Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyku sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40207
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 20:10

Konu: uyku sorunu
Mesajı Yazan: selen i.
Konu: uyku sorunu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2013 Saat 15:31
 merhaba hocam kızım 1 hafta sonra 8. ayını dolduracak.  gece saat başı uyanıyor ve meme emip uyuyor. hatta bazen memeden sonra uyanıyır ve sallanarak uyuyor. saat başı uyanmak artık işkence gibi olmaya başladı. gündüzleri 2 kez uyumaya başladı. o isteyince uyutuyorum bazen 45 dk bazen 2 saat oluyor bir uykusu. bazen gündüzde 1 saat sonra kalkıp meme emip uyuyor. ne önerirsiniz? gerçekten önerinize ve yardımınıza ihtiyacım var. kızım anne sütü ve ek gıda alıyor. 7. ayında 8100 gr ve 70 cm boyunda. ek gıdayı çok çeşitli ve iştahlı almıyor. birde ayaklarına basmıyor acaba bu problemmi. çok teşekkür ederim.. saygılar.... 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2013 Saat 19:55
1-Zaten kilosu fazla.. 7 ayi bittiginde; 7.7kg olmali idi. Ek gidalari zorlamayin, hatta saf anne sutu ile doyuyorsa, baska hicbir sey de vermeyin... Bu sekilde saf anne sutunu 2 sene veren 6 anneyi biliyorum..
2- Basmamasi; asiri kilolu oldugundan. Normal...

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2013 Saat 20:11
teşekkür ederim hocam .. gece saat başı uyanıyor ve meme emerek uyuyor . hatta bazen meme emdikten sonra uykusu açılıyor ve tekrar sallanmak istiyor. bu benim için tahhammül edilmez olmaya başladı. gündüzde uykusunu 2 ye düşürdü. bir uykusu 45 dk-1 saat 2. uykusu 1.5- 2 saat arasında uyku uyuyor. bir öneriniz olurmu hocam? ne yapacağımı gerçekten bilemiyorum..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2013 Saat 19:23
Maalesef; boyle bir devreyi gecirmek zorundasiniz... Anne memesi vermeyenlerde uyaniyorlar, hic merak etmeyin... Onlarda, su icirip, ayni merasimleri uyguluyorlar. Aciktigindan degil, susadigi icin uyaniyor. Midesi genisleyip, butun gece idare edebilecek kadar suyu icebildiginde, daha az uyanacak.

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2013 Saat 22:44
teşekkür ederim hocam.. saygılar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat