Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KURDEŞEN

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39758
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 08:33

Konu: KURDEŞEN
Mesajı Yazan: PYRZ
Konu: KURDEŞEN
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2013 Saat 13:17
Hocam merhaba,

Oğlum 3,5 yaşında. iki gün önce akşam üstünü soyduğumda koltuk altlarında, bacak arkalarında ve kasık bölgelerinde öbek öbek kızarıklık  ve kabartı gördüm( çapı fındık ve ceviz büyüklüğünde ). oğlum kaşınmadığını söyledi. hemen ılık duş aldırdım gece geçmişti ve sabahda yoktu.  dün akşam oğlumu annemden almaya gittiğimde vücudunu kontrol ettim hiçbirşey yoktu eve geldik saat 22:00 ye doğru göbek ve kasık bölgesinde ve popo arasında yine o kızarıklıklar meydana geldi. yine duşa soktum sabaha çok az vardı. bugün doktora götürdüm kurdeşen teşhisi koydu. 2 gün kullanmak için andozol, sabah akşam kullanmak için ise tavegyl şurup verdi.  sizce teşhis ve tedavi uygun mudur?

Sağlıkla kalın...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2013 Saat 18:49
Türkçe tıbbi terimlere ASLA güvenmeyin... Kurdeşen ne demek???  Nerede ise, bütün döküntülere "kurdeşen" demk adettendir.
Andazol, barsak kurtlarına verilir. Bazen, bu kurtlar barsakta ölür ve emilirler. Emilen bu solucan cesetleri, allerjik döküntüye sebep olabilirler... Acaba bunumu düşündüler? Eğer böyle bir durum varsa, verilen tedavi doğrudur.
Tarif ettiğiniz döküntüler ise, daha ziyade "isiliğe" benziyorlar. Biraz takip edip bekleyelim derim.

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2013 Saat 10:44
Hocam tekrar merhaba, 
dediğiniz gibi bağırsakda kurt olabilir diye ilaveten doktoromuz andozol verdi, 2 gün kulladık bıraktık.
Diğer vücuttaki kurdeşen teşhisi konulan kabartılar ise isilik bence değil, yer yer kabartı şeklinde büyüklükleri 1-4 cm arasında değişiyor bazen bu kabartılar birleşip daha büyük çapta kabarıklık oluşturuyor, ilacı vermeye başlayınca artık sadece göbek, bacak arkası ve popo bölümünde daha az çapta yer alıyor. kabartılar çıkınca bazen 2 dk içinde kayboluyor bazende 1-2 saat içinde. 

-yakında kardeşi olacak acaba stres, kıskançlık vs den dolayı olabilir mi, çünkü istemiyor kardeşini
-bu kabartıların tamamen yok olması  ne kadar sürer, tavegly şurup sabah akşam vermeye devam edeyim mi?

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2013 Saat 11:48
1- Döküntülerin kardeş ile bir ilgisi yok.  Psikolojikolan döküntülere "Nörodermit" denir ve daha ziyade boyun ve omuz  çevresinde, tek bir parça halinde, oval, kırmızı, ve 3x5cm boyutlarında olurlar.
2- Eğer solucanlardan oldu ise, Libalax lavman ile barsakları boşaltın, döküntü anında kaybolur. AYRICA DA, kaybolmaza, sebep, solucan değilmiş demektir. O zaman, yediği-içtiği bir gıda Allerji yapmış demektir, günde 1 ölçek Zyrtec başlayın.

Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2013 Saat 09:29
Hocam merhaba,

Libalax lavman yapmadım direk Zyrtec 5 gün kullandım, kabartılar son 2 gün
kabartılar hiç çıkmayınca zyrtec i kullanmayı bıraktım. dün akşam sırtında tekrar 3 adet büyükçe çıktı ve 15 dk sonra kayboldu.
- zyrtec kullanmaya devam edeyim mi, ne kadar süre ile kullanayım?
- bu kabartılar vücudunda enfeksiyon belirtisi olabilir mi, tahlil yaptıralım mı?

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2013 Saat 09:32
Enfeksiyondan kastınız nedir?  Solucan enfeksiyonunu kastediyorsanız,  bir hafta sonraki, 2. dozu kullandı iseniz, olamaz. Diğer enfeksiyonları kast ediyorsanız,, hiç alakası yok...
Lavman kullanmadığınızda, solucanların vücut kalıntılarının son "atomu" atılana kadar şikayetleri devam eder. Zyrtec'e devam edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat