Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kriptik tonsilit ve alerji

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40246
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 16:15

Konu: kriptik tonsilit ve alerji
Mesajı Yazan: nail
Konu: kriptik tonsilit ve alerji
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2013 Saat 00:32

iyi çalışmalar hocam. 3,5 yaşındaki oğlum doğduğundan beri sürekli kriptik tonsillit geçiriyor. özellikle son 11 ay içerisinde 12 kez tonsilit geçirdi.25 günde veya en fazla 45 günde bir bu hastalığa yakalanıyor.hastalık sürecinde yutkunmada güçlük,iştahsızlık, karın ağrısı, ağız kokusu, bademciklerde beyaz renkte noktacıklar, burun tıkanıklığı,yüksek ateş oluyor.ateş üç gün boyunca 39-40 dereceye çıkıyor ağrı kesicilerle ve soğutmayla düşüremeyince hastaneye götürüp ateş düşürücü iğne yaptırıyoruz ateşi ancak bu şekilde düşürebiliyoruz. (bu arada çocuğum kreşe gitmiyor, çok fazla kalabalık ortamlarda da bulunmuyor). son 11 ay içinde iki defa deposilin, iki ayrı zamanda olmak üzere toplam 14 penisilin ayrıca sekiz veya dokuz kez antibiyotik kullandık. En son 3 eylülde hastalandı kan tahlilinde enfeksiyon çıktı, boğaz kültürü yaptırdık kültürde üreme olmadı fakat doktor kültürden önce augmentin es 600 vermişti onu kullandık, bir haftada toparlandı çocuk.Haziran başında Çocuğumu araştırma hastanesine götürdüm.yapılan muayene ve tahlillerden sonra alerji değerleri yüksek çıkınca bizi çocuk alerji uzmanına sevkettiler.alerji uzmanı da o sıra kullandığımız iburamin cold adlı ilacı kullanmamızı bırakıp bir hafta sonra alerji testi için gelmemizi söyledi .bir hafta sonra gittik sırtına deri testi  yaptık. Test odasında 20 dakikayı tamamladıktan sonra testi yapan hemşire çocukta alerji oluşmadığını söyleyerek bizi doktorun yanına gönderdi.  Doktor çocuğumu kontrol ederek sırtında kızarıklık ve kabarma oluştuğunu  çocukta ev tozu akarına ve çimen polenine karşı alerji olduğunu bu yüzden de sürekli tonsilit geçirdiğini söyleyerek Zespira 4 mg çiğneme tableti yazdı.bizde test sonucuna güvenmediğimiz için ilacı kullanmadık. Eylül ayı başında farklı bir alerji uzmanında deri testini tekrarladık yapılan testte alerji oluşmadığı halde doktor testte alerji çıkmaması alerji olmadığı anlamına gelmez diyerek çocuğa alerji teşhisi koydu zespira ve lordes yazdı ve bu ilaçları 6 ay boyunca kullanmamızı söyledi,bizde ilaçları iki haftadır kullanıyoruz ama çocuğumda alerji olduğuna inanmıyorum çünkü ; çocuğum tonsilit geçirdiği zaman burun akıntısı, hapşırma, burun kaşıntısı olmadığı halde nasıl alerjisi olabilir anlamış değilim.4 gün önce çocuğumu doçent  k.b.b uzmanına  gösterdim oda bademciklerin büyük olmadığını dolaysıyla bademcikleri alamaya gerek olmadığını ayrıca alerjinin tonsilit yapamayacağını söyledi.şuan kafamız çok karışık.hocam sizce çocuğumun sürekli tonsilit geçirmesi neden olabilir, alrjiyle bir ilgsi varmı, biz alerji ilaçlarını boşuna mı kullanıyoruz? Bu konuda değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2013 Saat 00:58
1- Uydurmasinlar, bu yasta "Kriptik Tonsillit" olmaz. Kriptik tonsillitte, "noktaciklar" olmaz. Sizin o gordukleriniz (noktaciklar); "Fibrin tikaclaridir.. Kriptik Tonsillitte; damar seklinde, buyuk beyaz alanlar olur.
2- O igneleri, Penisilinlerin tumunu bosuna oldu. Bu yasta, Streptokoklar gorulmez.
3- Augmentin-S; ancak;20 kilonun ustundeki cocuklara verilebilir.
4- Sakin bu yastaki bir cocuga Allerji testleri uygulayan; "madrabazlara" inanmayin... Test negatif ciksa bile Allerjik deyip, sizi abone etmek isterler.
5- Evet, allerji ilaclarini bosuna kullaniyorsunuz.. (artik uyanin da baliga cikalim)....
5- Hayret, ilk defa dogru konusan bir KBB doktoru goruyorum....
Siz once bir; eski mailleri, Alt forum yazilarini ve bu konu ile ilgili makalelerimi (yazarlar bolumunden) okuyun, gerisini konusalim...

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2013 Saat 14:57

Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam. Maalesef bazı doktorlar tamamen işi paraya dökmüşler ama birçoğu da bilgisizlikten yanlış teşhis ve tedavi uygulayıp insanları oyalayıp sağlıklarıyla oynuyorlar.

Sizallerjik bir durum değidir, bu yaşlarda da Streptokoklar görülmez diyorsunuz öyleyse çocuğumda görülen yutkunmada güçlük,iştahsızlık, karın ağrısı, ağız kokusu, bademciklerde beyaz renkte noktacıklar, burun tıkanıklığı,yüksek ateşin (ateşi çıktığı zaman elleri ve ayakları buz gibi oluyor) sebebi ne olabilir.Eğer ki beta değil de virüs ise tonsilite sebep olan bunun tedavisi için nasıl bir yol izlenmesi gerekir. Ayrıca sıkssık tonsilit geçirmesi neden olabilir? Ben de bademciklerle ilgili baya rahatsızlık yaşadım ve 14 yıl önce ameliyatla bademciklerimi aldırmak zorunda kaldım. Eşim de evlenene kadar bademciklerden çok çekti ama evlendikten sonra sıkıntıları bitti. Merak ettiğimiz diğer nokta acaba tonsilit geçirmesinde bizim bir etkimiz var mı? Ebeveyn olarak kendimize kültür testi ve Strep-A testi yaptırmamıza gerek var mı? 

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2013 Saat 19:12
Bazi virusler, bilhassa; Coxsackie virusleri ve Enfeksiyoz Mononukleoz virusu, bademcikler uzerinde asiri iri beyaz tabakalar yaparlar. Bunlarin tedavileri yoktur, kendiliginden gecerler.
Bu sebeple, antibiyotik verilmesi dusunuldugunde, mutlaka WBC bakilmasi iyi olur...
Bademcik ameliyatlari; bir tek "Kriptik ABSE" durumlarinda gerekir.
Durup-dururken test yaptirmaniza gerek yoktur..

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2013 Saat 20:50
verdiğiniz bilgilerden sonra doktorlara karşı bakış açım artık çok değişti, doktora gittiğimde daha sorgulayıcı olacağım ki kendilerine çeki düzen versinler. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam son olarak "Kriptik APSE" hakkında bilgi verebilirmisiniz.

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2013 Saat 21:32
Eriskinlerde olabilen bir durumdur. Bademcik dokusu icinde; abse olusmustur. Bademcige bastirildiginda, fiskirarak disari akar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat