MÖLLER'S BALIK YAĞI
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42346
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 05:28
Konu: MÖLLER'S BALIK YAĞI
Mesajı Yazan: meryem82
Konu: MÖLLER'S BALIK YAĞI
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 15:16
Merhaba Hocam, oğlum tam 3 yaşında 14500 kg ve 99 cm...uzun bir kararsızlık döneminden sonra möller's marka balık yağı aldım. Ancak üstünde 4 yaş üstü çocuklar için günde 1 tatlı kaşığı yazıyor yani 4 yaş altı kullanıma uygun değilmi...omega 3 de, d vitamini gibi mutlaka dışardan desteklenmeli diye biliyorum ama yok ağır metal içeriyormuş çocuklar kanser olurmuş yok balığın karciğerinden üretilen yağ uygun değilmiş falan...morina balığını karaciğerinden elde edilmiş bu yağ ben çocuğuma faydalı olayım derken zarar mı vericem acaba...Sizce kullanmalımıyım ??? balık, ceviz, semiz otu gibi şeyleri yiyen bir çocuk değil ayrıca yese bile bunlardan yeteri kadar omega 3 alınmıyormuş..ayrıca geçen ay 1 ampul d vit içirdim bu yağda 10 ug d vitamini varmış bir zararı olur mu ???
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 19:59
Bu kadar yanlis bilgiyi nasil bu kadar kelimeye sigdirdiniz hayret....
1- Cocuklarda; disardan ilac olarak alinan; Omega3 sart bir gida degildir.
2- SADECE; baliklardan elde edilen Omega3'ler etkilidir. Bio-Disel sentezi esnasinda elde edilen Omega3'lerin sagliga hicbir olumlu katkilari yoktur.
3- Butun bunlar, her 2-3 senede bir icat olunan, "fantaziler" den baska bir sey degillerdir.. Ne olduda artik kimse: yok, 'Kurkurmin"mis, yok "Melatonin"mis, VS. ILE UGRASMAZ OLDU??
Hic merak etmeyin, sirada: Selenium ve Bakir var... Onumuzdeki senelerde de, sizlere bunlari ilac diye, sifalidir diye yutturacaklar..
APTALI PARASINDAN AYIRMAK SEVAPTIR.. Diye bir soz vardir ve bir tek bizim memlekette soylenir..
|
|