokk teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2014 Saat 22:55
Bu saatte gerekmez. Coxsackie viruslerinin bazi tipleri benzer tablo yapabiliyor. Aradaki fark: WBC: Kizilda asiri yuksek, virutik olanda asiri dusuktur.
|
|