Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Meningokok Aşısı ve Kafa Karışıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42297
Tarih: 12 Kas 2025 Saat 23:35

Konu: Meningokok Aşısı ve Kafa Karışıklığı
Mesajı Yazan: Yasasinben
Konu: Meningokok Aşısı ve Kafa Karışıklığı
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2014 Saat 20:07
Kadir Hocam merhaba; sizin gerek Yazarlar sayfasında yazdığınız, gerek de alt konularda yapmış olduğunuz Meningokok ile ilgili tüm yazı ve cevaplarınızı okudum.Sizin verilerinizi internetten de araştırdım kesinlikle haklısınız.  Dediğiniz gibi bizde olsa olsa B tipi olur onun da aşısı henüz mevcut değil eczanelerde.
Yalnız kafamı karıştıran soru şu; yine internette bir yazı okudum ve Menengokok'un A, C, Y tipi özellikle Arap ülkelerinde salgın şeklindeymiş. hatta THY pilot ve hosteslerine artık Umre'ye yapılan seferlerinde özellikle bu aşıyı yaptırıyormuş. Ben bebeğim 15 aylık olmasına rağmen sizin önerinizle yaptırmadım bu aşıyı. Ancak şu sıra Umre'ye giden akrabalarımız olduğu için kafa karışıklığı içinde kaldım. Yani oradan gelen birisinin taşıcılığıyla bebeğimin menenjitin bu versiyonuna karşı savunmasız olması mümkün müdür? Yoksa tamamen saçma bir endişe içinde miyim sevgiler?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2014 Saat 20:55
Arabistanda yok.. O hadise soyle: Afrika'dan gelen hacilarda, Meningokok:A,C,Y ve W135 olabiliyor. Oyle hasta bir Afrikalinin Arabistana mikrop tasimamasi icin, HACCA GIDENLERE, bu asi yapiliyor..

Anladinizmi??? Arabistandan GOTURMESINLER diye degil, Arabistana GETIRMESINLER diye asi yapiliyor... Ama Turk kafasi, her seyi ters ve yanlis anladigindan bu isin de b.k'unu cikarmasini cok iyi becermislerdir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat