Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40206
Tarih: 03 Kas 2025 Saat 18:16

Konu: ateş
Mesajı Yazan: esra-göktuğ
Konu: ateş
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2013 Saat 15:12
iyi günler kadir bey;
oğlum 22 aylık 12.300 gr. kilosu 2 gündür ateşimiz var 39.2 oldu calpol verdim doktora gittik muayene etti kulağına baktı sırtını dinledi boğazına baktı ve boğazları kızarmış dedi dilde pas lekesi yok ama nefesi kokuyo 3 gün ateşi sürebilir dedi calpol parol ( 4 saate bir değiştirilerek)ve augmentin( 12 saat arayla) verdi antibiyotiğe gerek varmı gerçekten ateş düşürücüyü verdikten sonra 38 falan düşüyo sonra terleyip soğuyo vücudu.serumfizyolojikle burun yollarını açık tut dedi onu zaten sizin eski mesajları okuduğumdan serumfizyolojiği ve coldmix i sık sık yapıyorum bal ve limonuda yapıcam sizin yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim şimdiden saygılarımla..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2013 Saat 19:51
1- Zaten hicbir sey bulamazlarsa; "bogazi kizarmis" derler....
2- Sakin Antibiyotik vermeyin.
3- Siz bu sahsin; DOKTOR oldugundan eminmisiniz??? Calpol ve Parol AYNI ILAC OLUP, sadece isimleri farklidir. Her ikisi de; Parasetamol olup ( kutulari ustunu okuyun; her ikiside; 120mg Parasetamol yazar), bu sekilde 4 saatte bir verildiklerinde, Karacigerde zehirlenme(harabiyet) yaparlar..Yaziklar olsun, bunlari doktor diye ortaliga salan DEVLETE....

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2013 Saat 11:34
ÇOK ŞAŞKINIM ACABA ATEŞ NEDEN OLDU OZAMAN BASİT Bİ GRİP Mİ SADECE SERUM FİZYOLOJİK COLMİX VE BAL LİMON YAPSAK GEÇERMİ ATEŞ İÇİN NE ÖNERİRSİNİZ

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2013 Saat 20:00
Evet, aynen; Basit bir Grip... Ama Turkiye de Grip diye bir hastaligi bilmezler. Butun Griplere; Bronsit, Astim,Bronsiolit veya "usutmus' tanilari konulur...
Gribin tedavisi yoktur, benim anlattiklarim; sadece bu sureyi rahat gecirmenizi saglar.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2013 Saat 09:45
bugün 3. gün ateş devam ediyo hocam gittiğimiz doktor ateş 3 günden fazla sürerse tekrar getirin demişti sadece su içip emiyo birşeyler yediği zaman kusuyo ishal başladı

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2013 Saat 19:19
O doktorun, bir sey bildigi yok... Grip zaten en az 4-5 gun ates yapar. Akli sira kendine is cikaracak...
Dikkat: Grip+ Ishal= Domuz Gribi'dir. Allahtan bu grip cinsi, couklarda ve bebeklerde hafif seyreder. Etrafa bulastirmamasina dikkat edin.

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2013 Saat 10:37
ateş hala devam ediyo geceleri doktor bey gündüzde ılık duşla hafifliyor. bugün 5. güne girdik.iştah yok bende zorlamıyorum ishalin devamı gelmedi bal limon serumfizyoliğe coldmix e devam halen devam ederse ateşi ne yapmalıyım altında yatan başka sebep olabilir mi

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2013 Saat 19:34
Merak etmeyin, baska bie sey(!) olsa, baska bir suru bulgular(!) da olurdu....

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2013 Saat 15:44
doktor bey cumartesi biz 40.2 ateşlendik ve boğazının sağ kısmında bir badem büyüklüğünde sertlik tahlil yaptırdık sonuçları şöyle;
wbc     18,3
neut     57,5
neut     10,5
lym        25,6
lym         4,7
mono       16,30
mono        2,98
eos           0,14
eos          0,03
baso        0,44
baso        0,08
rbc            5,0
hgb            10,9
hct           32,1
mcv         64,5
mch           21,8
mchc          33,9
rdw            19,5
plt           258
mpv            7,67
pct           0,20
pdw           18,20

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2013 Saat 15:47
doktor sonuçları kötü buldu enfeksiyon var dedi 3 tane antibiyotik iğne günde 1 defa ismini işte olduğum için yanımda değil hatırlayamadım ama 800 ml. yaptırılıcak ilk dozu hastanede yaptılar. duocid şurub 12 saatte 1 birde ateş düşürücü dolvene devam boğazındaki iltihap lenf bezine sıçramış dedi hatta ilk muAYENE EDERKEN BAŞTA FABA ' dan şüphelendi.boğazındaki sertlik artarsa kızarırsa büyürse hemn getirin ozaman yatış veririrm dedi
durum nedir kadir bey siz yorumlarmısınız

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2013 Saat 20:50
Amma da abartmislar... Basit bir "Bogaz iltihabi" ..Tabii, Griplere Bogaz iltihabi muamelesi yaptiklarindan, bunlara da sanki "Sepsis" mis muamelesi yapiyorlar.. SAKIN igneleri yaptirmayin, agizdan alinan basit bir Antibiyotik (DUOCID olabilir) vermeniz yeterlidir. Cok gerekmedikce, atesini dusurmeyin.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2013 Saat 09:31
ateşimiz çıkmıyo artık doktor bey nasıl korktuk anlatamam siz rahatlatıyorsunuz teşekkür ederiz ateş dürücü vermiyoruz artık duocid veriyoruz çok huysuz ve iştahsızız boğazındaki şişlik duruyor hala 

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2013 Saat 22:39
Duocid surubu bitirin, ates dustu diye kesmeyin. Sisligin duzelmesi; 1-2 ayi alir. Ani buyume olmadigi surece isler yolunda demektir.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2013 Saat 10:04
çok teşekkür ederiz hocam aynen uyguluyoruz şişlik indi gibi belli belirsiz oldu ilginize teşekkür ederim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat