Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sık bogaz enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40522
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:43

Konu: Sık bogaz enfeksiyonu
Mesajı Yazan: serem5
Konu: Sık bogaz enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2013 Saat 22:11
Merhaba Kadir Bey, oglum 21 aylık ve 13.800 gr. 24 agustosta oglum  bir bogaz enfeksiyonu gecirdi 10 gunluk antibiyotik kullanımı ile atlattık. Fakat daha 1 ay bile gecmeden 20 eylulde bronşiolit oldu oksijen sayısı cok düşmüştü, hastanede acil olarak hava verildi ve yine önlem amaçlı bir antibiyotik kullandık. Yine 1 ay geçmeden dun yani 10 ekimde oglumun 40 dereceye varan ateşi oldu, bugünde yine çok yüksek seyretti. Halsiz, karın ağrısı var karnını tutup acıyor diyor ve ishalide var...bugün doktora gittik yine bogaz enfeksiyonu olmuş! Yinee bir antibiyotik yazıldı :( kullanmaya başladık
Hocam 1,5 ayda 3 kez antibiyotik tedavisi ve 2 kezbogaz enfeksiyonu normal midir?pfapa sendromu olabilir mi? Doktorumuz oglumun bademciklerinin cok buyuk oldugunu söyledi ige degeri de cok yuksek çıkmıştı. Alerjik bunyeli oldugu için bu kadar sık hastalandığını söyledi.. 3 haftada bir bağışıklıgı korumak i in bir iğne yspmayı önerdi
Ne yapmalıyız hocam cok caresizim oglumun tam olarak teşhis ve tedavisi için neler onerirsiniz? Neden bu kadar sık hasta oluyor?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2013 Saat 00:11
Bazi noktalar pek uyusmuyor...
Elinizde bu hastaliklarda yapilmis; Kan sayimlari varmi?? Varsa, bana tarihleri ile birlikte yazin.
Ateslendiginde, agizinda pis bir koku ve dilinde kalin bir pas varmiydi?
Allerjik bunyelilerde, antibiyotik gerektiren hastaliklar cok olur diye bir sey soyledi ise, o doktor, sahtekarin teki demektir..
Sakin, igne filan yaptirmaya kalkmayin.
Eski mailleri mutlaka okuyun.

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2013 Saat 13:53
Cok cok tesekkur ederim hocam.. Oglum atesli oldugunda hic kan tahlili yaptirmadik biz, her hasta oldugunda 2 farkli doktora da gorunduk, 2side bogazlari beyazlasmis antibiyotiksiz gecmez dedi, gercekten de ates basladiginda bogazlari bembeyaz oluyor dilinde beyazlik ve asetonu andiran bir agiz kokusu oluyor agzinda.
Hocam hasta olmadan once alerji testi yapildi ige baya yuksek cikmisti alerjik bunyeli oldugu soylendi, alerjik oldugu icinde sık bogaz enfeksiyonu oldugu soylendi fakat her bogaz enf. Antibiyotik kullanmak dogru mu?
Dun ogluma 1 defa verdim bu sabah iyilesmisti antibiyotik bu kadar cabuk etki etmez degil mi? İyilesesi vardi galiba antibiyotigi kesmeli miyim hocam?
İgne yaptirmayim ozaman ama grip asisini onerir misiniz? O onlermi biraz olsun hastalanmasini

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2013 Saat 19:31
1-Aseton gibi koku; GRIPAL ENFEKSIYONLARDA olur, Antibiyotik gerekenlerde degil...bir daha ateslendiginde; bir "Kan Sayimi" yaptirin ve WBC degerine bakalim, dusuk cikarsa, antibiyotik gerekmiyor demektir.
2- Allerji ile ilgili hicbir lafa inanmayin... Artik gunumuzde bu sahtekarlar her bir hastaliga; "Allerji" diyorlar..
3- Dogru, hicbir antibiyotik bu kadar cabuk etki etmez.

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2013 Saat 22:07
Hocam gercekten çok tesekkur ederim cevabınız için.  Oğlumun atesi yok keyfi yerinde ve sadece 1 kere verdiğim antibiyotikten sonra duzeldi.. Bugun de 2 defa  verdim ama ben devam etmek istemiyorum, oglum zaten iyileşicekti belki de.. Kesebilir miyim sizce artık? İçim acıyor her antibiyotik verişimde...
Oglum gibi sık hasta olanlara grip aşısını oneriyorlar, sizce yaptıralım mı hocam?

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2013 Saat 00:36
Zaten, soyledigim gibi; basindan beri antibiyotiklik bir durumu yoktu..Grip asisi faydali olur.
Bir daha ateslendiginda; bir kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakin. Bu konu cok anlatildi, eski mailleri de okuyun..

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2013 Saat 12:35
Tesekkur ederim Kadir Bey, cok sagolun. Antibiyotigi kesicem, yalniz oglumun su gibi kakasi var, gunde 5-6 kez yapiyor.ve boyun bolgesi cok kizarik, kasiniyor... Klomaks 200 mg antibiyotik kullanmistik, yan etkisi olabilir mi? Sadece 3 kez icirdim 1 olcek

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2013 Saat 19:29
O ishal'e, gereksiz yere verilen Antibiyotik sebep oldu... Zaten, gunumuzde, hastanede yatmakta olan hastalarin %90'i, doktorlarin verdikleri ilaclarla daha kotu olan hastalardir...
Banyo yaptirin, boyun bolgesi iyilesir.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2013 Saat 14:54
Kadir Bey oglum çok istahsız, hiçbirsey yemiyor, halsiz, sadece emmek istiyor... İshali antibiyotiği kesince azaldı ama hala var ve pis kokulu. 
Şu aşamada yapmam gereken birsey var mı? Neler yapabilirim?

Tekrar tesekkur ederim

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2013 Saat 23:04
Antibiyotiklerin barsaklarda bulunan; yararli bakterileri yokettigi/bozdugu icin bunlar oluyor. Her ogunde, biraz yogurt yedirin.. Zamanla duzelir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat