Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KULAKLA İLGİLİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40989
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 04:27

Konu: KULAKLA İLGİLİ
Mesajı Yazan: ÇİTOS
Konu: KULAKLA İLGİLİ
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2013 Saat 13:09
Değerli hocam,4,5 yaşındaki oğlum kulaklarım ağrıyo deyip geziyor.ateş-akıntı yok.2 gün önce gözde akıntı vardı.göz dr.allergodil dml.verdi.2*1 onu kullanıyoruz sadece..büyük oğlumda olsun-küçük oğlumda olsun şükür şimdiye kadar hiç kulakla ilgili problemimiz olmadı....burnunu izotonikle açıyorum zaten...iliadine gerek varmıdır kulak için,öneriniz olurmu....birde sabah karşı kuru öksürük başlıyor.gün içindede kuru kuru öksürüp geziyor.bazen krup tarzı öksürükler olabilir demiştiniz bi üyemize...bizimkide önemsiz öksürük müdür.vicks le ayaktabanlarını ovup-çorap giydirdikten sonra öksürüğü geçiyorLOL..bilgi verirseniz sevinirim.saygılarımla..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2013 Saat 18:51
1- Vicks; Goguse surulur, ayaga degil.
2- Kulak agrisini israrla soyluyorsa, Iliadin'i deneyin. 3 gun, gunde 2X2'ser damla, her iki buruna. Damlatirken, sirt ustu yatiyor olsun.
3- Krup (veya Akut Larenjit'te) geceleri; "Havlar tarzda" oksuruk olur. Bu oksuruk 3 gun surer, fazla olmaz. Gerisi basit nezle gibi seyr eder..

Mesajı Yazan: sevcan
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2013 Saat 22:53
Kadir Hocam, uzun ömürlü ve hep çok sağlıklı olun inşallah. Eminim sizi bilen tüm anneler böyle dua ediyordur. Ben de kulak konusuda size birşey sormak istiyorum. Benim kızımda (4,5 yaş) 5 gündür burun akıntısı, burun hırıltısı, balgam ve öksürük var (geçen ayı da böyle atlatmıştık) gece yatarken öksürük 2 kez kusturdu. Şu ana kadar ateş yok.Dün güçlü sümkürünce burnundan yeşil balgamlar çıktığını keşfetti.Ve dünden beri kendi isteğiyle önce burna şırıngayla su veriyoruz sonra çook güçlü sümkürerek balgamları çıkartıyor. Çıkartıyor ama öyle sümkürüyor ki ben bu şekilde sümkürmenin orta kulak sorunları yaptığını duydum.Eğer kulağa zarar verir derseniz öyle sümkürmesine mani olayım.Ne dersiniz hocam? Bir de tavsiye ettiğiniz burun damlasını şuanda kullanmama gerek yok değil mi?Açıkçası o damlayı 3 gün kullanmaya hangi aşamada başlayacağımı tam olarak bilemedim. Şimdiden teşekkür ederim hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2013 Saat 06:38
Iliadin damlayi; kulak agrisi oldugunda, cocuk; yeri-gogu yiktiginda kullanacaksiniz. Su anda; Serum fiz yeterlidir.
Serbest sumkurme ile bir sey olmuyor. Once burnu tikayip, icerde basinci arttirdiginizda oluyor.. Istedigi kadar guclu sumkursun, burnu kapatip icerde basinc artmadikca kulaga zarar veremezsiniz.
Yesil balgam cikarmasi, Gribin sonuna geldiginizin isaretidir. Yeniden Grip aldiginda; su gibi akinti baslar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat