Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hiperalert Bebek ve uyku sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41410
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 12:24

Konu: Hiperalert Bebek ve uyku sorunu
Mesajı Yazan: alevbadepolat
Konu: Hiperalert Bebek ve uyku sorunu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 15:16
Hocam umarım size mesajım ulaşır ve bana cevap verirseniz minnettar olurum çünkü çok çaresizim sizin cevabınıza ihtiyacım var.Kızım 2 aylıkken sıçramaları başladı bende yüzüstü yatırdım(doktor yatırma desede sizden biliyorum sorun olmadığını) sonra uyanıkkende sıçraması oldu netten bakarken nörolıjik olabilir diye oludum panik oldum götürdüm kan testleri eeg yapıldı şükür bişey yok sadece nörologumuz hiperalert bi bebek elleri genelde yumruk şeklinde ve gergin dedi bu arada hep ağlıyo huzursuz bi bebek gündüz hiç uyumuyo gecede sürekli beşiğini sallamam gerekiyo bıraktığım an uyanıyo biraz gaz ağrısıda sebep oluyo buna sanırım.Gündüz uykusuz huysuz sürekli ağlayan kucağımda bile huzursuz gecede sürekli sallanan olunca takdir edersenizki stresli oluyorum.Hocam bu hiperalertle ilgili ne yorum yaparsınız bana yada uyku düzeni için sallamadan uyutmayı denesem sürekli ağlıcak bu psikolojisini daha kötü etkilermi? Çünkü çocuk doktorumuzda mekanik olarak hiçbi sorunu yok psikolojik bu huysuzluğu ağlamaları dedi? Ne önerirsiniz bana ne olur bişeyler yazın...İnternette okuyorum 3 aylık bişeylere elini uzatıp alma çalışması yapar diyo ama benim kızımda henüz böle bi gelişme yok .genel bilgi olarak kilosu gelişimi normal herhangi bi nörolojik sorunda yok dedi doktorumuz.
Şimdiden teşekkürler Saygılar

-------------
Alev Atak

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 20:28
Pek cok cocukta olagan olan bir durum..Bu kadar sacma bir sey icin; EEG cekildi ha!!! Allahtan sizinki olmemis...
Hiperalert'mis.... Laf...
ACELE ETMEYIN, her sey normal.

" 3 aylık bişeylere elini uzatıp alma çalışması yapar diyo "
Diyo da, her cocuk yapar demiyor, bu ayda yapmaya baslarlar diyor...

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 13:38
Çok teşekkür ederim Hocam peki kızım gündüz hiç uyumuyo gecede sürekli sallanmak istiyo bıraktığım an uyanıyo ve elini emerek uykuya dalıyo bunun için ne yapabilirim sallamadan uyuması için alıştırmaya çalışsam sürekli ağlıyo psikolojisi bozulurmu? Böyle sürekli sallanmak zarar vermezmi? Acaba elektrikli sallanan beşik alsammı? Yoksa böle devam edip zamanamı bıraksam?
Gündüzde sürekli huysuz huzursuz hep kucağımda hoplama zıplama ilgi bekliyo bırakrığım an ağlamaya başlıyo ama ne ağlama gözyaşları sel oluyo 2 dakikada.artık 3,5 aylık biraz ağlasada alıştırmaya başlasammı kendi kendine oyalanması için hocam bu doktorlar gergin hassas bebek psikolojik bu huysuzluğu dedikçe elim kolum bağlandı hiçbişey yapamıyorym.
Şimdiden teşekkkürler
Saygılar

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 19:12
Uykusu geldiginde uyur. Siz istiyorsunuz diye uyumaz...ESki mailleri okuyun, cok anlattim..
Sallamak zarar vermez. Eskiden, devami BESIK VEYA SALINCAK KULLANILIRDI.

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 19:37
Hocam, ben istediğim için uyusun diye bişey asla yok.kendisi aşırıhuysuzlaşıyo ağlıyo elini emmeye başlıyo sallıyorum dalıyo ama yerine koyunca uyanıyo sürekli sallanarak uyumak istiyo uykuya dalışıda bi hayli güç.Yani bırakıym sallamadan ağlayıp ağlayıp uyurmu ? Uyuduktan sonra yerine koyduğumda uyanmamasını nasıl sağlayabilirm?
Yani uyku düzeni ile ilgili engin bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
Saygılar

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 19:58
Koyun yatagina,aglarsa aglasin, 2-3 gun aglar alisir. Zaten bunlar hep siz kiyamadiginiz icin oluyor. Eski mailleri mutlaka okuyun..

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2013 Saat 16:46
Kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler
Saygılar hocam

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2013 Saat 21:15
Hocam,
2 gündür kızım pek meme istemiyo be benim gögsümde kaşıntı ve kızarıklık var bugün baktım yanak içinde beyaz lekeler var günde 1 kerede biberonla mama alıyodu acaba pamukçukmu?
Ne yapabilirim
Teşekkürler, saygılar

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2013 Saat 23:58
Bebeklerde, ilk 1.aydan sonra, Pamukcuk olmaz.. O gordukleriniz, devamli surtunme ile olan asinma sonucu dokulen "agiz ici' tabakalardir. Sildiginizde, Pamukcuk gibi hssas degillerdir ve Pamukcuk gibi kanamazlar.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2013 Saat 09:19
Hocam
Peki benim gögüs ucu kenar kaşıntı kızakruklı hafif ağrının sebebi mantar olabilirmi?
Ne önerirsiniZ?
Teşekkürler

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2013 Saat 19:00
Asiri temizlik yaptiginiz icin oldu. Anestol pomat, her emzirdikten SONRA surun ve oyle kaldirin, verirkende, kremi silmeyin. 1 gunde duzelirsiniz.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2013 Saat 23:27
Hocam,
Kızım 1 hafta sonra 4 aylık olacak ve ciddi şekilde özellikle geceleri gazı çok oluyor daha önceki yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla gaza iyi gelen hiçbişey yok peki ne zaman geçer genelde 3 ay sonrası diyolar ama tuhaftırki bizim son 1 ayda geceleri daha fazla.yeme şeklinde bi değişiklikde yok neden arttı acaba?
Bide uykuya dalarken yüzüstü yatmasına rağmen dalana kadar 25/30 kere sıçrıyo böyle tüm vucudu ve gece uyanıncada tekrar uykuya dalarkende yapıyo hani biyerine kramp girer gibi gaz sancısındanmı yoksa başka bişey olabilirmi?
Ve halen ellerini ve kollarını çok kasıyo kucağıma alırken bile ellerini yumruk yapıp kendine çekip kasıyo ve herşeyden korkuyo oyuncak bile gösteriyorum elleriyle tepki vermiyo çok kaygılanıyorum bi türlü rahat edemiyorum kas isklet sistemiyle alakalı bişeymi dir? Gittiğimiz çocuk doktoru 4 aylık oluncada devam ederse bu irite hali nörolog görsün dedi psikolojik olabilir dedi ne yapacağımı şaşırdım ne olur bana bişeyler söyleyin size çok güveniyorum ne olur...
Teşekkürler
Saygılar

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2013 Saat 01:10
4 ay bitene kadar bunlar olur.. Eger gazdan oluyorsa; beraberinde; Hickirik ve Yellenme de ARTAR..
   "- Ve halen ellerini ve kollarını çok kasıyo kucağıma alırken bile ellerini yumruk yapıp kendine çekip kasıyo -"
Bu tarif ettiginiz davranis: Moro refleksi olup, 4 ay bitene kadar olur. Ne norologu, ne Psikiyatrisi?? Resmen sacmaliyorlar..
Not: Gogusleriniz iyilestimi?

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2013 Saat 01:30
Hocammmm iyiki varsınız iyiki.....
Evet gündüz hıçkırığı çok gecede aşırı yellenme olmaya çalışıyo çünkü 1 saat ıkınıp anca yelleniyo rahat çıkaramıyo.
4 ayı bitene kadar rahatladım en azından çok sağolun keşke Türkiyede olsanız hocam burdaki doktorlar resmen insanı panik atak hastası yapıyor....
Sizin dünyanın bir ucundan muayne dahi etmeden verdiğiniz cevaplar ve tedavi nin %10 nunu bile beceremiyorlar aynen kremi kullandım gögsüm iyileşti halbuki kendi doktorum çocuğa ayrı ilaç bana ayrı ilaç yazmıştı ki 1 aydan sonra pamukçuk olmazmış dediğimde verdi bide bu ilaçları ne diyeyimki hocam halende bana yüzüstü yatırma zırvalıklarından bahsediyorlar hiç güvenim kalmadı hiç.
Siz bizim için bi lutufsunuz inanın yazarken ağlıyorum o kadar duyguluyum ve hep duacınızım.
Saygılar

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 10:51
Hocam tekrar merhabalar,
Kızım bugün 4 aylık oldu kontrole götürdüm kilo alımı yavaşlamış size 4 aylık tabloyu gönderiyorum
27 ağustos 3900 kg 50cm doğdu
27 eylül.     5100 kg
27 ekim.     5900 kg
27 kasım.   6590 kg
27 aralık.    7100 kg
Geçen ayda kg alımı yavaşlamıştı takip edelim dedi doktor bu ay dahada az kg alımca günde 1 kere mama ver dedi.
Sütüm vat ama kızım 3 dak ya emiyo ya emmiyo 2 saatte bir versemde 3 saatte bir versemde hep aynı randımanda emiyo yani emse süt var .
Hocam siz bide değerlendirseniz kilosunu ne önerirsiniz doltorun dedği gibi mamamı vericem yoksa siz ne uygun görüyosunuz?
Teşekkürler
Bu arada şimdiden heapy new year:)

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 10:52
Atlamışım şimdi boyu 65 cm hocam

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 19:25
4 aylik kiz: 61.5cm boy ve 6.4kg olur... 700gram fazlasi var...
SAKIN o cahilin lafina kanip, mama baslamayin. Zaten bu aydan sonra, mamaya da ihtiyac yok, dogrudan, "kutu sutlerine" baslariz... O DA, EGER GEREKIRSE...Cocuk isterse!!

Sizlere de IYI SENELER...

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 17:25
Hocam
Cevabınızı bekliyorum.

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 19:26
700gram fazlasi var...3cm de boyu uzun.
Baska sual??

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 20:23
Hocam
Cevabınızın 2 si aynı anda geldi kusura bakmayın cevapladıktan sonra tekrar cevap bekliyorum gibi olmuş özür dilerim.
Herşey için teşekkürler
Saygılarımla

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 12:31
Hocam
Türkiyede bebeklere 1 aylık olduktan sonra Devit3 diye bi demir damlası veriyolar günde 3 damla kullanıyoruz buna ne diyosunuz?
Bide 4 aylık olduğunda ek olarak kan damlası eklediler günde 5 damla ismi vegaferon.Kullanmam gereklimîdir?
Kansızlığı var dedi doktor sonucu 10 çıkmıştı!!!
Teşekkürler
Saygılar

-------------
Alev Atak

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 19:25
1- " Türkiyede bebeklere 1 aylık olduktan sonra Devit3 diye bi demir damlası veriyolar günde 3 damla kullanıyoruz buna ne diyosunuz?
Ne diyeyim... Daha Dvit3 ile Demir'in farkini bilmiyorlar derim....
2- " Bide 4 aylık olduğunda ek olarak kan damlası eklediler günde 5 damla ismi vegaferon "
Ne diyeyim... Tip tahsili bu doktorlardan; ne cahilligi, nede esekligi aliyor...
4 aylik bebeklerde, HGB:10.0-13.0g/dL oldugunu ASLA ogrenemiyorlar ve eriskinlerin, HGB:13.5-16.5g/dL olan degerleri ile mukayese ediyorlar..
   "Etrak, bi-izan, bi-idrak"   yapilacak bir sey yok.. Baska bir millet olsa, anlatirsin, ogrenirler. Bunlar ogrenemezler.

" Ne kadar bilirsen bil, soylediklerin,
            karsindakin anladigi kadardir..."      (Mevlana)

" Herkes dusuncelerinde yanilabilir, ama
          aptallar bir turlu yanildiklarini anlamazlar..."   ( Cicero)

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 21:14
Hocam
Ne diyeyimmmm HARİKASINIZZZ
Saygılarımla

-------------
Alev Atak

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat