Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

alerji ilaçları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40513
Tarih: 30 Ara 2025 Saat 19:34

Konu: alerji ilaçları
Mesajı Yazan: nursema
Konu: alerji ilaçları
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2013 Saat 12:22
hocam ..bu alerji ilaçları böyle her önüne gelene veriliyor mu?burun akıntısı olmasın,üst solunum yolları rahat olsun diye yazıyorum..dedi.ben sürekli eski mailleri  okuyorum.biliyorum..ama eşime bi turlu anlatamadım.
-alerji ilaçlarının gereksiz kullanımında olabilecek zararlar hakkında birşeyler söyleyebilir misiniz?
-durum hangi boyutta olursa kullanmalıyız?
(bizim kışları sık hastalanma ve geniz eti problemimiz var.bunlar normal görsemde,çocuk tıkandığı zaman kimseye laf anlatamıyorum)
20.05.2013 tarihli yine bir enfeksiyon esnasında istenilen tahil...
IgE     319       referans  <52  imiş .bunun sonucunda alerjik bir bunyesi var denmişti.ve bir çiğneme tab.  verildi.
dün gittiğiğz doktor da nezle başlıyor üst solunum yollarınıı rahatlatır diye xyzal yazdı..böyle bişey olabilir mi.oyuncak mı bu..
lütfen yardım edinCry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2013 Saat 19:17
Maalesef, veriliyor. Ben artik, piyasadaki allerji ilaclarinin kac cesitinin oldugunun hesabini kacirdim... Hepside ayni isi gordugu halde, degisik bir suru Allerji ilaci piyasada mevcut.. Tabii, yabanci firmalar gordu bizim doktorlarin hangi zihniyette insanlar olduklarini, firsat bu firsattir diye, butun ALLERJI ILACLARINI KAKALIYORLAR.
Xyzal: Levocetirizine.. jenerik formu henuz olmadigi icin, satilan en pahali Allerji ilaci.. Yerseniz.
Cocuk, tikanip da, nefessiz kalacak degil, cok sikisirsa, agizdan nefes alir.
IgE nin referans degerleri yanlis, o laboratuvarin hicbir tahliline guvenmeyin..
IgE : Erkeklerde: 0 - 230I.U./mL
      Kadinlarda: 0 - 170I.U./mL    dir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat