bronşiolitte nebulizatör kullanımı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40789
Tarih: 18 Eki 2025 Saat 12:49
Konu: bronşiolitte nebulizatör kullanımı
Mesajı Yazan: scorpios
Konu: bronşiolitte nebulizatör kullanımı
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2013 Saat 11:54
Hocam merhaba, oğlum geçen ay bronşiolit oldu ve 1 hafta ara ile 2 gün
hastanede yattı.Sonunda bizde nebulizatör aldık.Dünden beri yine öksürük
başladı.Nebulizatöre sadece serum fizyolojik koysak bu şekilde versek
bir sıkıntı olur mu?Ya da kaynatıp soğutulmuş su versek .Sıcak buharda yapıyoruz ama hafif bir hırıltı duydum dün ciğerden onun için tabiri caizse tırstım.Eğer bu
mümkünse sıklığı ne olmalı?Bu arada bizim oğlan 39 aylık ve yeni kreşe
başladı.Teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2013 Saat 17:43
Demek artik, gunumuzde "Bronsiolit" ler yatarak tedavi ediliyor... Bu ilim karsisinda, dogrusu gozlerim yasariyor... O hastanenin yaptigi resmen; SAHTEKARLIKTIR... Tabii, sayilari "IT surusu" gibi artmis olan "Ozel hastanelerin" yataklari baska turlu nasil doldurulacak???
Bronsiolitin; ozel bir tedavisi yoktur, hic bir islem yapilmasa bile; kendiliginden gecer..Sadece rahat atlatmasi icin, "buhar banyosu" yapmasi yeterlidir. 'NEBULIZATOR" DE NE IMIS?? Koyarsiniz bir kaba kaynar suyu, ustune bir carsaf gerersiniz, olur biter...
SAKIN,Oksuruk oldugunda: Aferin, Peditus, Asist (ve benzeri balgam inceltici diye satilen uc-kagit ilaclari), Allerji suruplarini, sonu "-Cold" ile biten ilaclari ASLA kullanmayin. Hiriltilarin en basta gelen sebepleri, bu ilaclardir... Size bu ilaclari verip, kasten cocuklarinizi daha beter, hasta ediyorlar...
|
|