Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çaresiz ve yetersizim(anne sütü)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40622
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 00:32

Konu: Çaresiz ve yetersizim(anne sütü)
Mesajı Yazan: Demsal
Konu: Çaresiz ve yetersizim(anne sütü)
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 14:45
Doktor bey, araştırmalarım sonucu yazılarınıza rastladım ve çok üzüldüm neden daha önce denk gelmedim diye.. 
Doğumumda İlk 3 gün sütüm hiç gelmedi ve bebeğin ateşi çıktı, aç olduğu için diyerekten mama verdiler hastanede. Ardından sütüm geldi ama sol göhsümü çekiyor çekiyor süt ağzına girmiyordu bebeğin.. Benim canımın yanmadıda cabası. Süt düğümlenmesi diyerekten devlet hastanesindeki süt sağma  makineleriyle sağdırdım sütümü. Ve o günden sonra hiç bir zaman süt dolmadı göhsüm.:(
Kızım 2.780 gr doğdu. İlk iki ay hiç kilo almayınca doktor mama takviyesi yaptırdı.. Hem emzirip hem mama veriyordum.. Mamayı her hazırlayışımda ağlıyordum yetersizlik hissi, kızımı zehirlediğimi düşünüyordum hep.. Hep çok ağlayan bi bebekti mamayı alınca susuyor ve uyuyordu..
 Şu an 4 ay 21 günlük. Günde 350-400 ml mama veriyorum ve hala emziriyorum.. 
Yanlış bi beslenme metodumu uyguluyorum.. 
8 kg 63 cm şu an itibariyle daha ek gıdalara geçmedik.. Şu saatten sonra ne yapmalıyım yoksa çok mu geç kaldım :((( 
Ne önerirsiniz kızıma sürekli mama yükleyen bi anne olmak istemiyorum.. Bu yüzden tavsiyeleriniz benim için çok önemli .. Ek gıdaya başlayayımmı?? Mamayı keseyimmi?? 
Mama vermediğim günler çok ağlayıp uyumuyor.. Ne yapmalıyım doktor bey...
Kızımın beslenmesi yüzünden hiç mutlu bir anne olamadım:((

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 20:08
1- Dogumdan sonra gordugunuz ates; "Susuzluk atesidir". Su icirseniz atesi hemen duserdi.
2- 5 aylik bebegin; 8 kilo olmasi, asiri beslendigini gosterir. 8 kilo, 8 aylik bebek kilosudur. Hem,3.5 kilo doganlara yetismis, hemde onlari 1 kilo gecmis durumda.
3- Mamalarin hicbirine ihtiyaciniz yok, hemen "Kutu sutlerine" gecin. Eski yazilari okuyun.Once normal sutu alabiliyormu, ona bir bakalim.Ek gidalarin hic acelesi yok.
4- Oncelikle emzirin, yer kalirsa, sut verin.   

Mesajı Yazan: Demsal
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 20:16
Çok tşk ederim, yanlış yönlendirmelerle doğru besleyemedim bebeğimi..Kutu sütlerinden kastınız pastörize sütlermi.. Günde 350 ml mamaylamı bu kadar kilo aldı yoksa sütüm mü aldırdı acaba.. Bu kadar kilolu olmasını olumsuzluk olarakmı değerlendirmeliyim?? Annelik neden bu kadar evhamlılık yapıyor :(

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 23:24
UHT veya Pastorize, hic farketmez, hangisini daha rahat temin edebiliyorsaniz, onu kullanin. Kilosu boyle devam ederse, can sikici olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat