Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acill hocam,gözü kapandı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40950
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 20:00

Konu: acill hocam,gözü kapandı
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: acill hocam,gözü kapandı
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2013 Saat 19:01
Kadir hocam,

1.ci sınıfa giden kızım 1 aydır gribi atlatamadı,daha da kötüledi.Öksürük ,balgam derken...

Sabah ağlayarak uyandı.Gözü çapaklanmış gibiydi ve net göremiyorum diyordu.Aile hekimi baktı,boğaz kızarık ciddi bir durum yok dedi.Ciğerlerde balgam yok dedi dinleyerek...

Gözünü söyledim,iltihap gibi sarı bir akıntı var diye...Genta diye antibiyotik damla verdi...Damlayı daha yeni damlattık.Ama öncesi saat 16:00 dan sonra iltihap giderek arttı.kaynatılmış ılık suyla bezle siliyorum,hocam 5 dakikada bir iltihap adeta üreme yapıyor:) sağ sol elimizde sürekli bez.Dama da ödem yaptı sanırım göz kapandı kapanacak.

çocuk küçük panik oluyor,bir öneriniz varmı? neden böyle olmuş olabilir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2013 Saat 20:32
Genta goz damlasi; son derecede SACMA bir ilactir. Gozdeki iltihaplardan, cogunlukla; Clamydia grubu bakteriler sorumludur ve bu bakterilerin tumu Gentamycin'e DIRENCLIDIRLER...
Bunun yerine kullanacaginiz; Tobrased goz damlasi, her turlu goz enfeksiyonuna etkilidir. Gunde;4x1 damla, 5 gun kullanin. Kullanim icin (Serum fiz ve masaj icin) eski mailleri okuyun.
Goz damlasi yaparken, cocugun gozunu "caaart" diye ayirmaniza gerek yoktur. Tam tersine, gozlerini kapamasini soyleyin ve kapali gozun pinarina damlatin. Cocuk gozunu actiginda, damla iceri gider.    

Mesajı Yazan: zefla
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2013 Saat 21:03
Benim de oglum 16 aylik gozu capak yapti sildim.kipkirmizi.doktor goz nezlesi dedi .genta veriodu istemedim tobrex dedim onu yazdi hocam yalniz 8 saatte bi 3 damla dedi sizce.? Bide hoca Allah razi olsun gozleri acip.damlatmaya calisiyodum cocuk.zaten acmiyoki kapaliyken damlatabilirsinz dediniz cok iyi oldu saolun.bu nezle neden olur hapsirio ve oksuruyo kac gun kullanacagimida solemedi doktor 5 gun mu .kongest verdi var dedim almadim ama vermicem

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 02:05
Kongest'i sakin vermeyin. Arkadan 'hiriltilari' baslar, birde; Bronsit oldu diye eziyet ederler.
Tobrased: gunde 4x1'er damla olacak.
Grip, nasil; Oztaki borusunu kapatip, 'Orta kulak' iltihabina sebep oluyorsa, gozyasi kanallarini da kapatip, capaklanmaya sebep olabiliyor. Bunlarin tamami hep viral hastaliklar sonucunda olur. AMA, gozdeki hadise 'bakteriel' oldugundan, antibiyotikli goz damlasi gerekir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat