Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

krup

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41715
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 00:17

Konu: krup
Mesajı Yazan: ecitah
Konu: krup
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2013 Saat 14:24
mrb hocam.6,5 yasında oğlum var.1 yaşından beri krup oluyor. Yılda 2 si ağır olmak üzere sürekli krup oluyor. Ekim ayından mayısa kadar sürekli havlar tarzda öksürük oluyor. Tüm dr lerin ortak kararı krup sendromu. Âmâ çözüm yok. Gece uykuda öksürük yok,açık havada da iyi oluyor. Çabuk terliyor, terleyip soğuduğu anda öksürük artış gösteriyor. Alerji uzmanı krup alerjik değil diyor. Solunum testleri sınırda çıktı. Gerçi nasıl üfleyeceğini bilemedi yavrum. Hemşire acele ettirip panikletti çocuğu. Sonucun doğruluğu tartışılır.
Ne yapmalıyım doktor bey. Her seferinde dekort iğne mi yiyecek. Çocuk alerji uzmanı gece çiğneme tableti,antihistaminik(yenizin),regonest(yanlış yazmış olabilirim)verdi. krup 6 yasından sonra geçermiş ama bazılarında da ömür boyu sürermiş. Önerilerini bekliyorum.Allaha emanet olunuz.teşekkürler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2013 Saat 14:25
mrb hocam.6,5 yasında oğlum var.1 yaşından beri krup oluyor. Yılda 2 si ağır olmak üzere sürekli krup oluyor. Ekim ayından mayısa kadar sürekli havlar tarzda öksürük oluyor. Tüm dr lerin ortak kararı krup sendromu. Âmâ çözüm yok. Gece uykuda öksürük yok,açık havada da iyi oluyor. Çabuk terliyor, terleyip soğuduğu anda öksürük artış gösteriyor. Alerji uzmanı krup alerjik değil diyor. Solunum testleri sınırda çıktı. Gerçi nasıl üfleyeceğini bilemedi yavrum. Hemşire acele ettirip panikletti çocuğu. Sonucun doğruluğu tartışılır.
Ne yapmalıyım doktor bey. Her seferinde dekort iğne mi yiyecek. Çocuk alerji uzmanı gece çiğneme tableti,antihistaminik(yenizin),regonest(yanlış yazmış olabilirim)verdi. krup 6 yasından sonra geçermiş ama bazılarında da ömür boyu sürermiş. Önerilerinizi bekliyorum.Allaha emanet olunuz.teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2013 Saat 22:36
Hic boyle bir hastam olmadi. KRUPLAR; daima virutiktir. Ses tellerindeki o odem nedeni ile, ses o hali alir.Cocuk cok sikismadikca, igneyi yaptirmayin.
Bu hastaligin, cigerlerle bir ilgisi yoktur. Hadise;ses tellerindedir.
O "solunum testini" hangi gerzek istedi ise, hicbir seyden haberi olmayan birisi.. Su anda hicbir ilaci kullanmayin. sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. ColdMix'den cok fayda gorursunuz.

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 08:43
akşam çocuk kötüleşti sıkıştı acilde prednol yaptılar.sabah rahatladı.ama öksürük var.ne yapacağımı şaşırdım.geçen yıl da olmuştu bu kadar ağır nefes almakta zorlanıyordu.4-5 ayda çiğneme tableti kullanmıştık.kullanırken tek tük öksürük oldu.

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 08:45
solunum testini krup sürekli tekrarlıyor ve aile de astım var diye yaptı.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 19:18
Astimla, hicbir alakasi yok.. Biri;akciger hastaligi, oburu ses tellerinin hastaligi.
SOGUK HAVAYA CIKINCA RAHATLAMASI GEREKIRDI.
Bir de, KBB'de su "Ses tellerine" bir baktirin derim... Sanki ses tellerinde bir problem var gibi.. SONUCU BILDIRIN.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat