Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geriye idrar kacirma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41267
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 21:23

Konu: geriye idrar kacirma
Mesajı Yazan: heloche
Konu: geriye idrar kacirma
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2013 Saat 18:52
Hocam arkadasimin kizi 3 yasinda.. 3 aydir surekli idrar yolu enf geciriyor..kulturunde ureme var..bu 3 ay icinde 3 defa hastaneye yatti. En son 13 kasimda hast yatti 10 gun meronem tedavisi gordu.enfeksiyon gectikten sonra sontali film cekildi. Ve her iki taraftan geriye kacirma var. Sag taraf 4 derece sol taraf 3 derece..ameliyat demisler..siz ne diyorsunuz hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 01:54
Ellerindeki, butun "Idrar tahlillerine" bir daha baksinlar.
Sadece: NITRIT (+) olanlar, hakiki Idrar Yolu Enfeksiyonu(IYE)nu gosterir.. NITRIT(-) olanlar, temiz idrardir, sakin o "Idrar Kulturlerine" inanmasinlar, 3 yasindaki bir kiz cocugundan, ASLA steril idrar alinamaz...

Siz once bana NITRIT(+) gelen Idrar tahllillerini, tarihleri ile birlikte bir yazin.. Gerisini sonra konusuruz..

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 12:16
hocam size yazmıştım zaten bir ay önce.. http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40462&PID=1021172&title=acil-idrar-yolu-enfeksiyonu#1021172 - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40462&PID=1021172&title=acil-idrar-yolu-enfeksiyonu#1021172

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 19:32
Idrar tahlili 13 kasim =leu: .+++ pozitif
                    Lokosit.: 84.75
                     Nitrit: + pozitif
idrar kulturu bakteri uredi 1 escherichia coli 100 000 cfu

En son yapilan tahlil sonuclari..ve daha oncekilerde ayniymis. Bakteri sonucu 64.74 
bu sonuclardan sonra tekrar yatirdilar 10 gun meronem tedavisi gordu Elazigda. 5. Gün sonra sontali idrar tahlili yapildi.degerler dusmus 8. Gun sontali film cekildi.ve iki taraftan geriye kacak cikti.filmde idrarini tamamen disari atamadigi bi miktarin icinde kaldigi bundan dolayi devamli uremenin tekrarlandigi soylendi.sik sik idarara cikarip idrar yolunun acilmadini saglamak gerekiyormus. Dar oldugu icin idrar atilmiyormus.bu yuzden idrar egzersizi verdi. 10 gun sonra sitatik bobrek sintigrafisi cekilecek.bu sonuc bobrek icin onemlimi..bobrekler zarar goruyormu hocam..yardimlarinizi bekliyoruz. Ameliyat gerekiyormu sonuclara gore..
  Su an kullandigi ilaclar piyeloseptyl aksam 1.5 olcek..uropan sabah  1 aksam yarim olcek. Teskler              

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 20:21
13 Kasim tarihli idrar tahlilinde: NITRIT degeri ne???
Ben degil kacaga, cocukta, IYE oldugundan bile supheliyim..

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 20:28
Hocam usteki yaziya ekleme yaptim tekrar okuyabilirmisiniz lutfen.nitrit pozitif+

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 21:22
Laboratuvar'in bir uc-kagit cevirmedigini kabul edersek, soylenecek soz yok.

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 22:13
Yani tedavi dogrumu dur hocam? Ameliyatsiz sorun cozulmezmi oneriniz varmi...

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2013 Saat 01:38
Isterseniz, birde Ankara'da Hacettepede bir gosterin... Ciddi bir ameliyat cunku.

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2013 Saat 07:54
En son hacettepeye goturmusler hocam..ameliyat orda yapilacak..cok tesekkurler degerli hocam. Siz bitanesinizKizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat