Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızarıklık+grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41383
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 17:14

Konu: kızarıklık+grip
Mesajı Yazan: arzuyuksel
Konu: kızarıklık+grip
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2013 Saat 14:34

Merhaba Kadir Hocam. Kızım 8-mart-2010 dogumlu. Kilo:17,8 kg Boy:120 cm. Bu yıl kreşe başladı. İlk yaşadıgımız gribi sayenizde 15 günde ilaçsız atlattık çok şükür. Şimdi sormak istediğim;

1- Gözlerde çapaklanma tek gözle başlayıp 4 gündür 2 gözle devam ediyor. Tobrased kullanıyoruz.

2- Gözlerin hemen akabinde grip hali başladı. Pazar günü 1 gün ateş yaşadık. Sonrasında ballı limon verdim. Kaşık kaşık yedi. Pazartesi sabahı kalktığında bez bölgesinde (sadece gece bezleniyor) , ayaklarında ve dizlerinde kızamığa benzer kırmızı kabarıklıklar vardı. Kaşınmadıgını söylüyor. Balı çok yediğinden alerji yapmış olabilir mi?

3- Şimdi kırmızılık devam ediyor 2 gündür. Öksürük başladı. Gece hep öksürdü. Kızarıklıga bir anlam veremediğim için ballı limonda veremiyorum.

Nasıl bir yol izlemeliyim hocam? Şimdiden çok teşekkurler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2013 Saat 00:55
Boyun olcusunden eminmisiniz? 120cm 7.5 yas boyudur.
Eger dogru ise: Boy;26cm. Kilo; 2.3kg fazla..
Boyu bana kalirsa; 108cm civarinda filan olmasi gerekir. Boyunu tekrar bir olcturun derim.
1- Bulasma olacagini bildigimiz icin, zaten damlalari saglam gozede damlatmamizin sebei bu... DEVAM EDIN.
2- Allerjik dokuntuler; nokta seklinde olmazlar; alan seklinde kabarikliklar olur. Gecirdigi viral enfeksiyon sebep olmus olabilir.
3- Benzer dokuntuler; "avuc iclerinde de" varsa: "El,Ayak ve Agiz Hastaligi" olabilir. Bu hastalikda viral oldugundan, bir tedavisi yoktur, kendiliginden duzelir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat