gaz,böbrekler..
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42180
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 18:24
Konu: gaz,böbrekler..
Mesajı Yazan: laborant
Konu: gaz,böbrekler..
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2014 Saat 23:38
hocam slmlar, çok sık idrara gidiyor diye gittiğimiz üroloji dr.nun istedği filmi sonradan gören çocuk hekimimiz barsakları gazdan görünmüyor aşırı gaz var demişti bundan 2 ay önce, ama bizim derdimiz o dönem böbreklerle olduğundan önemsemedik halada bununla ilgili bişey yapmıyoruz ama size bir danışmak istedim.çocuklar sık geğirir mi?5 yaşında her yemekte ve sonrasındada 1-2 olmak üzere geğiriyor?hani siz herşeye reflü diyorlar falan diye yazıyorsunuz ya bazen oradan aklıma düştü çocukluk reflüsü diye bişey duydum sanki? ne diyosunuz bu duruma?gece yatarken süt içmese mi acaba? birde işte o dönemde böbrek filmi çektirdik ve ultrasona da girdik 2 kez ve böbrekte "kalkül" diye adlandırılan bir milimetrik bir oluşumdan bahsetmişlerdi.şikayetimiz çok sık idrara çıkmaktı idrar tahlili ve kültürü temiz çıkmıştı.. pyeloseptil verdi dr.muz 1 haftada normale döndük. ama dönem dönem yine sıklaştığı oluyor mesela bugünlerde yine sık gitmeye başladı pyeloseptil vermedim henüz gözlemliyorum sadece.. tşk. şimdiden. saygılar..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2014 Saat 19:56
Cinsiyetini belirtmemissiniz... ERKEK ise; zaten erkeklerde IYE olmaz...Soylenenlerin hepsi palavra, hicbir sey yapmayin, hicbir ilac vermeyin. Bosuna film ve US cektirdiniz..
KIZ ise; sikayeti oldugunda;"Idrar tahlili" yaptirin, NITRIT degerine bakin: (-) ise, gene; IYE yok demektir.. Nitrit:(+) olursa, konusuruz...
Gece sutunu de kesmeyin, gegirmesi, siz ustune dustugunuzden ve onunda bunu marifet sanmasindan.. Ilgilenmeyin, orali olmayin...
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2014 Saat 21:48
HOCAM TŞK.EDERİM İLGİNİZE. ŞÖYLE, CİNSİYETİ ERKEK 5 YAŞINI BİTİRMEK ÜZERE.SÜNNETLİDE AYRICA İYE OLMASINI BEKLEMİYORUZ ZATEN DE.HOCAM YATARKEN SÜT İÇER SU İÇER GECE BELKİ 1 BELKİ 0 TUVALETE GİDER GÜNDÜZ BİYERE GİDELİM EVE DÖNENE KADAR TUTARDI O DÖNEME KADAR.SONRA Bİ ANDA 5 DK.DA BİR GİTMEYE BAŞLADI AZ AZ YAPIYOR AĞRI SIZI YOK AMASÜREKLİ ÇİŞ.BUAKŞAM YİNE OLDU DIŞARI ÇIKMIŞTIK GERÇİ EVDEDE ÖĞLE OLUYO PSİKOLOJİK BİŞEY Mİ GELİŞİYO OKULDA ÜŞÜTÜYO MU BİLEMİYORUM O DÖNEMDE ULTRASONA MECBUREN İHTİYAÇ DUYMUŞTUK. BU SEFER ÇOK ÜSTÜNDE DURMUYORUM. HOCAM BİDE ŞİMDİ BİZ 2 AYDIR ARA ARA ÖKSÜRDÜK KRİZ GB UZUN UZUN OLDUĞUDA OLUYO..ŞİMDİ BU SABAH HİÇ YOK,OKULA GİTTİ GLDİ YOK,YEMEK YİYİP DIŞARI ÇIKTIK YOK MAÇA GİTTİK SALONDA ORADA YOKTU SONRA BİR ÇOCUKLA KOŞMACA OYNADILAR TERLEYİNCE HOCAM Bİ BAŞLADI ARKA ARKAYA HERKEZ BİZE BAKIYO ÇOCUK NE BİÇİM ÖKSÜRÜYO DİYE SANKİ..YANİ GICIK MI TUTUYO NE OLUYO BİDE YÜKSEK SESLE KONUŞUYO ÇOK TAHRİŞ EDİYO SANKİ GENZİNİ ÖNEMSEMEMELİ MİYİM BEN BU DURUMU?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2014 Saat 23:00
Bunlarip hepsi; gelip-gecici seyler...Usutmekle iltihabi bir hastalik olmaz... Ustune dusmeyin, yaninda konusmayin.
Oksuruk de normal, bir Grip gecirmissiniz, onun "kalintilari'.... Limonlu bal yeterli olur.
|
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2014 Saat 10:07
|