Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş yokken titreme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41796
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 11:17

Konu: ateş yokken titreme
Mesajı Yazan: kirazbebek
Konu: ateş yokken titreme
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:10
4.5 yaşındaki kızımın aylarca devam eden tıkalı burnu ve şiddetli öksürüğü,bir haftadır eklenen balgamı vardı hocam.
geçen gün bunlara cevap yazmıştınız.
bugün ateşi 38.5 oldu ve ilaçsız kısa süreli geçti.gene kulağının ağrıdığını söyledi illadin e başkladım.
aksam uykusuna yatırdım,yarım saat sonra sıtma şeklinde titriyordu,ateşine kulaktan baktım 37 dereceydi.ağlarken istifra etti. elini yüzünü yıkadım, kulağının ağrıdığını söyledi ve bu arada tir tir titriyordu.
bir ölçek calpol verdim.
sonrada kucağımda uyuya kaldı titremesi geçti.
Ateş olmadığı halde bu şekilde tir tir titremesi neden olabilir acaba tekrarlar ise ne yapmam lazım üstünü örtüp sarmam mı lazım
derece ile baktığımızda ateşi 37 çıktı acaba iç ateş diye birşey var mıdır?

-------------
Durulu Günler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:36
hocam ne yapacagımı bilemedim yanlış bir sey yapmakda istemiyorum.
boyle titreme gelirse ne yapacagım vücudu cok hassas su an uyurken gene hafif titreme geldi.boyle durumda ısıtayım mı yoksa soyayım mı?
acil cevap verirseniz.
makalenizide okuyorum ama titremeyle ilgili dısarıdan atesi yok ama titremesi var bununla ilgili bilgiye rastlayamadım ya da su an panikten goremedim

-------------
Durulu Günler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:39
O gordugunuz titremeler; cildin (dis isinin) isinmasini sagladigi icin, "HAVALE" gelmedi... Bu mekanizma, ancak 4 yasindan sonra etkili olabildiginden, 4 yasindan buyuklerde, havale olma ihtimali son derecede dusuktur.. Soguk tatbik edilenlerde olur.
Zaten bir sahis 2 turlu titrer...
1- Beden isisi 36.5 iken, dis isi cok duserse, sahis usumeye ve titremeye baslar. Bu titremeler, cilt sathini isitir.
2- Dis ortam isisi SABIT iken, ic isi yukselirse, sahis gene usumeye ve titremeye baslar. Bu titremelerle deri isinir ve Dis isi; 39-40 dereceye varirsa, sahis atesini hissedemez. Bu esnada, soguk tatbik edilirse, ic isi ile dis isi arasindaki fark buyudugunden, sahis tekrar usur ve titremeler baslar. Bu titremeler, cildi isitamaz, kalp ve solunum hizlanmazsa, sahis usur ve titremeler tekrar baslar.
ATES ILE ILGILI MAKALELERI OKUYUN.

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 00:05
Hocam bu titreme sadece vücut dış ısısını arttırmak için mi yapar?,ama zaten üstü örtülüydü:(
dıştan vücudu soğuk değildi.
Vücut mücadele etmek için mi kanı kalbe yollayıp oksijeni artırmaya çalışıyor.
benim sadece titremesinin durmasını  beklemem mi lazım?
mesela biz dışarıda soğuktan üşüyümeye başlayınca vücudumuz titremeye başlıyor ve biz daha sıcak bir ortama yada üzerimize kalın birşeyler alma ihtiyacı  hissediyoruz.Kızımın titremesi böyle mi idi?
calpol vermemem mi lazımdı.

İnanın ateş ile ilgili makalelerinizi okuyorum.
Titremesi gelince atesi de düşük yani 36-37.5 arası ise titremesi geldiğin de ne yapmam lazım?
şimdiden ilginize teşekkür ederim.

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 15:22
Once nice saglikli bir yil gecirmenizi dilerim yeni yiliniz kutlu olsun Kadir bey,
Kizim yaklasik 2,5 saattir 39,4-39 derece atesle duruyor.ilac vermedim dil cok gafif beyaz koku yok incecik bir elbiseyle tutuyorum.oksuruk full devam.

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 18:48
Dedigim gibi: Sizin bildiginiz usume, dis ortam isisinin dusmesi ile oluyor, onu biliyorsunuz....
BIRDE; Dis ortam isisi normal iken, (Afrika sicaginda bile) Sitmali bir sahista, IC ISININ ani yukselmesi ile de usume olur... Vucudumuzun,isiyi olcen termometresi yok.. VUCUT, ic isi ile, dis isinin farkini hisediyor. Ister, dis isiyi dusurun, ister ic isiyi yukseltin, gene usume hissi duyarsiniz..
Bu konuyu, henuz,Turkiye de anlayabilmis, tek bir Universite bile yok, sizin gec anlamis olmaniz normal..

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 21:13
Bu kadar detayli bir anlatim icin cok tesekkur ederim.
:)
Kizim oglenden beri 8-9 saattir 39,4 dereceyle gozunun icide kizardi.bi ara uyuya kaldi sizin makalenizde yazdiginiz gibi hic dokunmadim gene ates ayni oksurugun arkasindan bu kadar ateslenmesi normal mi ve ben hala ates dusurucu vermedim cunki arada bi rkeyifzlesiyor bol bol sivi tuketiyor tabiki halsizligi var kuvete su doldurdum ilik suyun icinde oynadj biraz sonrasinda gene ates derecesinde degisiklik olmadi..
Calpol vereyim mi hocam yoksa gece basinda nobetmi tutayim?mudahele etmedim peki bu ates derecesi hic dusmuyor.

Bir de nimes 100luk bir ilaci dorde bolup yani 25 grlik halie getirip ezip meyva suyuna verirsrm atesk ve agrilari gecermis bunun bi zarari var mi? Bana cok mantikli gelmedi
Sevgiyle saglikla kalın

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 13:40
Sevgili kadir bey,bugjn illiadinin 3.gunu ve hala sag kulaginin agridigini soyluyor.surekli bi agri degil birden vuruyor.ates devam en dusuk 38,5 gece calpol verdim 39,8 lere cikiyordu atesi.bugunde cok keyifli dgl halsiz ama genede ayakta.simdi uyuyup kaldi kacagimda.bol sivi icurmeye calisiyorum.
-Oncelikle kbb druna goturmeme gerek var mi atesi kulaktan mi yoksa kulak agrisi atesten mi?
-Ben artik 15 gunde bir illiadin kullanmaya basladim bi sakincasjvar mi bir zarari?
-bir de cok direnen ateste bir kere calpol verince duzenlimi vermek gerekiyor(ates dusmuyorsa 4-6 saattebir vermeye dvm edelim mi yoksa keyifsizlesirsemi verelim)

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 10:53
Hocam lutfen degerli bilgilerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum.
İlliadini dun kullanimi bitti.kulak agrisi dvm ederse ne yapicam?atesimiz normale girdi bademcikler sismis kulaklarinin alt tarafida disaridanşiş.oksurugu cigerlerine inmis gibi canini cok yakiyor cok siddetlendi ve birde sag boslugunu bobrek tarafini agridigini soyluyor.gogsunu gostererek agliyor.:((
Bal limona coldmixe dvm ediyorum.

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 15:04
Surekli karninin agridigini soyluyordu midesi bulaniyor halsiz ve agliyor surekli okuyorum sizin yaZilarinizi maillerinizi dunden beri okumataktayim.
Az once istifra etti fiskiriricasina :( hala aciyormus.uyuya kaldi simdi yorgunluktan.ne yapayim gidip bi idrar ve kan tahlili yaptirayim mi hocam?dedigim gibi dilinin ustu beyaz va agzinda hafif kokuda basladi artik acliktan mi bilemiyorum...

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 17:16

3. kez istifra etti sizini maillerinizden okudugum kadarıyle domuz gribimi olduk acaba?
ates 39 artık olçmek istemiyorum..daha once de boyle kusmamız oldugunda metpamid surup demiştiniz ne kadar kullanyım sadece su içiyor hocam.
biliyorum cok yogunsunuz rica etsem üstte yazdıklarımıda okuyabilirmisiniz?
saglıklı gunler dilerim

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 19:23
Evet, Domuz Gribi geciriyor.. Bir sey yapmayin, Metpamid, kusma cok olursa, gunde 2x1 verin.

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 19:30
hocam çok afedersiniz biseyi çok merak ediyorum
 2009 da domuz gribi diye yeri gogu yikanlarin,insanlari tela$landiranlarin, simdi niye sesi hiçç çikmiyor , size gelen sorularin 90% i domuz gribi nerdeyse 2010 da bile bu kadar   deildi bu sayi hatirladiigm kadariylaa
ben hiç domuz gribiyle iigli haber vs okumadim duymadim bu yil, artik hastalikdan saymiyolarmi domuz gribini  otoritelerimiz :)

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 19:36
hocam bizdaha once H1N1 gecirmiştik tekrar gecirebilirmiyiz boyle.cok hassaslaştı aglıyor da surekli. boyle oldugunda ates dusurucu verblirmiyim peki...ats 38.5 lara dusup tekrar 39.5 lara cıkıyor
bu arada illiadin damlayı kullanalı 3 gun oldu bugun vermedim az once gene kulagım agrıyor diyordu ne yapmalıyım
sabrınız için ve yardımlarınız için tesekkurler

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 19:59
-MaRal: 2009'da yeri gogu yikanlar hakli idi, ama henuz bizde diger Grip turleri hakim durumda oldugundan, Domuz Gribi virusleri yaygin degildi. Eger; 2009'dan itibaren asilar yapilsa idi, bunlar olmazdi ama basta (herseyi cok bilen) basbakan olmak uzere koparilan yaygara yuzunden, simdide kimsa agizini acip laf etmeye cekiniyor...
-kirazbebek: H1N1, bir grup Grip virusunun "genel ismi" dir.
1995'de asilar ilk ciktigindada H1N1 vardi, ama ismi: A/Teksas/36/91 idi. Bu tarihten itibaren , cok degisik isimlerde H1N1 virusleri ortaya cikmistir.
2009'da baslayan "Domuz Gribi"de : A/California/7/2009 (H1N1) idi...
H1N1 demek, tek basina bir sey ifade etmez.. Tbiiki, gene H1N1 enfeksiyonu gecireceksiniz ama, ismi farkli olacak.
Bu ayirimlari yapabilecek bir yetkiliyi Turkiye de bulamazsiniz. Bende; 1995 den itibaren cikan butun Grip viruslerinin tam listesi bile vardir..
Kulak agrisi oldugu ANDA, Iliadin baslayin.

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 20:31
iyi ki varsınız Kadir Bey,cevremde herkese sizi anlatıyorum soyluyorum kendimi paralıyorum atesini dusurmuyorum diye bana cok Tuhaf bakıyorlar hatta,eziyet cektiriyorum diye cocuguma zamanımın cogu nette sizin forumda gecer oldu artık...daha cok bilgilenmemiz lazım cok okumamız lazım

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2014 Saat 22:30
Hemde, nasil okumaniz lazim... Hic unutmam, kendi ailemiz bile bize,   "-Cok kitap okumayin, gozunuz bozulacak-" diye kizarlardi..Ben ve 1 yas kucuk kardesim, hic takmaz okurduk.. Boyle; okumayan bir milletinde gelismesine, zenginlesmesine imkan yoktur.. roman bile okusalar, insan iliskilerimiz bu kadar bozuk olmazdi..Bakin, Noel Babaya bile tahammulleri yok.. Boyle aptalliklar yuzunden, Antalya da yasamis olan bir kesis'e bile sahip cikamamisiz, elalem sahip cikmis..

Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 14:24
Kur'anın bile ilk inen kelimesi "oku" dur... bir müslüman okumalıdır... zaten esas mesele bu..gerçek islamiyeti yaşaybilsek, ne kalpler kırılır, ne de insanlar isyan eder.... aslında öyle güzel incelikleri var ki bu dinin...ama şimdi kimse görmez bilmez olmuş,sadece yobazlık olarak görülüyor...şu 5 vakit namaz bile bir çok egzersin hareketini içeriyor...

ben sürekli makalelerinizi okuyorum..her gece çocukları uyutup bilg. başına geçip mailleri ve cevapları okuyorum ki belki yeni bir bilginin bahsi geçer diye...kendime bir defte tuttum,hep not alıyorum,yazıyorum....her gece adeta ders çalışıyorum sizinle...bilmediğim ve yanlış bildiğim bir çok şeyi doğrusuyla öğrendim sizin sayenizde ve öğrenmeye de devam inşallah...artık kendi kendimizin dr.u olmaya mecbur kaldık bu tuzaklar yüzünden...iyi ki siz varsınız da doğrusunu öğreniyoruz..

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2014 Saat 19:12
DOGRUDUR, "Alak" suresi, birinci ayeti; "Ikra" diye baslar... Bizde pek cok dindar gecinen kimse, "Fatiha" suresinin ilk ayetinin; "besmele" oldugunu bile bilmezler.. Okuduklarini sanirlar, bakarlar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat