Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40166
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 21:11


Konu: Kusma
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2013 Saat 12:13
Sayın Hocam kızım 22 aylık dün gece aniden kustu ve gece boyunca da tam 4 kez bu olay yaşandı. Sabah uyandığında hafif bir kahvaltı yedirdim tam kahvaltısını bitirdi yeniden kustu. Şimdi uyuyor kalkınca hafif bir çorba içireceğim. İshal durumumuz yok beklemedeyim acaba yediklerinden mikropmu kaptı diye ishali bekliyorum ama yok. Sadece kusması için yapılacak nedir ve neden olduğunu sorguluyorum. Aklımda tek şüphe var birgece öncesi kıymalı şehriye çorbası yaptım ve borcam kaseye koyup soğuması için balkona koymuştum gece babamız uyanıp çorbayı balkondan alıp buzdolabına koymamış sabaha karşı aldık dün öğlende kızıma bu çorbayı içirdim gece dışarısı soğuk ve çorbanın tadında bir bozulma yoktu tek şüphelendiğim olay bu bana yardımcı olursanız çok sevinirim neler yapmam gerek saygılarımla.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2013 Saat 19:24
Sayın Hocam şimdi aktif olduğunuzu görünce son durumdan bahsetmek istedim. Ateşimiz yok zaten hiç olmamıştı. Uykudan uyanınca yediği çorba sonrası hemen kustu. Bu saate kadar da kusma olayımız olmadı. Gün içinde kraker kek patates ve az yoğurt yedirdim. İstediği kadar da su içti. Genel durumumuz iyi keyfi yerinde. Kusmasında sadece yediklerini çıkardı sarı ve yeşil tarzda kokulu hiç olmadı . Hala ne sebep olduğunu düşünüyorum. İshal değil zaten bugün hiç gaita yapmadı.Son durum bu hocam.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2013 Saat 20:35
KESINLIKLE; o aksamdan kalan corba sebep oldu.. Eger; kusma cok etkili oldu ise, ishal gelmeyebilir. Hatta kusma sonucu sindirim sistemi bos oldugundan, 2-3 gun hic kaka yapmayabilir. Bu durumda ates cikabilir, cok sart olmadikca atesini dusurmeyin.


Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2013 Saat 08:43
hocam size mesaj yazdıktan sonra son durum ile ilgili kızım yarım saat geçmedi kustu. Ama gece sabaha kadar hiç kusma olayımız olmadı. Ben şimdi işe geldim sabah iyiydi annem aradı ve su gibi ishal başladı dedi. sizinde yorumladığınız gibi yediği çorbadan mikrop kaptı. Bu durumda ishali kesmiyecez ancak kusma ile birlikte olursa sıvı kaybının yaşanmamasına dikkat edeceğim. Kaka tahliline gerek varmı hocam ? Sizden öğrendiklerimle bunu yapacağım. Saygılarımla.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2013 Saat 19:41
Tahlile gerek yok, zira ne cikarsa ciksin, "imam" bildigini okuyacak. Yani ilac vermeyecegim...


Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2013 Saat 09:08
Teşekkürler Sayın hocam. Size yazdığım tüm mesajları kaydediyorum. Kızım geçen sene o zaman 10 aylıkmış aynı gün aynı tarihte yine kusma ishal olayımız olmuş. O zaman size danışmıştım sizden öğrendiklerimle bu sefer ki kusma ishal vakamızda doktora bile götürmedim. Çünkü o zaman hem gece acile gittik hemde gündüz kendi doktorumuza gitmiştik. İlaç verende oldu vermeyende ama size danışarak bu olayı halletmiştik. Ve şimdide öyle oldu. Salı günü sabah kızım resmen sapsarı kustu 2 kere peş peşe. 2 saat sadece ara ara su verdim ve 2 saat sonrasında su gibi ishal oldu ishal başlayınca kusma hemen durdu. Çok şükür dün itibariyle sadece hafif cıvık ishalimiz oldu kusmamız yok ne bir ilaç nede başka bir tedavi şekli uygulamadım. Öğrendiklerimle size danışarak tedavi ettim kızımı. Çok ama çok teşekkürler. Öğrendim ki kusma ve ishali kesmiyeceğiz. Kusarak midedeki enfeksiyonu atamayınca bağırsaklara geçen mikroplar ishalle çıkıyor. ateş olmadığı içinde korkmadım. saygılarımla iyi ki varsınız.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2013 Saat 19:55
Aynen... Birde doktorlar ogrenebilseler!!!



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat