Ates ve sayiklama
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41011
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 19:18
Konu: Ates ve sayiklama
Mesajı Yazan: edefne
Konu: Ates ve sayiklama
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2013 Saat 03:33
Merhaba
Kizim dun hafif ates; burun tikanikligi; arada butun akintisi; gozlerde yasarma vs gibi bir futumdaydi ama keyfi fena degildi. Gece 1:30 gibi hem atesi kulaktan 39,6 ya geldi, uyuyamiyor, sayikliyot nesesi yok
1 olcek calpol verdim saat gece 1:45 te ama atesi hala dusmedi; 39,8 civarinda
Ne yapayim? Baska bir ates dusurucu versem en erken ne zaman verebilirim? Hangi ilaci vereyim?
Yardimci olursaniz cok sevinirim
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2013 Saat 04:20
Kizim su an 4 yasinda onu yazmamisim; bebekliginde paranox120 fitil Hemen iyi gelirdi; kullanabilir
Miyim?
Ayrica evde ibufen diye bir surup var, bu daha guclu bir surup mudur? Kullansak yan etkisi fazlamidir?kizimhala sayikliyor, arada uyuyor ama sonra aglayarak uyaniyor. Atesi 39,9 civarinda
Tavsiyenizi aciliyetle rica ederim
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2013 Saat 08:41
|
Ibufen verebilirsiniz. Keske son 2 gundeki gelen mailleri okumus olsa idiniz.
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2013 Saat 17:47
|
Eski yazılanlardan okudum ve yanlış anlamadıysam iburofen grubunun yan etkileri cok demissiniz. Ben mi yanlış anladım acaba yada ibufen farklı mı?
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2013 Saat 18:31
|
Ayrıca ibufen i kullanırsak calpol ile arasında kaç saat olmalı? 14kg a kaç ml verilmeli?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2013 Saat 20:26
1- Her atesi dusureceksiniz diye bir kaide yok, ates vucudun savunma mekanizmasidir. Ates ile ilgili "MAKALELERI'de" okuyun. Oncelikle; Calpol kullanin. Kulak agrisi oldugunda; Ibuprofen'i tercih edin.
2- ibuprofen ile Calpol arasindaki saat farki onemli degildir. Ikisinin yapisi farklidir.
3- Gunde; 2X1 olcek(5ml) verebilirsiniz.
Sadece mailleri degil, makaleleride okuyun.
|
|