Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

böcek ısırması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39746
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 14:45


Konu: böcek ısırması
Mesajı Yazan: mefutapsan
Konu: böcek ısırması
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2013 Saat 23:53
Merhaba Doktor Bey,
Oğlumu bugün öğleden sonra ne olduğunu bilmediğimiz birşey ısırmış çok ufak bir ucu var gibi görünüyor ama kolun dirsekten aşağısı tamamen şişmiş durumda ve sert. Dokunduğumuzda acımıyor diyor ama balon gbi olduğu için acile götürdük doktor avil ve decort karıştırıp enjeksiyon yaptı. eğer şişlik inmezse ortopediye götürün ilthaplanmış olabilir dedi.
ne yapmalıyız?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2013 Saat 09:30
Saçmalamış... Bir daha böyle bir durum olduğunda, hemen ısırığın olduğu bölgeye "Amonyak" sürün. Amonyak bulamazsanız, idrarını sürün. Bu arada, fenistil jel temin edildiğinde günde 2x1 sürmeye başlayın.
Böyle büyük reaksiyonlar hayra alamet değildir. Bir dahaki ısırıkta daha şiddetli, nefes almayı zorlaştıran reaksiyonlar olabilir. Yaz aylarında, evde Prednol 20mg bulundurun ve iğne yapmasını öğrenin. Sizin anında bu iğneyi yapmanız gerekebilir. Tabii yukarda saydığım tedavilerle birlikte.
Ortopedi ile ve/veya iltihap ile de uğraşmayın...Yok öyle bir şey.  



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat