yetiskinlerdeki grip icin
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41733
Tarih: 11 Nis 2025 Saat 15:35
Konu: yetiskinlerdeki grip icin
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: yetiskinlerdeki grip icin
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 01:02
hocam bu defa esim icin soruyorum..iki haftadir esimde bogaz agrisiyla baslayan grip var..ancak son iki gunudr,asiri halsizlik ve agri yuzunden isyeri revirinden bazi ilaclar vermisler...hemen size sormak istedim..
nurofen cold flu mentopin laltiyuzluk acetylcystein otrivine
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 07:29
Otrivine haric, gerisini cope atin. Atinki, baska birilerine de zararlari dokunmasin.
Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix yeterli olur. Kulak agrisi olursa, veya Serum fiz burnunu acmazsa, Otrivine'yi kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 01:00
hocam ilaçları attık.. 3lü tedaviye devam... geçen hafta basit olan öksürük gittikçe şiddetini ve sıklığını artırıyor..geceleri öksürmekten uyuyamıyor eşim.. sabah öksürük krizi ardından yoğun ve çok miktarlı kanlı balgam çıkardı..balgam krem-sarı renklerde,arada pembe kanlar vardı..eşim baya endişeli...boğazın öksürmekten tahriş olmuştur ordandır diyorum ama öle olsa normalde de gelebilir ama balgam çıkarken geldi diye düşünüyor...verem filan olmayayım diyor.... boğazdan gelen kanla ciğerden gelen kanı ayırt edebilirmiyiz hocam...?
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 01:07
Verem olsa, her sabah, bir su bardaginin, yarisini balgamla doldurur...
Sicak su buhari yapsin, ColdMix kullansin. Gerisi aynen devam..
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 01:18
diğer yazılarınıdan okuduğum tandum verd. kullanmaya başladı öğlen..çok bağaz ağrısı var
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 01:22
bir de ciğerlerde kanama olursa nolur hocam?
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 01:31
eşimin sabah çıkardığı balgam yarım çay bardağı kadardı...öyle çok öksürüyor ki ben de endişelenmeye başladım, farklı bişi olmasın die
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 02:07
hocam biliyorum iğrenç olucak ama eşim nerdeyse 5,-10 dk. da bir resimdeki gibi balgam çıkarıyor...
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 18:57
O balgam, eger kullandi ise, oksuruk kesici ve soguk alginligi ilaclarindan da olur. Devam ederse, bir doktora gitsin, PPD testi SARTTIR...
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 22:40
yok hocam siz atin dediniz attik..sadece iki gun toplam dort doz perebron icti...ballai limon,sicak buhar,serrum fz.otrivine ve cold mix uyguluyoruz...her oksurukte yogun balgam devam ediyor..kan pembeden koyu kirmiza donmeye basladi,her balgamda olmasa da yogun kan var...gogus agrisi halsizlik filan yok...diger grip sikayeetleri gecti..sadece bu oksuruk ve kanli balgam...ne olabilirki bole...?
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 23:21
Yarin bir doktora gozuksun.. PPD test sarttir.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 00:24
hocam allah korusun test pozitif cikarsa,biz yani ben,dort yasindaki oglum ve ikibucuk aylik oglum da risk altindamiyiz,tetkik kontrol gerekirmi?
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:30
eşim bugün verem savaşa gitti..röntgen temiz çıktı,kan tahlili yarın belli olacak,ppd testi de perşembe..bir de balgam örneği istemişler kansız olcakmış...sonuçları size yazarım yine hocam..he birde reçete yazmışlar tahlil sonuçlarıyla resmini yollarım..tam okuyamadım ilaçların adını
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:55
Su safhada HIC BIR ILAC kullanmayin. EGER; Akcigerlerde, kanama yapacak kadar hastalik ilerlemis olsa idi, KESIN; RONTGENDE, bazi lekeler gorulurdu. Bu kadar kana ragmen, Akciger filminin temiz olmasi,bizi VEREMDEN uzaklastirir.. Kanama baska yerden.
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 00:50
eşim genzimden geliyor hissediyorum diyor..dün resmen kırmızı bir et parçası geldi,çok korktuk...bakalım inş.sonuçlar da temiz çıkar..griptir sadece...
|
|