Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

wbc, tahli sonucu, antibiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41840
Tarih: 18 Tem 2025 Saat 20:47

Konu: wbc, tahli sonucu, antibiyotik
Mesajı Yazan: sevcan
Konu: wbc, tahli sonucu, antibiyotik
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 17:01

Sevgili Kadir Hocam, sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmenizi dilerim. Sizsiz bir hayat düşünemiyorum hocam. Iyi ki varsiniz ve basimizdan eksik olmayin. Hocam benim yazım uzun oldu, şimdiden özür dilerim.

Kızım (4,5 yas) 30 Aralık gecesi ateşlendi. 31 Aralık sabahı ateşi 39.5e dayandı. Ağzında kotu bir koku yoktu (her zamanki gibi kokuyordu)ve dilinde kalın bir pas da yoktu (her zamanki gibi acık beyaz renkli ince bir tabaka) ama bademciklerinin üzerinde beyaz sivilcemsi yapılar vardı ve oradan damağa kadar olan alanda da kırmızı sivilcemsi yapılar vardı.sabah 10da kalkar kalkmaz bir kez kustu.  Ama o saatten itibaren ilk doz antibiyotiği içtiği akşam saat 8’e kadar hiç kusmadı (zaten antibiyotikten sonra da kusmadi).İştahı da iyi idi.Ama gözleri sulaniyordu ve gözlerim yaniyor diyordu (ilk doz antibiyotikten sonra yanma sulanma geçti).

Tahlil sonuclarimiz: Lökosit 22. Lenfosit 1.8. Monosit 2.3, Nötrofil 17.8, Eozinofil# 0, Lenfosit 8.4, Monosit% 10.5, Nötrofil % 80.8, Eozinofil% 0. Bunlar tahlilde işaretli olan değerler. 

1. Antibiyotik olarak Augmentin Es 600 verildi. Cocuğun kilosunun 16 olduğunu söyledim. Siz bu kiloda çocuga 400 verilir dersiniz hep. Bu konuda doktoru ikna edemedim. Malesef elimde bu ilaçla eve döndüm. ve 31 Aralık akşamından beri bu ilacı kullanıyoruz. 14 gun kullanacakmisiz. Bu ilacin prospektüsünde 16 kilo cocuğun karsiligi olarak 6,5 ml surup yazıyor. Doktor bize günde  5ml x2 yazmis.

2. 2. Doz antibiyotigi alır almaz kizimin gozu acildi. 3. Dozda ateşi tamamen dustu.

3. Strep A Swab test yerine boğaz kulturu yapildi. Wbc bakilsin diye oyle mücadele ettim ki Strep A için ayni mücadeleyi verecek gucum kalmamisti.  Kultur sonucu bugun cikti. Normal boğaz florasi diyor. Ama hocam tam alinirken kizim agzini kapattı agladi cok zorluk cikardi, dr “tamam aldim” dedi ama cubuk bogazina tam değdi mi değmedi mi bilemiyorum. Zaten siz kültüre itimat etmeyin dersiniz hep.

1. Sorum: Ya betaysa diye deposilin 6-3-3 vurdurmamiz  mı gerekirdi? koruyucu olarak vurdurmak gerekir mi?

2.Sorum:11 Aralıkta  7 gun ateşli bir hastalık geçirdi. Ayni universite hastanesinin başka bir doktoru “bizim için klinik önemli boğazı kızarmis ve beyaz beyaz” değip Largopen vermişti. Wbc o tarihte 11.2 oldugu için ben bu ilaci icirmedim ama hastalığın 4. Gününde babası dayanamayıp 2 doz vermiş. Öğrenince hemen kestim sadece 2 doz içti. 7. Gününde ateş dustu. Hocam o tarihte beta olamazdi değil mi (wbc 15ten az olduğu için). Dr “bakteriyel enfeksiyonda wbc her zaman yükselmeyebilir neden vermediniz” diye kizdı. “Ya 20 gun once geçirdiği hastalık betaydıysa ve simdi de betaysa dizinin altında şişlik,  romatizma, böbrek hastaliği…vb  hastalik olursa ne yapacaksin” dedi. Hocam olabilir mi? Ben simdi ne yapayim? Bu hastalıkların olup olmayacağını görmek için ASO ya da başka tahlil yaptırayım mi?

3. Sorum. 14 gün boyunca Augmentin 600  cocuga zarar verir mi?

4. Sorum: Lökosit 22 cıktı ve kriptik tonsilit teşhisi koyuldu ise neden boğaz kulturunde hic bakteri üremedi?

5. Sorum: boğazındaki beyaz ve kırmızı kabarcık yapılar ateş dustugu halde geçmedi. Siz bunu kafaya takmayın dersiniz ama 14 gun ilacın sonunda geçmezse doktora gidelim mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 19:20
1- Lokosit(WBC):22 olmasi, Ya kan sayimi hatali, yada kultur. tarif ettiginiz tablo, Gripal enfeksiyonu andiriyor. Streptokok enfeksiyonuna hic benzemiyor...
2- 20 gun evvelki enfeksiyon da degildi, unutun. Zaten bu yasta; streptokok enfeksiyonu cok nadirdir..
3- Augmentin'in, 14 gun kullanilmasi seklinde bir kullanim sekli yok.. UYANIK, domuz gibi biliyor GRIP oldugunu ve sirf 14 gun boyunca, laf etmeyin diye, ilaci uzun kullandiriyor..
4- Lokosit'in: 22 olduguna ben inanmiyorum.. Doktor-Laboratuvar isbirligi gibi..
5- Ates dustukten sonra, Augmentin kesilir.. Oksuruk devam edecek. Zaten bunun olacagini bildiginden, kasten, sikayet etmeyin diye tedaviyi 14 gune uzatiyor...
Siz sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Mesajı Yazan: sevcan
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 19:50
tamam hocam. dediğinizi yapacağım tabiki. siz ne derseniz o. yalnız birşey sormak istiyorum.Hiç ağzı burnu akmadı bugüne kadar. Hapşurmadı bile. 
1) Viral gribal bir enfeksiyonda bunlar şart değil değil mi mi? öksürük ise var, ama günde en fazla 3-5 kez. 
2) Bir de hocam, boğazındaki o beyaz ve kırmızı sivilcemsi kabarcıklar illa bakeriyel olduğunu göstermez mi o halde? gribalde de olur mu öyle boğazda? Olur derseniz, bir daha gördüğümde korkup acilen doktora götürmeyeyim.

Not: Hocam, devlet üniversite hastanesi bile olsa işte böyle olabiliyor sonuç. Dr lar hiç wbc istemeden bakmadan kriptik tonsilit teşhisi koydu antibiyotik dedi bu hastalık için de, 20 gün önceki hastalıkta da. Bizim için kliniği önemlidir diyorlar.ve bir önceki hastalıkta da antibiyotiği kullanmış olsaydım 10 gün arayla iki kutu antibiyotik kullanıyor olacaktık.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 22:05
1- WBC'nin: 22 olduguna itimat edebilsem, her sey daha rahat olacak ta, artik her seyden suphelenir hale geldim.. Neticede Augmentin kullandiniz ve atesi de zaten dustu... Gerisi onemli degil.
2- Her zaman gostermez... Zaten universite hastaneleri bu kadar rezil halde olmasalar, yetistirdikleri doktorlar, boyle olmazdi.. TALEBESINE BAK, HOCASINA NOT VER... Ne bekliyordunuz ki!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat