Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antibiyotik kullanımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40468
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 16:39

Konu: antibiyotik kullanımı
Mesajı Yazan: sima
Konu: antibiyotik kullanımı
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2013 Saat 11:37
İyi günler Kadir bey.33 aylık oğlum var çok sık boğaz enfeksiyonu geçiriyor ateşi yükseliyor çocuk doktoruna götürüyorum boğazına bakıyor antibiyotik veriyor iyileşmesi için mecburen kullanıyoruz iyileşiyor.20 gün veya bir ay sonra tekrar aynı sorun tekrar antibiyotik neden bu kadar sık boğaz enfeksiyonu oluyor  bu kadar çok antibiyotik kullanımı böbreklere ve karaciğere çok zarar veriyormuş diye duydum çok endişeleniyorum çocuğum için.eğer antibiyotik zarar veriyorsa böbrek ve karaciğer tahlillerin de nelere baktırmam lazım.cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim saygılar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sima
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2013 Saat 14:15
Kadir bey bir sorum daha olacaktı oğlum sık sık boğaz enfeksiyonu oluyor boğaz kültürü yaptır diyenler oldu daha önce hiç yaptırmadım sizce yaptırmalı mıyım?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2013 Saat 22:18
Asiri dozda vermediginiz surece, ne kadar sık verirseniz verin, Karaciger veya bobreklere zarar veremezsiniz..BIR DAHA, hasta oldugunda, "Bogaz kulturu" yaptiracaginiza, bir "Kan Sayimi" yaptirin. Oradaki;lokosit degeri(WBC) yuksek cikarsa, o zaman bir antibiyotik verirsiniz. Veya konusuruz..Baska bir tahlil filan gerekmez. Siz, Turkiye de boyle: " -diyenlere "   bakarsaniz, cok kazik yersiniz..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat