Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

vicks hakkinda

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41558
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 09:46

Konu: vicks hakkinda
Mesajı Yazan: gulsum
Konu: vicks hakkinda
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2013 Saat 18:01
Hocam gene gene ben:) kizim uzun zamandir hasta burun akintisi v.s balli limon vicks kullaniyorum oksurugu son doneme körül körül oldu sicak su buhari yaptım 2 kez iiyi geldi burnu yesil yesil akiyo bana gore normal iyilesiyor ama sizden ogrendiklerim kadariyla! Ama genelde doktora gotur su cocugu gibi seyleri duymaktan bunaliyo insan.bugun birinin deidigi kafami karistri vick suruyosun gogsune ama okaliptusdan dolayi cigerine zarar verir ayaginin altina sur dedi? Bu arada kizim gayet enerjik ates gibi bi durumuda olmadi.napmaliyim vicksi biraz gogsune bazende sirtina suruyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2013 Saat 00:09
"- okaliptusdan dolayi cigerine zarar verir ayaginin altina sur dedi?-"   ...Derler,
          Ne derler?
              Ne derlerse desinler...
Dikkat ederseniz, boyle dunyaca yaygin olarak kullanilan "uygulamalari" bizim millet, illaki ( Cok zeki ya) bir "modifikasyona" tabii tutar..
simdiye kadar, Vicki agiza, burun icine suren hatta yutan aptallar simdi, sanki suc bastirir gibi, yok goguse zararli imisde, yok ayak altlarina surulecekmisde!!! BU aptallar, Vicks'i icat edene bile akil ogretirler...

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2013 Saat 01:39
Tesekkur ederim hocsm bu hastalik donemlerinde etrafin tutumu daha cok yoruyo. Cok bilmis oluyoruz malesef bn devam edeyim demi ayni sekilde.gece oksurukleri kesildi sukur gun icinde ara ara oksuruge dustu...

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2013 Saat 19:09
Dogrudur.......
Keman calsaniz, kimse karismaz, Bir "hasta oldugunuzda" birde, "hukuksal bir durum oldugunda" herkez karisir..
Mubareklerin, hepsi, doktor veya avukat kesilir basimiza...

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2013 Saat 00:51
Evet hocam ama size her seferinde duaciyim sorularimiza hemen donuyorsunuz.ben sizi kizim 1 yasindayken bir arkdasimdan ogrendim o gun bugundur cok sukur her hastalikta size danisiyorum sizde hemen bilgilendiriyorsunuz. herhafta doktora gidip cocuklari daha cok hasta ediyorlar farkinda deiller malesef.soylemekde cozum olmuyo..

Mesajı Yazan: biricigim
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2013 Saat 00:15

kusura bakmayın sayın hocam,bende birkac gun önce aynı seyı yasadıgım için yazıyorum.banada aynı sekılde neden gögsüne sürüyorsun,ayagına sür diye birkac gün önce bir arkadasım uyarıda bulundu.oysa vıcksin içindeki kullanma talimatlarında yazıyor gögse sürülebilecegi.

bende tam bu konuyu size danısmak isterken cevabınızı görünce cok sevındım.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2013 Saat 02:35
Bugunku gazetenin birinde, bir "kose yazari yazmis": Bu milletin yarisi aptal, yarisi pust... Cok dogru...

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2013 Saat 22:46
Yok hocam bizim adimiz.cok bilmis oldu:))) doktor doktor poset poset ilaclarla surunenler kim acaba? 

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:48
Hocam tekrardan ben kizimin 2 gundur oksurugu yok diye sevinirken bugun balgamli gibi kuvvetli bir oksurukle gune merhaba dedi:(enerjide hic bir sikinti yok.tedaviye aynen devam mi edeyim?
2.sorumda soru cevaplariniz okurken bu sene grip olumcul asilanin demsisiniz.kizim iyilesince hemen asi yaptiralimmi hicam? Kendimizede yaptrisak faydasi olurmu? Eylul ayinda oluyo die biliyorum grip asisini yanlismi biliyorum acaba?

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:58
Bu seneki grip, YASLILARDA,daha agir seyr ediyor. Cocuklarda degil.. Cocuklardaki tehlike: Ilac yazan doktorlar..
Muhim bir sey(!) olsa idi, oksuruk yaninda, ATES'de cikardi..
Asiyi olun. Bilhassa yaslilar. Asiyi Mart ayinda bile olabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 00:04
Coook tesekkurler hocam cevabiniz icin...

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 01:30
Hocam bn simdi surekli kizi kontroldeyim uyuyo oksururken agiz baya kokulu.bugun diline baktim cok az beyazilik vardi.acaba balgamli oksurdugu icinmi boyle kokuyor? Ateslenir diye tedirgin oldum?

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 10:20
Hocam atesi cikicak gibi gozel bugulu olcuyorum geceden beri 37 cok sukur ama dile baktim sabah yemyesil olmus dun biseyi yoktu:(

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 14:36
Hocam atesi su an 37.9 ama eller ayaklar buz gibi artacak gibi sanki.yarinda tatil heryer napayim ilac kullanayimmi.oksuuruk siddetli devam ediyo enerjisi orta halli.su ana kaadr herhangi ates dusurucu falan vermedim.

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 18:24
Hocam tekrar bn atesi 38.9 en son ates dusurucu vermedim.oksuruk baya siddetli keyfi azaldi burun su gibi akmaya basladi.? Sorularim biraz arka arkaya oldu kusura bakmayin?

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 19:20
Hep dedigim gibi: Dilinde, kirli sari-beyaz, kalin bir pas tabakasi ve agizinda kotu bir koku varsa, Antibiyotik baslayin, veya karar veremiyorsaniz, bir 'Kan Saymi' yaptirin.. WBC yuksek gelirse,antibiyotik baslariz.

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 19:23
Tamam hocam agzindaki tabaka yesil gibi.sizin onerdiginiz bir ilac varsa eczaneden alabilirim.yada  doktora gidip kan sayimi yaptirabilirim

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2013 Saat 19:33
Kan sayimi yaptirmaniz en uygun yoldur. Sonucu yazin.

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 00:12
hocam doktora gittik ciğerleri temiz dedi,bronsit gecirdimi diye sordu.bu oksuruk bır ıkı gunluk hıkaye genız akıntısı var dedı bnde 15 gundur oksurugu oldugunu soylemedim.tahlil sonucları ıse soyle.

lökosit  H15,2
eritrosit   4,47
hemoglobin  12,2
hematokrit  36,1
MCV    81
MCH  27,4
MCHC  34
RDW  12,7
TROMBOSİT   337
MPV     L6,8
PCT  O,229
PDW  8
LENFOSİT   L 21,2
MONOSİT   10,8
NÖTROFİL   H 66,4
EOZİNOFİL  0,7
BAZOFİL   O,9

VERDİĞİ İLAÇLAR SUNLAR HOCAM:AMOKLAVİN SUSP 400MG  2X1
                                                    SUDAFED SUSP  DİB 3X1
                                                     OTRIVINE SPREY
                                                      PEDIFINE SUSP 4X2
RECETEYI AYNEN YAZDIM SANIRIM:)ILACLARI ALMADIK HOCAM SIZE GORE HAREKET EDICEZ.BU ARADA ATESI KENDILIGINDEN DUSTU SIMDI HAFİFTEN VAR..SAYGILAR HOCAM

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 19:37
1-Lokosit degeri; cocuklar icin normal. O salak doktor, Eriskin sinirlari olan; WBC(Lokosit):4.5-11.0 ile degerlendirme yapiyor. Ya cok cahil, veya sirf Antibiyotik yazabilmek icin, aptali oynuyor..
2- MONOSIT:%10.8, biraz yuksek, Enfeksiyoz Mononukleoz olabilir, atesi 1 hafta surer. SAKIN antibiyotik vermeyin...
3- Pedifen Susp. Gunde: 4x2 olcek alabilmesi icin, cocugun en az 40 kilo olmasi gerekir...Dolven dozu ile ilgili yazimi okuyun. BU aptal doktorun, baska bir meslek yapmasi gerekli.

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 19:46
Cok tesekkur ederim hocam biz kan tahlili sonucunu hic doktora gostermedik anliyacaginiz ezbere yazdi.ben tahlili isteyince antibiyotik icinmi istiyorsunuz dedi evet deyince bnce gerek yok antibiyotik lazim dedi.acikcasi gecsitrdim bnm amacim tahlili yaptirip size sormakti:))) ilaclarida almaadik dunden beri surekli bakiyorum cvo geldimu die.bu arada kizimin atesi kendiliginden dustu sadece agiz kokusu kotu:(ama genel keyfi iyi:) dediginiz gibi sonuclarda wbc degeri 5, 30  11, 50...
Hocam 2.sorumda zatuure salgini varmis ne kadar dogru?
Yine boyle bir durumda wbc degerinin siniri nedir size ulasamazsam ilac kullanimim nasil olsunn?

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 19:51
Birde hocam yuksek olan nedir oda bir hastalik belirtisimi?

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 20:25
WBC(=Lokosit) ust sinirlari, yasa gore degisir. ILK SAYFADA bu cetvel var, oradan bakabilirsiniz.
Zaturre salgini yok. Gripli kimselere verdikleri o sacma-sapan ilaclarla, hastaligi goguse inmis, zavalli hastalar var... Bu zamanda, doktora gitmeyen, pacayi kurtariyor..
Enfeksiyoz Mononuleoz'da viral bir hastaliktir. Eski maillere bakin.

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2014 Saat 20:28
Cook tesekkur ederim hocam...vakit ayirdiginiz icin ve ilgiyle sorularimiz cevapladiginuz icin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat