Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip,Öksürük,Alerji ve İlaç Kullanımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41407
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 10:10

Konu: Grip,Öksürük,Alerji ve İlaç Kullanımı
Mesajı Yazan: erencan
Konu: Grip,Öksürük,Alerji ve İlaç Kullanımı
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 11:09
Merhaba Kadir Bey,

3,5 yaşındaki oğlum 6 aydır kreşe gidiyor. Yazın da hasta olurdu ama şimdi hastalıkları arttı. Yaklaşık 15 gun once bir kere hafif ateşlendi, gribi atlattık derken oksurugu siddetlenmeye başladı. 3 aydır oksurugu aralıklarla devam ediyor. Bogazındada bezeler iyice buydu. Hep boyle kısır donguyle devam ediyor hastalığı. İyileşir gibi olurken yine hastalanmaya başlıyor. Bazen kulağınada vuruyor . Bu zaman kadar oksuruk şurubu vermemiştim ama kusturmaya baslayınca bitkisel prospan isimli bir ilacı vermeye balşadım.

Bununla birlikte doktor gecmeyen okruk için zirtec isimli alerji şurubunu da önerdi.Doktor ilaçları veriyor ama ben her ilacı kullanmak istemiyorum. İlaç kullanmadığım için de eşimle problem yaşıyorum. Sadece eşim degil annemlede:)

Öksürügünün ve geçmeyn gribinin alerjiye bağlı oldugunu nasıl anlayabilirim. İlla alerji şurubu vermem gerekirmi.Ne yapmamı onerirsiniz.
Teşekkürler
Saygı ve Selamlarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 19:45
Birkere; 3.5 yasinda, ne Allerjisi olacak??

" Öksürügünün ve geçmeyn gribinin alerjiye bağlı oldugunu nasıl anlayabilirim "..Grip, griptir, Allerji, allerjidir..
Allerji oldugunda; ya dokuntu olacaktir, YADA:
Saman nezlesi, Asim krizi, gibi tablolar olacak. Bazi sahtekarlar, artik "Her oksurene" Astim dedikleri icin, sizler boyle korkar oldunuz.
Prospan'in %30'u Alkol(Etanol) dur. Bazi saraplardan daha fazla Alkol ihtiva eder. Ayricada; her bir olcegi(5ml);2 gram seker (Sorbitol)intiva eder.
Etki mekanizmasi; Limonlu bal gibidir.Limon yerine alkol, bal yerine; Sorbitol.. Gerisi, yok bitkiselmis, yok bilmem ne imis, hikayedir...
Zaten bu tur ilaclara bir bakin....
EGER: Alman mali ise ve Saglik Bakanligindan ruhsatli degilse, kesin sarlatan ilacidir, sakin para vermeyin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat