Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

alerji mi başka birsey mi ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42117
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 01:25

Konu: alerji mi başka birsey mi ?
Mesajı Yazan: nev13can
Konu: alerji mi başka birsey mi ?
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 01:42

Hocam merhaba

Oğlum 4.5 yasında  anaokuuna gidiyor .4 günü önce grip başladı.2 gün ateş biraz yükseldi daha sonra düştü sadece bir kere ibufen verdim .2 gün ateşsiz devam etti 2 günün  gecesi  4 uyandı bütün vücüdü döktü kızamık zannettim benek benek ti  sabahı bekledim acile götürdüm acide alerji olduğunu söyledi alerji  için iğne yapıldı. Yarım saat sonra kızarıklar hafifledi  doktor tekrar baktığında iğneden sonra göz çevresinde minik mink iğne ucu gibi döküntüler oluştuğunu gördü bunun kan  sayısı düştüğünde olabileceğini eger gün içerisinde geçmez ise tekrar bakılması test yapılmasını istedi . bu durum nedir bilmiyorum ama çok endişelendirdi.

Daha sonra eve getirdim  gün içerisinde ateşsiz keyfi  yerindeydi sadece bacaklarının cok üşüdüğünü ve ağrıdığını söylüyordu. gecesi tekrar  döküntüler arttı bu sefer ateşi çok yükseldi. Kızarıklar benek benek değil kısım kısım pütürleşme vardı . sabah kendi özel doktorumuzu aradım izinliymiş telefonda durumu anlattım yediği bir şey alerji yapmış olabilir  grip durumunuda söyleyince domuz gribi geçiriyor olabilir dedi. Yarın kendisinin görmek istedi.

Akşam üstü evde çok ağırlaştı ateş 40 larda halsiz baygın gibiydi vücüd daher yer kızarıklık içerisindeydi  başka doktora gittim doktor alerji dedi aynı zamanda da boğaz enfeksiyonu geçiriyor dedi  tekrar alerji iğnesi yapıldı boğazları için ise antibiyotik verildi. Eve geldik ateş düştü su an kızarıklar hafifledi

Hocam sizce durum nedir size hafiflemiş haliyle resim yoluyorumilk oldugunda böyle değildi benek benek ti. değerli görüşlerinizi alabilirmiyiz. Kan ile ilgili  test yaptıralımmı  birde alerji igne yapıldıktan sonra tekrarlaması normal mi cok uzun yazdım kusura bakmayın tekrar teşekkürler

-------------
TOYGAR

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 18:12
Allerjisi var, boyali-sentetik madde ihtiva eden bir gida yemis, barsaklardan atilana kadar devam eder, sadece: Zyrtec susrup, gunde; 1 olcek(5ml) verin..

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 18:13
hocam tekrar merhaba

bugün sikayetleri devam edince kendi doktorumuza götürdük kan testi yapıldı.

wbc :22,71

gra :70,04

crp :197
 doktorun işaretledikleri bunlar

plt: 453

strep a :negatif

aso: 8 

sonuç olarak enfeksiyon mikrop fazla dedi 4 adet  unacefin 1 g igne verdi ibufen ateş düşürücü doleday alerji şurubu verdi birde kızıl diye bir hastalıktan bahsetti .bu yuzden dökmüş olabilir dedi alerji de yapar döküntü dedi alerji için test yapıldı yarın çıkıcak sonucu

sizin degerli görüşleriniz nedir 

-------------
TOYGAR

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 19:20
StrepA testi "Negatif" olan bir Kizil'da hic duymamistim.Kizil ile en ufak bir alakasi yok, resmen uydurmus... .. SAKIN, igneleri yaptirmayin, hicbir faydasi olmayacak.
WBC:22.71 olmasi; antibiyotik gerektiren durum oldugunu gosterir... Aug... 200 surup, gunde:2x1olcek(5ml) vermeniz yeterlidir. Igneleri iade edin..

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 19:56
hocam surup vermekte cok zorlanıyoruz kusuyor doktorda biliyor bu yuzden verdi.peki hocam kızarıklar nedir  hala devam ediyor yüzü  kızırak vücüdunda ise döküntü seklinde

-------------
TOYGAR

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2014 Saat 20:23
KESINLIKLE: Kizil veya diger dokuntulu hastaliklardan biri degil...
Allerji surubuna basladinzmi? Markasi onemli degil, elinizde hangisi varsa.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat