boğaz
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41283
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 00:35
Konu: boğaz
Mesajı Yazan: Aslı
Konu: boğaz
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 20:19
Kadir bey merhaba;
Kızım 4 yaşında ..sabahtan beri boğazının ağrıdığını söylüyor ve çok halsiz.38 lerde seyreden bi ateşide var..hiçbişey yemiyor..dolven ya da minoset versek yatmadan önce biraz rahatlatırmı. ya da kan sayımımı yaptıralım antibiyotik gerekip gerekmiyceğini öğrenmek için..doktor gördümü ağlamaya başlıyo ve kesinlikle ilaç içmiyor tükürüyor .zor günler bizi bekliyor yani.şimdiden teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 20:26
Agiz icine bakin:
1- Cok pis bir koku yoksa,
2- Dilinin ustunde kalin,kirli beyaz-sari bir pas yoksa,
ASLA ANTIBIYOTIK GEREKMIYOR DEMEKTIR..
Bogaz agrisi icinde, "Tantum Verde sprey"; agrisi oldukca, en fazla gunde:4x1 sikin..
|
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 20:29
Çok teşekkür ederim.ALLAH sizden razı olsun.
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2013 Saat 15:06
Kadir bey eşimi tantum verde alması için eczaneye gönderdim ama yetişkinlere veriyoruz 4 yasında bi çocuga verilmez demişler .bende gece dolven verdim agrısını hafifletir diye .kendine geldi hemen geceyi rahat geçirdik .sabahda agrıyo dedi bi kere daha verdim dolven.ilacı alınca rahatlıyo 3-5 saat .simdi gene agrıdıgını söylüyor dolven vereyimmi dogru yoldamıyım sizce
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2013 Saat 22:53
Dolven; gunde3x1 olcek verebilirsiniz. O "eczaciya" benden selam soyleyin, bu yasta Dolven alabilen cocuk, Tantum'u haydi-haydi alir. Baska bir eczaneden alin.. Utanmadan, ayni recetedeki: Aferin, Peditus ve Calpol"u verirken, hepsinin Parasetamol oldugunu bilmeyen kelek, tutmus, Tantum'a laf ediyor oylemi??? Yazdiklarimi aynen gozune sokun...
|
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2013 Saat 00:56
Yarın ilk işim yazdıklarınızı büyük bi zevkle gözlerine sokmak olucak emin olun..iyi ki varsınız..çook teşekkür ederim.ALLAH sizden razı olsun .dolven bile çok sıkıştırmadıkça içirmek istemiyorum ama antibiyotikler kadar zararlı olmaz heralde.
|
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2013 Saat 06:56
Kadir bey birde burun tıkanıklıgı sorunumuz var.geceleri resmen horluyo gündüzleride hep ağızdan nefes almaktan dudakları kuruyup çatladı artık.illiadin kullanıyorum iki gündür cold mix damlatıyorum yatarken.baska yapabiliceğim bişey varmı?
|
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2013 Saat 18:04
Sicak buhar iyi gelir. Ilaveten, basucuna 2 damla ColdMix damlatin.
|
|