Ateşli iken tahlil
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41830
Tarih: 12 Kas 2025 Saat 22:11
Konu: Ateşli iken tahlil
Mesajı Yazan: aycicek
Konu: Ateşli iken tahlil
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 23:53
Hocam merhabalar,
Uzun süredir sayenizde doktora gitmiyoruz. Genelde çocuklarımdaki hastalıklar viral sanırım... 50 aylık oğlum Eren geçen kış 2 kere Lenf bezi iltihabı nedeniyle antibitiyotik aldı sadece... Onu da sayenizde anladık.
Aralık ayının 18 nde ateşlendi, 5 gün sürdü. Ateş sonrası birkaç gün öksürdü. Ateş devresinde Calpol kullandım sadece, öksürük içinde bal-limon-zencefil... Geceleri de serum fizyolojik ve cold mix... Atlattık sanıyordum. Ancak bugün yine ateşlendi ve kustu.
Doktora gitmek istemiyorum. Boğazlarında kızarıklık fark ettim. Antibiyotik gerekip gerekmediğini anlamak için, kan tahlili yaptırmak istiyorum doktora gitmeden önce emin olmak için... Çünkü nereye gidersem gideyim, hemen antibiyotik verecekler.
Aslında sorum şu hocam,kan tahlilinin sağlıklı olması için ateşin düşmesini beklemek gerekiyor mu? Yoksa hemen yaptırabilir miyiz? Bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler,
Mine
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 02:46
1- Sadece sizin cocuklarinizda degil, BUTUN cocuklarda atesli hastaliklarin %80'den fazlasi Viraldir..Bakmayin siz, bizim doktorlara, onlar her seye bir bahane( kulagi kizarik, bakteriel enfeksiyon da var, vs) uydurup,antibiyotik vermeye bayilirlar.
2- Bilhassa hastaligin basinda, atesli iken ;Kan sayimini yaptirin.
3- Mikroplar vucuda girer girmez ates cikmiyor. Bakteriel olanlarda; (ortalama) 2-5 gun sonra, Griplerde;7-10 gun sonra, Hepatit-A'da 2-3hafta, HepatitB'de 2-3 ay sonra hastalik baslar.Bu aradaki safhada, vucutta neler oluyor, neler..
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 21:30
Hocam aydınlattığınız için teşekkürler,
Yarın tahlil için gidecektik, ancak bu akşam ateşi 39,5 oldu. Ve sol kulak çene kemiği altı şişince olay anlaşıldı. Hemen aug..400mg aldım.
Geçen kış da 2 kez olmuştu, bu kış da olacak sanırım. Eski maillerden birinde Bademcik ve geniz etinin lenf bezi olduğunu ve enfeksiyon durumunda şiştiklerini belirtmiştiniz. Merak ettiğim konu: her kış tekrar ediyorsa endişelenmeli, ya da varsa bir önlem almalı mıyız?
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 22:38
|
Her kis tekrar etmiyor... Her kis baska bir mikrop kapiyor ve bu enfeksiyon sonucunda, lenf bezleri buyuyorlar.. vucudun normal calismasi boyle. Onlenmesi gereken bir durum degil...
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 11:26
|
Çok teşekkürler hocam, iyi ki varsınız...
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2014 Saat 01:35
Hocam tekrar rahatsız ediyorum, ancak tereddütte kaldım.
Antibiyotik 2.dozdan bir süre sonra ateşi 38,5 oldu. Ve akşam 3.dozdan sonra tekrarladı.
Eski maillerden hatırımda kalan (ki artık okuduklarımı not almaya başladım.) bakteriyel bir hastalıkta, antibiyotik kullanımından 12 saat sonra hastanın durumunda düzelme olduğu, ve eğer antibiyotikten sonra ateş oluyorsa, antibiyotiğin boşuna, hastalığın viral olduğu...
Bizim durumu gözden geçirdiğimde, lenf bezlerinde şişlik olduğundan enfeksiyonu, enfeksiyondan da hastalığın bakteriyel olduğu sonucunu çıkardım.
Ama bu ateş biraz kafamı karıştırdı. Hocam yanlışım varsa düzeltirseniz çok sevineceğim. Bu ateş normal mi?
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2014 Saat 18:33
|
Atesin hala devam etmesi, hastaligin da, lenf bezlerinin buyumesinin de; gecirmekte oldugu hastaligin; Viral hastalik oldugunu gosterir..
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2014 Saat 00:12
Hocam eski mailleri daha çok okumam lazım sanırım... Demek ki her lenf bezi büyümesinde antibiyotik gerekmiyormuş. Antibiyotiğe gereksiz başladık bu sefer...
Antibiyotiğe başladığımız ertesi gün 2 defa ateş 38,5 oldu. Daha yükselmedi. Şimdi genel olarak iyi, ancak aşırı öksürük var. Onun için de rutin uygulamalara devam ediyoruz...
Teşekkürler görüşleriniz için...
|
|