Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz enfeksiyonu ateş durumlarında ne yapmalı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40842
Tarih: 20 Kas 2025 Saat 19:32

Konu: boğaz enfeksiyonu ateş durumlarında ne yapmalı?
Mesajı Yazan: dmt
Konu: boğaz enfeksiyonu ateş durumlarında ne yapmalı?
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2013 Saat 14:57
Merhaba doktor bey siteye yeni üye oldum 26 aylık oğlum var boy 92 cm kilo 13,6 (kıyafetleriyle) gelişimi nasıl sizce?malesef çok yemek sçiyor.
diğer sorum malesef oğlum sık boğaz enfeksiyonu geçirdi en son bu ay 2 kez antibiyotik kullandı önce boğaz sonra orta kulak iltihabı yüzünden.antibiyotik vermek istemiyorum ama bikaç dr a gösteriyoruz hepsi ağız birliği yapmış gibi direk antibiyok diyorlar.eğerki bir daha boğaz enfeksiyonu ateş vs olursa izlemem gereken yol nedir en azından bileyimki ısrarcı olayım.zararın nereinden dönersem kardır en azından bundan sonra çocuğum hastalandığında antibiyotiği gereksiz yere kullanmamış oluruz.bilgilendirirseniz sevinirim
** orta kulak iltihabı sonrasında doktor illiadi günde 4 defa sıkılacak 4 günden afzla kullanmayın dedi yanınada "alores  "şurup verdi.2-3 kutu bitirmemiz gerekiyormuş tedavi amaçlıymış inanın sıkıldım ilaçlardan almadım şurubu sadece illiadini aldım doğru mu yaptım şurubu almamakla.
illiadi kullanımıyla ilgili bilgilendirir misiniz? evimiz çok küçük ve nemli nem ölçer aldım sıcaklık 24,6  nem %78 çıkıyor sık sık havalandırmaya çalışıyoruz ama nem fazla haliylede burnu tıkalı oluyor serum fizyolojik yaptırmıyor zorla yapsakda inanın daha çok inatlaşır bizimle illiadini dün zar zor sıkabildik 1 kez.başka ne yapabilirim dr bey
** daha önceki doktor meningokok aşısını tavsiye etti muayene etmeden vurmuyormuş 245 tl tek doz.aaraştırma içerisine girdim eczanelere vs sordum yoğun bir satış yokmuş başka bir çocuk dru sağlık bakanlığından gelen bir açıklama yok vurmuyorum tavsiye etmiyorum demişti bende beklemedeyim açıkcası gerekli olsaydı illaki bir yoğunluk olur eczanelerdede satılırdı.bu konuda sizin görüşünüz nedir?
**birde yazılarınıza bakıyorum yılda bir defa 1 ampul dvit kullansın demişsiniz.1 yaşına kadar kullandı sağlık ocağı vermişti.şuan bişey kullanmıyoruz.bizde yılda bir defa 1 ampul kullanmalımıyız?yapılan kan sayımları normal çıkmıştı hep.
son olarakda öğrenmek istediğim erkek çocuklarında idrar yolu enfeksiyonu olur mu?(gittiğimiz dr kan sayımı onda bişey çıkmayınca idrar tahlili yaptırıp saatlerce çocuğun çişini yapmasını beklemiştik.idrarrıda görmeden size ateşin sebebini yorumlayamam demişti.idrardada bişey çıkmayınca sabahıda bogazı kızarmış enfeksiyon geçiriyor antibiyotik demişti)
şimdiden çok çok teşekkür ederim kadir bey çok sağolun

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2013 Saat 23:15
1- 85cm boy, ve 12.5kilo olmasi yeterlidir. 2yas,9aylik cesametinde. Kiyafetler, standart olmadiklarindan, olcumlerin; DAIMA cocuk ciplak iken yapilmasi SARTTIR...
2- Orta Kulak iltihaplari DAIMA, Gripal enfeksiyonlarin arkasindan olur. Ayricada; bu yastaki atesli hastaliklarin %90'i viral dir. Size her ateslendiginizde antibiyotik basladiklarinma gore, o doktorlarin, bir halt bildikleri yok.
ATES yaninda: Agizda pis bir koku ve dilinde kalin bir pas varsa, antibiyotik gerekiyor demektir. Butun bunlara ilaveten, birde;"bulanti-kusma" varsa, Streptokok olma ihtimali cok yuksektir. En garantili yontem ise: Bir kan sayimi yaptirip; WBC (Lokosit) degerine bakin; 17'den yuksek gelise Antibiyotik gerekiyor demektir.
3- Iliadin cocuklarda; gunde 2x2ser damla seklinde kullanilir. Yaninda verilen surubu son derecede gereksiz.Gribin, cigerlere inmesine sebep olur.. Zaten Grip arkasindan Bronsit teshis edebilmek icin bu sahtekarliklari yapiyorlar , bu ve benzeri suruplari veriyorlar.. Iliadin sprey, cocuk dik konumda iken kullanildigindan, yatarken kullanilan iliadin damla kadar etkili olamaz.
4- Odanin nemli olmasi daha iyidir. Esas sicak olmasin...
5- Meningokok asisi, bu yastaki cocuklarda calismaz. O sahtekar; sirf bir muayene parasi daha tirtiklayabilemek icin bu yalanlari kiviriyor.Yazarlar bolumunden, "Meningokok asilari" ile ilgili makalemi okuyun.
5- Ilk 1 sene, damla sekilinde Dvit veya MultiTabs kullanilacak, 1 SENEDEN SONRA; Senede 1 defa; 1 ampul Dvit3 icirilecek..
   HER HALDE ARTIK BIR DAHA ANLATMAK ZORUNDA KALMAM,,,,
5- Erkek cocuklarinda IYE olmaz.
   Istisnalari: Kirli sonda sokulmasi, cocugun Sepsis gecirmesi..
Gerisi, SAHTEKARLIKTIR, SOYGUNCULUKTUR...
IYE tesbit edemezlerse,Bogaz da temiz olsa,(yeni moda oldu) ya kulak zari kirmizi deyip, yada "Sinuzit" var deyip, gene o kahrolasica Antibiyotigi dayarlar..
Uyanik olun..     

Mesajı Yazan: dmt
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2013 Saat 09:00

zaman ayırıp sabırla cevapladığınız için çok teşekkür ederim Dr.Bey sağolun

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat